Google се готви да стартира мрежата Find My Device за Аndroid

Потребителски аватар
NSWDG
Регистриран: 03 май 2004, 19:02

Re: Google се готви да стартира мрежата Find My Device за Аndroid

Мнение от NSWDG » 16 апр 2024, 09:19

Локацията само по a-gps е кошмарна. Засича клетките на оператора.и те позиционира в голям CEP
==================
MPXV3RX/A

Потребителски аватар
JKRL
Регистриран: 18 фев 2021, 10:41

Re: Google се готви да стартира мрежата Find My Device за Аndroid

Мнение от JKRL » 21 юни 2024, 01:36

Това писмо получих от Google на 19,06 вечерта:
Очаквайте скоро мрежата на „Намиране на устройството ми“

За момента можете да използвате „Намиране на устройството ми“, за да откривате устройствата си, когато са свързани с интернет. С мрежата на „Намиране на устройството ми“ ще можете да ги откривате дори когато са офлайн. Ще можете да намирате и съвместимите аксесоари, които поддържат функцията за бързо сдвояване, когато връзката им с устройството ви е прекратена. Това включва съвместими слушалки и тракери, които можете да прикрепите към своя портфейл, ключове или велосипед.
За да ви помага да намирате устройствата си, когато са офлайн, „Намиране на устройството ми“ ще използва мрежата от над един милиард устройства в общността на Android и ще съхранява скорошните местоположения на устройствата ви.
Начин на работа
Устройствата в мрежата използват Bluetooth, за да сканират за устройства в близост. Ако други устройства намерят вашите, те ще изпратят по сигурен начин местоположенията, на които са ги открили, до „Намиране на устройството ми“. Устройствата ви с Android ще правят същото, за да помагат на други хора да намират своите офлайн устройства, когато бъдат открити в близост.
Местоположенията на устройствата Ви ще се шифроват със съответните ПИН код, фигура или парола. Можете да ги виждате само Вие и хората, с които споделите устройствата си в „Намиране на устройството ми“. Те няма да бъдат видими за Google, нито да се използват за други цели.
Ще получите известие на устройствата си с Android, когато тази функция бъде включена след 3 дни. Дотогава можете да се откажете от нея от „Намиране на устройството ми“ в мрежата. Изборът ви ще се приложи за всички устройства с Android, свързани с(ъс) **********@gmail.com. След като функцията бъде включена, можете да управлявате участващите устройства по всяко време от настройките за „Намиране на устройството ми“ на съответното устройство.
И линк с кратко обяснение https://support.google.com/android/answ ... ne_devices

Отговори