iPhone 3GS е най-продаваният телефон в Япония през юли

Nistel
Регистриран: 26 юли 2004, 01:14

Re: iPhone 3GS е най-продаваният телефон в Япония през юли

Мнение от Nistel » 20 дек 2009, 11:29

При Андроид за съжаление няма "УАУ" ефекта, който бил дал силен тласък за покупка и съответно интереса на разработчиците на софтуер. Въпреки това развитието надминава очакванията засега.

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 20 дек 2009, 11:34

Айфона навсякъде вдига продажбите си, ти си тръгнал да го отписваш. И не се продава заради хардуера, а заради софтуера. За това няма никакво значение дали ще има 2-3 или 5 телефона с по-силен хардуер. Епъл са изградили доста мощна платформа, която колкото и да ти е тъжно, скоро няма да се махне от пазара, дори напротив.
Андроид определено има бъдеще, но вече от година е на пазара пък не виждам толкова много да го е завзел. Ти примерно защо не ползваш Андроид телефон, след като са толкова хубави? Или пък защо японците не са си купували Андроид телефони?

jamesjames
Регистриран: 04 дек 2008, 16:17

Мнение от jamesjames » 20 дек 2009, 12:13

Ам едно не разбирам, ShinGo... Защо говориш без да разбираш? Вземи ти се образовай, моля те, и не пиши глупости.
Да не мислиш, че Snapdragon е по-добър от Cortex A8? Да те ''светна'' ядрото е едно и също, но е моделирано. Разликата в производителността е невероятно символично малка в полза на Snapdragon, НО графичният ускорител в Snapdragon не може да ''стъпи и на малкия пръст'' на този в iPhone.
Така че iPhone все пак си остава с най-мощният хардуер на пазара, наравно с OmniaHD, N900, Droid, Satio и Pre. Но колкото и да ти се иска, за жалост не е зад HD2, TG01 или A1...
Cut, copy и paste отдавна има, но е важно е да говориш без да знаеш, нали :)
Проблемът ти е, че не си имал възможността да си ''поиграеш'' малко с iPhone и не знаеш на какво е способен...

ShinG0
Регистриран: 17 май 2005, 18:06

Мнение от ShinG0 » 20 дек 2009, 13:19

Какво ми се иска ли? Иска ми се да няма монопол, какъвто се опитва да наложи Apple (подобно на MS с PC-тата). Затова мисля, че в една open-source система каквато е Андроид има повече хляб. Защо не ползвам Андроид? По същата причина, която не ползвам и iPhone и не ме и интересува този телефон. Цената - имам си праг-граница на цена, която е допустима за всичко. Това се определя конкретно от човека и от неговите персонални нужди и възможности. Прагът ми цена за телефон например е 500 лв. Прагът ми цена за кола е 3500 лв. Прагът ми цена за видео камера е 500 лв, Прагът ми цена за дигитален апарат е 400 лв.И аналогично търся най-доброто от всички тези неща, от които имам нужда за тази цена. Не мисля, че iPhone е най-доброто за цената си като хардуеър - определено, защото има много телефон под неговата цена с близък хардуеър и екстри на хардуеъра. И НЕ плуя по телефона, а плуя по МОНОПОЛА, който се опитва да наложи фирмата производител. Защо тогава не ползвам Линукс, ами Windows XP? Много просто - защото е факт, че МОНОПОЛА на MS е вече изтърван и няма връщане назад - хората са свикнали с тази ОС и аз в частност от малък съм закърмен с нея. Но монопола на Apple не е изтърван и все още има шанс за нещо различно, за разнообразие, за свобода - този шанс се казва Андроид :)

ПП: Щом се радвате на такава новина, че iPhone бил се продавал най-много в Япония, бихте ли се радвали всеки 2-ри човек да има iPhone като вашият? Бихте ли се радвали всеки втори човек да кара същият модел кола като вашета? Бихте ли се радвали всеки втори човек да носи същите дрехи като вас? Бихте ли се радвали всеки втори човек да има същият телевизор като вашият, същата уредба като вашета? Това би било е*ати скучния живот - всички да си приличат и да използват абсолютно едни и същи устройства :)
Аз съм с две ръце ПРОТИВ МОНОПОЛА, и с още две ръце ЗА РАЗНООБРАЗИЕТО от устройства и приложението им :)

buttman
Регистриран: 29 дек 2005, 13:02

Мнение от buttman » 20 дек 2009, 13:50

"Да не мислиш, че Snapdragon е по-добър от Cortex A8?" - това са различни неща и няма база за сравнение.
Относно графичния ускорител.Виждам,че си много убеден.Дай тогава и някакви конкретни факти от извора,не от разни форуми.За да не си помислим за Copy и Paste.

deezel
Регистриран: 23 авг 2006, 19:47

Мнение от deezel » 20 дек 2009, 14:00

Ама вие сериозно ли не вярвате, че iPhone има Cut/Copy/Paste?

buttman
Регистриран: 29 дек 2005, 13:02

Мнение от buttman » 20 дек 2009, 14:09

Друго имам предвид.Че някой копира мниния от форуми.

sfan
Регистриран: 22 май 2006, 20:31

Мнение от sfan » 20 дек 2009, 19:54

има има копи и пейст:D но всъщност съм напълно на мнението на шайнгоу епъл много дразнят с опитите си да ограничават и управляват всичко и има достатъчно недоволни дивелъпъри от този факт, айфоните са популярни единствено заради епстор но и аз силно се надявам че с андроида нещата ще се променят щот са като андроид маркета се напълни стабилно с приложения и айфончето остане единствения смартфон без поддръжка на флаш тогава щат не щат ша трябва да преосмислят политиката си а и андроид телефоните ще стават все повече и по-различни с различен дизайн с различни цветове в различен сегмент в различен ценови клас

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 20 дек 2009, 22:22

Как може да са монополисти, като държат едва няколко процента от пазара на мобилни телефони? Или може би твърдиш, че айфона е неповторим и няма аналог, за това има монопол :D
Това че нещо не попада в ценовия ти праг, не е причина да се настройваш негативно към него. И обясняваш колко е лошо след като не си много запознат.
И аз много се надявам Андроид да се развие по-бързо, от силна конкуренция печелим всички.

Иначе да, радвам се на подобни новини, за всеки продаден айфон в "белите" страни. Защото след това тези хора генерират и доста оборот в App Store, софтуерните компании още повече се напъват да изкарват нови и нови неща и аз съм много доволен ;)
Не ме притеснява дали нещо е масово, аз го купувам за да го ползвам, не да съм модерен. Също така си избирам и масова кола, защото е по-лесна за поддръжка...

Boixos Nois
Регистриран: 30 яну 2006, 21:00

Мнение от Boixos Nois » 20 дек 2009, 22:32

Някой който е по-запознат да ми каже компетентно си мнение кой е по-добър тел. iPhone 3GS или Nokia N900.... плюсове и минуси на двата тел.и кой е по-оправдан да се купи. И не искам да се влагат фен ски мнения,а реално да се гледа на двата телефона.

Отговори