Някога, като извадехме батерията на някоя Нокиа, и на защитната лепенка търсехме надписа Made in Finland.
Ако искаха да се възстановят, трябваше пак от там да тръгнат. А и точно с Андроид едва ли ще са успешни. Там нишата е пренаселена. Искрено се надявам, техниката в световен мащаб, да не се произвежда в Китай. С напредване на прогреса, човека ще бъде изместен от роботи.
HMD Global работи по 4 смартфона с марката Nokia
-
- Регистриран: 19 яну 2015, 23:29
Re: Re: Re: Re: Re: HMD Global работи по 4 смартфона с марката Nokia
Кои телефони не се правят в Китай или друга държава в Азия? Това са реалностите в 21век. Nokia Made in Finland ще са напълно неконкурентни откъм цена.
-
- Регистриран: 19 яну 2015, 23:29
Re: Re: Re: Re: Re: Re: HMD Global работи по 4 смартфона с марката Nokia
То е ясно, че всичко се произвежда и сглобява там.
Но наскоро имаше интересно проучване, че ако айфон започне да се произвежда в Щатите, цената ще е 100 долара повече. Според мен е много приемливо. И всеки фен би избрал телефон произведен в USA вместо China. Поне аз така бих постъпил.
Но наскоро имаше интересно проучване, че ако айфон започне да се произвежда в Щатите, цената ще е 100 долара повече. Според мен е много приемливо. И всеки фен би избрал телефон произведен в USA вместо China. Поне аз така бих постъпил.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: HMD Global работи по 4 смартфона с марката Nokia
Кокоди гладиаре, просо соняре:D
Ако има две цени на въйфона.
Мадейн чина, и плюс 100 долара Мадейн юса.
Как ли ще се позиционират като желаещи?
Отделно, китайците толкова са напреднали с техниката на сглобяване. Едва ли има такива рутинирани специалисти в щатите и европа.
Ако има две цени на въйфона.
Мадейн чина, и плюс 100 долара Мадейн юса.
Как ли ще се позиционират като желаещи?
Отделно, китайците толкова са напреднали с техниката на сглобяване. Едва ли има такива рутинирани специалисти в щатите и европа.
Re: Re: HMD Global работи по 4 смартфона с марката Nokia
[Quote]Ти пиян ли си още или вече си дрогиран[/Quote]
Този освиделстван шизофреник след всички обиди които написа в последните 1-2 дена още не е "в почивка"?!?!
По темата имал съм много телефони на НОКИЯ, като се започне от Мобифон Нокия 540, няколко гсм модела, включително класиката 3310, 6130и, после със смартфоните им 6600, 6630, e51, e52, navigator-и, E-7, N-gage и т.н. няма смисъл да ги изброявам всичките и с удовлствие ще си купя ОТНОВО техен смартфон ако предложат нещо добро и от което имам нужда.
Този освиделстван шизофреник след всички обиди които написа в последните 1-2 дена още не е "в почивка"?!?!
По темата имал съм много телефони на НОКИЯ, като се започне от Мобифон Нокия 540, няколко гсм модела, включително класиката 3310, 6130и, после със смартфоните им 6600, 6630, e51, e52, navigator-и, E-7, N-gage и т.н. няма смисъл да ги изброявам всичките и с удовлствие ще си купя ОТНОВО техен смартфон ако предложат нещо добро и от което имам нужда.
Coolpad Cool1 dual / Custom ROM.
Re: Re: Re: Re: HMD Global работи по 4 смартфона с марката Nokia
Ако Нокиа искаше да произвежда телефони щеше да го направи, но явно не искат, за това лицензират марката на други. На тях фирми като HMD не им трябват.
От другa страна Foxconn ми се струват по-сериозно замесени. В един момент FIH (foxconn) и HMD(с неясно какво финансиране) заедно купуват бизнеса за "Нокии с фрнерче" от Майкростофт. На практика това което придобиват е само дивизията за "тъпи" телефони, като foxconn взима и разни фабрики. Отделно HMD взима лиценз от Nokia и за смартфони.
Но всъщност се оказва, че цялото R&D ще се поеме от FIH.
Та си мисля, че това е елегантен начин foxconn да поеме цялото производство на телефони Нокиа. А като HMD назначи за CEO бивш служител на Нокиа, разположат се точно до централата на Нокиа... че то в очите на хората си става истинска финландска Нокиа.
От другa страна Foxconn ми се струват по-сериозно замесени. В един момент FIH (foxconn) и HMD(с неясно какво финансиране) заедно купуват бизнеса за "Нокии с фрнерче" от Майкростофт. На практика това което придобиват е само дивизията за "тъпи" телефони, като foxconn взима и разни фабрики. Отделно HMD взима лиценз от Nokia и за смартфони.
Но всъщност се оказва, че цялото R&D ще се поеме от FIH.
Та си мисля, че това е елегантен начин foxconn да поеме цялото производство на телефони Нокиа. А като HMD назначи за CEO бивш служител на Нокиа, разположат се точно до централата на Нокиа... че то в очите на хората си става истинска финландска Нокиа.
Re: Re: HMD Global работи по 4 смартфона с марката Nokia
Чакам с нетърпение бих си взел и да захвърля старото Леново