Huawei: С блокирането ни САЩ поставя опасен прецедент
-
- Регистриран: 05 юни 2018, 17:37
Re: Huawei: С блокирането ни САЩ поставя опасен прецедент
До края на Юни Huawei ще пуснат тяхната операционна система HongMeng OS и ще решат проблемите си с монопола.
Графикът е различен - в края на годината в Китай, първата половина на 2020 в останалата част на света. Ако междувременно не се разберат и не се стигне до там.Electronium написа: ↑29 май 2019, 22:40До края на Юни Huawei ще пуснат тяхната операционна система HongMeng OS и ще решат проблемите си с монопола.
Huawei: С блокирането ни САЩ поставя опасен прецедент
buttman, кои са тези BRICS? Бразилия? Южна Африка? Русия? Бразилия е една от най-големите марионетки на САЩ и се ползва от военноморските и въздушните сили на САЩ като собствена територия. Южна Африка последните 20 г. е по-африканска и изостанала, особено с последните правителства, от Хаити, Габон и Камбоджа взети заедно. Русия отдавна го играе много повече със САЩ, колкото срещу тях. Китай е единствената страна от BRICS (ако не целия BRICS сама), която играе за себе си. Колкото за Венецуела, аз CNN и Al Jazeera нито гледам, нито им вярвам. Знам, обаче, че и Китай, и Русия имат сериозни инвестиции в държавната й нефтена компания и си гледат интересите, по същия начин по който го правят и САЩ, които се чудят как да докопат пълния контрол върху петрола им.
И споменах Иран и търговията с петрол в долари извън САЩ, която е единствената причина доларът още да има някаква стойност. Затова са и всички санкции срещу Иран, който открито опита да замени долара в размяната при продажбата. Затова са и "приятелските" отношения със Саудитска Арабия, която не могат да си позволят да загубят.
И да, това е точно по темата, тъй като т.нар. "търговска война" с Китай няма нищо общо с Huawei, "шпионирането" им или патенти. Интересите са чисто политически и строго икономически. Китай просто започна да навлиза в сфери и политически да застрашава интереси, които с десетилетия бяха притежавани само от един. И тук Русия, ако си мислиш, че ми дреме за нея или я защитавам, е пак последна на опашката.
И споменах Иран и търговията с петрол в долари извън САЩ, която е единствената причина доларът още да има някаква стойност. Затова са и всички санкции срещу Иран, който открито опита да замени долара в размяната при продажбата. Затова са и "приятелските" отношения със Саудитска Арабия, която не могат да си позволят да загубят.
И да, това е точно по темата, тъй като т.нар. "търговска война" с Китай няма нищо общо с Huawei, "шпионирането" им или патенти. Интересите са чисто политически и строго икономически. Китай просто започна да навлиза в сфери и политически да застрашава интереси, които с десетилетия бяха притежавани само от един. И тук Русия, ако си мислиш, че ми дреме за нея или я защитавам, е пак последна на опашката.
В IT сферата, реалната икономика, която произвежда хардуера от 10 години насам е изцяло изнесена в Азия /основно Китай/. След разбиването на Сименс, Ериксон и Нокиа в цяла Европа няма нито една фабрика за микрочипове. При нас остана виртуалната икономика - маркетингови специалисти, борсови анализатори и спекуланти. Поправете ме ако греша, но телекомуникационното оборудване на Нокиа и Ериксон е произведено в Китай. С какво е по-сигурно, с това че като блек-бокс оборудване - сорс кода не е известен на Китай? Тук ще цитирам един от основателите на АМД - истинските мъже притежават фабрики. Дали виртуалната икономика ще се наложи над реалната, особено когато реалната икономика е възможно най-капиталоемката и когато изгубиш производство на продукти или машини за производство, губиш и компетентност в бизнеса?
Като не ти пука, защо си заключваш апартамента? Защо не правиш секс на центъра пред всички? Защо не се къпеш на площада? Явно за теб личното пространство не трябва да съществува, просто защото няма от какво да се срамуваш. Човек да се чуди мислите ли преди да говорите или просто се чудите какво да кажете само и само да има разговор.Spikul написа: ↑29 май 2019, 13:49С леката разлика, че реват китайците, не американците.tzincbg написа: ↑29 май 2019, 12:00А когато Cisco са принудени да мълчат, при поставянето на шпионски чипове вътре, когато от Гугъл са искани данните за стотици хиляди американци, когато всички американски технологични гиганти са принудени да изпълняват gag orders, когато Мъск има многомилионни договори с НАСА, когато комисиите в САЩ мълчат за потискането на множество малки фирми от амазон, когато на висши позиции в мобилните оператори често са бивши висши военни, когато 5G пряко зависи от честотите, които ще освободят военните, а и са изследвали на кои честоти най-добре проникват, когато инвестициите за да създадеш мобилен оператор са само по силите на най-богатите, близки до властта, наистина ли мислите, че това са независими частни компании?! Не бъдете наивни.
Който не иска да го следят, може спокойно да живее в гората.
На мен не ми пука дали някой ме следи, защото няма какво да крия.
Единственото, което е учудващо тук е как може да претендираш, че мислиш след тези измишльотини, които си изписал?!muamamu1 написа: ↑30 май 2019, 12:35
Като не ти пука, защо си заключваш апартамента? Защо не правиш секс на центъра пред всички? Защо не се къпеш на площада? Явно за теб личното пространство не трябва да съществува, просто защото няма от какво да се срамуваш. Човек да се чуди мислите ли преди да говорите или просто се чудите какво да кажете само и само да има разговор.
Не живея в апартамент, но все си мислех, че по принцип жилището се заключва против кражби, а не заради това някой да не те види гол.
Пък това за секса на центъра и къпането пред хора, беше най-глупавия паралел, който може да се измисли.
Представям си как утре Тръмп започва да те изнудва, че ти е малък и пуска клип от банята ти по CNN. Ти сериозно ли ги вярваш тези неща?
Личното пространство е едно, но това да смяташ, че си център на света и те следят в банята, си е чиста параноя.
Напротив, давам ти очевидни примери защо личното пространство е важно. Не мисля, че някой ще тръгне да ме следи в банята, а и да го прави, товане ме интересува особено. Но това не означва, че трябва да се откажа от правото си, просто защото "не ми пречи". Ама както и да е, зарежи, не случайно не пиша вече тук - няма един адекватен потребител, с който човек да може да си поговори нормално. Лека!
Горкичкия, целия свят ти е крив и никой не те разбира.muamamu1 написа: ↑30 май 2019, 21:16Напротив, давам ти очевидни примери защо личното пространство е важно. Не мисля, че някой ще тръгне да ме следи в банята, а и да го прави, товане ме интересува особено. Но това не означва, че трябва да се откажа от правото си, просто защото "не ми пречи". Ама както и да е, зарежи, не случайно не пиша вече тук - няма един адекватен потребител, с който човек да може да си поговори нормално. Лека!
Един съвет от мен - вместо да се правиш на жертва, просто вземи се замисли, че проблемът може да е в теб, не в целия свят.
Колега, преди време не се крадеше , не се злоупотребяваше и мрежата свързваше добронамерени и честни хора. Днес всичко най лошо в човешката природа, дето хилядолетия ни дебне в мрака е изпъпилило из дупките си и е налазило мрежата. Ти ако си будала серсем недей да си охраняваш нещата, може пък да си прошляк и да нямаш нищо ценно за вземане. Иди в някоя банка и ги питай какво крият там. Нека охраната да остави оръжията си в тоалетната и да изнесе парите от трезора отпред на посетителските столчета, че да са достъпни. После отвори широко вратите и подкани минаващите да влезат. Може и да ти се вържат.
Ако се изчистим от караконяците и вампирите , стратегията да не се пазим е ОК. До тогава си последния глупак. Виж теорията на игрите. Съдействал на този , които се кооперират с тебе. Момента, в които те прецака, кооперацията се разваля. Това е печелившата стратегия.
Ако се изчистим от караконяците и вампирите , стратегията да не се пазим е ОК. До тогава си последния глупак. Виж теорията на игрите. Съдействал на този , които се кооперират с тебе. Момента, в които те прецака, кооперацията се разваля. Това е печелившата стратегия.
Интересно какво общо имаше американското правителство с твоя пост към мен и епитети от рода на будала серсем, прошляк и последния глупак???A4i написа: ↑30 май 2019, 22:06Колега, преди време не се крадеше , не се злоупотребяваше и мрежата свързваше добронамерени и честни хора. Днес всичко най лошо в човешката природа, дето хилядолетия ни дебне в мрака е изпъпилило из дупките си и е налазило мрежата. Ти ако си будала серсем недей да си охраняваш нещата, може пък да си прошляк и да нямаш нищо ценно за вземане. Иди в някоя банка и ги питай какво крият там. Нека охраната да остави оръжията си в тоалетната и да изнесе парите от трезора отпред на посетителските столчета, че да са достъпни. После отвори широко вратите и подкани минаващите да влезат. Може и да ти се вържат.
Не стига, че преминаваш всякакви граници на добрия тон, но си и избиваш параноичните комплекси!
Сега те съветвам да прочетеш всички мои мнения и да вникнеш в генезисът на спора, защото съдейки по ника ти, ползваш Айфон. Ами вземи го хвърли да не се следят от ЦРУ, никой не те кара на сила да го ползваш/
Аман от параноици!