Infinity Blade прави изключителен дебют в App Store

pleshy
Регистриран: 23 юли 2007, 13:15

Infinity Blade прави изключителен дебют в App Store

Мнение от pleshy » 17 дек 2010, 00:36

Малко неточна статистика тъй като вероятно повече от половината потребители са с пиратско копие на играта, и все пак си е много.

keyone
Регистриран: 13 юни 2005, 18:18

Re: Infinity Blade прави изключителен дебют в App Store

Мнение от keyone » 17 дек 2010, 00:53

Печалбите не са важни за нас, качеството обаче отвява всяка друга платформа.

pleshy

Мнение от pleshy » 17 дек 2010, 01:01

Ако нямаше продажби, качеството нямаше да бъде добро. Продажбите са най-важното, всичко е за пари. Лично аз съм любопитен, пък и новината е за продажби така че не виждам какъв е проблема и не съм сигурен, че те разбирам. Очаквам хора заинтересувани от конкретната тема да оставят, ако искат, конкретни коментари защото иначе какъв е смисъла. Забравих да спомена едно последно нещо - обичам друсан кебаб, да знаете...

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 17 дек 2010, 02:49

[Quote]Малко неточна статистика тъй като вероятно повече от половината потребители са с пиратско копие на играта, и все пак си е много.[/Quote]
Процента на jailbreak-нати телефони е някъде към 10%. При това не всички го правят за да пиратстват софтуер. В същия момент със сигурност има хора, които са си купили играта, но нямат регистрация в Game Center. Така че цифрите звучат съвсем реално.

pleshy

Мнение от pleshy » 17 дек 2010, 18:47

Пропускаш нещо важно. Нека приемем, че 10% от устройствата са jailbreak-нати. По статистика от април тази година са продадени над 85 милиона (iPhone + iPod touch). Преди края на ноември вече бяха продадени 10 милиона iPads, броя на iPhone 4 е още по-голям, а iPod touch 4th gen статистики не съм и гледал. Със сигурност iOS устроиствата в средата на декември са значително над 100 милиона. Повече от 50% са устройствата на които може да се играе Infinity Blade.

Тази груба сметка ни показва, че над 6 милиона (а реално е възможно да са много повече) са jailbreak-нати устройства на които може да се играе Infinity Blade. Сега, след като имаме по-точна информация нека пак се замислим над ситуацията. Дали не е възможно 100,000 (а дори и повече) бройки от играта да са изпиратствани - все пак това са само 1.6% от хората с jailbreak-нати устройства.

Потребителски аватар
board

Мнение от board » 17 дек 2010, 20:54

И ти пропускаш нещо важно. Много хора нямат регистрации в Game Center. Примерно преди време четох, че са продадени 7 милиона копия на Angry Birds в App Stgre. Но в момента има 4 милиона потребители на играта в Game Center. Тоест продажбите е нормално дори да надвишават регистрираните потребители.

Нещо което се потвърждава и в самата новина от производителя.
[Quote]Според представител на Epic Games продажбите са били дори още по-високи.[/Quote]

pleshy

Мнение от pleshy » 18 дек 2010, 07:10

Не виждам какво общо имат нерегистрираните потребители в Game Center. Знам, че Game Center (на което обикновено се базират статистиките за игри напоследък) не е напълно точен поради факта, че не всеки закупил/изпиратствал играта е регистриран в GC. Не разбирам как това оборва посочените от мен факти по-горе. Казваш, че нерегистираните потребители в GC са с оригинални копия на играта? Това не е вярно, няма как да знаем. Те са просто един допълнителен брой хора, за които важи същата статистическа логика приложена по-горе. Да, вярно е че от тях със сигурност има хора платили за играта, (както има и хора които са я изпиратствали) но те не са достатъчни да променят драстично прогнозата.

Не оставайте с впечатлението, че се опитвам да омаловажа Infinity Blade, iOS или Apple като цяло - напротив, фен съм. Просто не съм съгласен с дадената статистика. Реалноста според мен е, че за 1вата си седмица (09.12 - 16.12) Epic са прибрали около $900,000. Apple удържат 30% от печалбата за всеки App, което прави чистата печалба на Epic - $630000. Надявам се ще се съгласите, че тази сума е доста по-различна, с 1 милион долара по-точно, от отразеното в новината. Това, аз лично, наричам заблуда на читателя, а mobilebulgaria е един от най-големите информационни site-ове (в тази сфера) в България и много хора разчитат на него, затова и е реших да обърна внимание на въпроса.

Иначе, това че Infinity Blade е огромен успех няма спор. Направи най-успешния дебют и засега е най-бързо продаваният App. Броят на продадените бройки, във всеки случай е огромен и невиждан досега. Много показателно, и дори бих казал - шокиращо, е сравнението с една друга игра. God of War: Ghost of Sparta, най-напредналата и пълна мобилна игра до ден днешен. Нека да не спорим на тази тема, но ако не желаете да се съгласите с гореспоменатото, съгласете се с факта, че GoW е най-бюджетната (като development) мобилна игра досега. Сравнението е следното - Ghost of Sparta (достъпен и като digital download от ден 1ви) е продал 68,218 копия (1ва седмица) сравнено с около 150000 (моето предположение) за Infinity Blade. Вярно е, че цената е много по-висока, но също е вярно че това е най-очакваната игра направена за специализирано gaming устройство, което е на пазара от много време. Може би е честно да споменем, че 1вият мобилен GoW (Chains of Olympus) през първата си седмица е продал 164,057 (физически) копия, което си е доста впечатляващо.

Nistel
Регистриран: 26 юли 2004, 01:14

Мнение от Nistel » 18 дек 2010, 12:29

Защо правиш генерални изводи на база относителни статистики и твои предположения?

Изчакай няколко дни ще излезе официална статистика. Джейлнатите телефони както беше споменато са не повече от 10%. Иначе предвид уникалната графика се поддържат тези модели:

Requirements:Compatible with iPhone 3GS, iPhone 4, iPod touch (3rd generation), iPod touch (4th generation) and iPad. Requires iOS 3.2 or later.

Потребителски аватар
board

Мнение от board » 18 дек 2010, 13:15

[Quote]Не виждам какво общо имат нерегистрираните потребители в Game Center.[/Quote]
Както регистрираните в GC потребители изпиратствали играта свалят бройката на продажбите, така тези които са я закупили, но не са регистрирани в GC я вдигат.
Кои са повече не можем да сме сигурни.

Дадох ти пример с Angry Birds, от която всъщност вече са продадени над 10 милиона копия в App Store, но има само 4 милиона потребители с нея в GC. В случая продадените бройки сериозно надвишават тези видими в GC. Тоест има наистина много потребители които купуват игри, но нямат регистрация.

[Quote]Не разбирам как това оборва посочените от мен факти по-горе.[/Quote]
Всъщност ти завършваш с едно предположение, а не с факт. Което не означава, че не е вярно.

Но в действителност, единствения факт от новината, не идва нито от сметките за GC, нито от нашите предположения, а от самите разработчици на играта, които са казали, че "продажбите са били дори още по-високи".

И може би реалния сценарий събира всички тези твърдения в едно. Всъщност е имало 600к потребители на играта, половината са я закупили, половината са я изпиратствали. А 271к от тях имат регистрация в GC.
Този сценарий покрива както многото хора без регистрации в GC, така и твоето твърдение, че половината потребители на играта са я изпиратствали. А също така и думите на Epic Games, че продажбите са били дори още по-високи.
Съгласен?

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Мнение от A4i » 18 дек 2010, 14:32

Предполагам, че са относително малко хората, които ще изпиратстват iPhone игра за 1,40 лв. Виж ако беше 20 килобайта Symbian приложение за 100-тина лева - там процента на "пиратите" е значително по голям.

Отговори