Google започна разпространението на Allo

kpo
Регистриран: 25 сеп 2006, 17:35

Google започна разпространението на Allo

Мнение от kpo » 21 сеп 2016, 11:07

Пробвах го, не е нещо особено. Най-сериозният му конкурент - Телеграмата е в пъти по-добра във всяко отношенение.

Асистентът е нагаждач и екстраполира натрупаната история (с месеци/години и запазена в облаците) на интересите ви, за да ви прави съблазняващи предложения ...

Щокиращото за мен е, че за пръв път попадам на приложение на Гугъл, което да иска толкова много права, шпионирането на Майкрософт е като детската градина спрямо тези от Гугъл в контекста на приложението. Даже композитният Hangouts не иска толкова права.

И докато Duo e безспорен видео/аудио комуникационен хит и трепач на Скайп, Вайбър и WhatsApp, за Allo при тази му начална функционалност, шокиращо ниво на шпионаж и картбланш за 'своеволия', не бих заложил и 5 ст., че ще измести гореспоменатите в Андроид света.

drkalo
Регистриран: 26 сеп 2006, 12:29

Re: Google започна разпространението на Allo

Мнение от drkalo » 21 сеп 2016, 12:15

За всичко ти иска разрешение, не е нужно да се съгласяваш. "Шпиониране" е пресилена квалификация. Като функционалност има всичко, material интерфейс, асистентът е забавен, не знам какво си очаквал - някакъв изкуствен свръхинтелект ли? :))) На мен много ми допадна, мисля, че с удоволствие ще зарежа вайбър (да не изброявам с какво ме дразни), ако Ало стане толкова популярно.

samoznai
Регистриран: 05 дек 2008, 12:56

Мнение от samoznai » 21 сеп 2016, 12:45

Хм, ако си с андроид и ползваш maps, chrome, photos и/или gmail, няма особено значение дали ще се съгласиш сега - отекла е работата. Ако не знаеш, де.

kpo

Re: Re: Google започна разпространението на Allo

Мнение от kpo » 21 сеп 2016, 12:56

Ръчках Асистента в продължение на час и нещо - ни ресторанти познати около мен ми даде, ни игри ми предложи свестни, не пожелa да ми цитира поема на глас - дава ми аз да си я чета, даже изтеглените числа от тотото не ми каза вярно, а ми даде някакви от тотото на Сингапур :))

В крайна сметка доста елементарен и грешен са оказа, а забавните му клишета започнаха да се повтарят.

Разговорът накрая, в превод на БГ:
- Ти нормален ли си?
- Само малко съм бъглив.
- Дейнсталирай се веднага! Това е заповед!
- Ей ти линк как се прави (и ми дава линк)
- Деинсталирирай се! Дейнсталирай се, БЕ!
- Ох, ok! (ама нищо не прави)
- Тогава те деинсталирам аз! Няма да ми липсваш!
- Добре.
:D

Имаше времена кога бяхме нормални, преди да започнем да си говорим с ИИ.
Та така...

AVKansazov
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Re: Re: Re: Google започна разпространението на Allo

Мнение от AVKansazov » 21 сеп 2016, 19:38

[Quote]- Ох, ok! (ама нищо не прави)[/Quote]
Ти сериозно ли очакваше нещо да направи?
Какво очакваш от него като са го пуснали сутринта и даже го няма официално още за България?Колкото до разрешенията приложението е новоинсталирано разбира се че ще ти иска всички разрешения наведнъж.
Като вземете да изпадате в едни подробности...
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport

kpo

Мнение от kpo » 23 сеп 2016, 10:56

Нямах представа, че Сноудън чете Мобайлбългария и лично мен :D

[Quote]

Едуард Сноудън предупреждава - не използвайте Google Allo

Пускането от Google на приложението за съобщения Allo и придружаващия го бот Assistant предизвика притеснения у някои специалисти по сигурността относно това дали интернет гигантът не навлиза прекалено много в личното пространство на потребителите. Сред хората, изразили негативното си отношение е и небезизвестният бивш служител на Агенцията за национална сигурност Едуард Сноудън, който коментира в Twitter вчерашната премиера на Google Allo в САЩ.

И според него, приложението не е нищо друго, освен капан, заложен от американските шпионски служби.

По време на конференцията си I/O през май, Google обяви, че ще пази максимално данните, предавани през Google Allo, но сега направи изненадващ завой, заявявайки че всички съобщения, които не са пуснати през Incognito режима на приложението, ще бъдат съхранявани на сървърите на компанията по подразбиране и с ясна идентификация. На свой ред, това ще позволи на американските федерални служби да разследват и призовават в съда практически всеки потребител.

Източник Калдата
[/Quote]

Отговори