HTC представи Desire HD и Desire Z, разширява възможностите на HTC Sense

jamesjames
Регистриран: 04 дек 2008, 16:17

Re: HTC представи Desire HD и Desire Z, разширява възможностите на HTC

Мнение от jamesjames » 16 сеп 2010, 00:08

Батерията наистина е малка. Предшественика поне беше с AMOLED и пестеше енергия от това.
Този ще е с по-икономичен процесор, но мисля, че двете се компенсират и батерията пак остава малко.

egpetrov
Регистриран: 09 окт 2007, 14:57

Мнение от egpetrov » 16 сеп 2010, 00:21

Жалко, че не е Amoled :( ... А вече го гласях за заместник на настоящия ми телефон.

jamesjames

Мнение от jamesjames » 16 сеп 2010, 01:49

Ами да, има си някои недостатъци, които биха му попречили еднолично да спечели титлата ''най-добър Android телефон''
Слабата батерия, тежичкия дизайн (и като дебелина, и като грамаж), липсата на HDMI/DLNA, DivX/XviD сертификация, липсата на все по-полярния Bluetooth 3.0, най-вече липсата на (S)AMOLED и т.н.
Аз затова и казвам, че подобренията спрямо HD2 не са кой знае колко (общо взето само камерата), така че просто няма да си заслужава...

egpetrov
Регистриран: 09 окт 2007, 14:57

Мнение от egpetrov » 16 сеп 2010, 06:28

Ами незнам, дали е сертифициран, но на сайта пише, че ще поддържа Divx, Xvid и т.н.:

Video supported formats:
Playback:.3gp, .3g2, .mp4, .wmv (Windows Media Video 9), .avi (MP4 ASP and MP3), .xvid (MP4 ASP and MP3)
Recording:.3gp

alphaleader
Регистриран: 06 авг 2004, 21:15

Мнение от alphaleader » 16 сеп 2010, 10:41

http://www.youtube.com/htc#p/a/u/0/EBkyhKpJ57U

sirgeorge
Регистриран: 13 сеп 2006, 12:07

Мнение от sirgeorge » 16 сеп 2010, 17:46

[Youtube]http://www.youtube.com/watch?v=t_3kLDD-tZs[/Youtube]

[Quote]липсата на HDMI/DLNA[/Quote]

Desire HD притежава DLNA свързаност - http://www.htc.com/europe/product/desirehd/specification.html
HTC ще пуснат в продажба до края на годината - HTC Media Link wireless DLNA адаптер за телевизори, които не прадлагат такава екстра - http://www.slashgear.com/htc-media-link-wireless-dlna-adapter-due-q4-15102500/

jamesjames

Мнение от jamesjames » 16 сеп 2010, 20:07

E явно има грешка в характеристиките, които съм прочел. А новината за адаптора е изключително добра.
Мисълта ми беше, че разликата с HD2 е прекалено малка, че да оправдае почти 50% разлика в цената.

alphaleader

Мнение от alphaleader » 17 сеп 2010, 00:34

[Quote] разликата с HD2 е прекалено малка, че да оправдае почти 50% разлика в цената. [/Quote]
за това донякъде си прав, но HD2 с WM е като Ферари с газова уредба, android е друга бира...порта за HD2 е куц и едва ли някога ще работи както трябва, дори и в NAND да може да инсталира...Аз лично бих сменил HD2 с Desire HD само заради операционната система...

jamesjames

Мнение от jamesjames » 17 сеп 2010, 00:49

Аз пък не мисля, че портът е куц, дори напротив. Като гледам как HD2 се справя по тестове и каквото съм виждал от него и Desire, мога да кажа, че HD2 с Froyo върви доста по-добре от Desire с Eclair, и то като говорим за порт, който не е довършен и е на NAND паметта.
Колкото до смяна... HD2 в момента може да се продаде за 600лв, Desire HD ще струва към 1000лв. Разликата между тях (3.2МР в камерата) определено не си струва 400лв. Същото важи и за ъпгрейд от Desire към Desire HD.
Да не говорим, че някъде там е и Galaxy S, който има доста екстри, които не са за пропускане - SAMOLED дисплея и мощното GPU най-вече.

alphaleader

Мнение от alphaleader » 17 сеп 2010, 00:59

Тестовете са едно, реалноста друго...
-батерия - 10ч. макс, при положение, че телефона се използва само за разговори или ъпдейт на времето, иначе и толкова не издържа
-звук - много слаб, изчезва когато си поиска...
-системата зарежда когато си поиска...
-камера = кръгла нула!
....
това го казвам от личен опит с последната версия, която има в XDA
Мен лично игри, HDMI, камера...не ме вълнуват...Galaxy S е хубав телефон, но ми е прекалено пластмасов...

Отговори