iPhone 3GS вече струва само $49 с договор в Щатите
Re: iPhone 3GS вече струва само $49 с договор в Щатите
Пишат на Български с много правописни грешки. (woo)
Чао, чао, бан докато си променя мнението. Селяните в този форум не се толерират.
А, по въпроса колко и какви телефони имаме, г-н Комплексар, аз използвам DHD и 3GS, имам и 2G, което не ползвам. Обислям да си взема и някакъв WP7, когато добавят Copy & Paste.
А, по въпроса колко и какви телефони имаме, г-н Комплексар, аз използвам DHD и 3GS, имам и 2G, което не ползвам. Обислям да си взема и някакъв WP7, когато добавят Copy & Paste.
[Quote]Няма значение къде живееш - дали в Китай, дали в САЩ, дали в Казахстан - даден продукт има дадена цена и тя е еднаква навсякъде. Това е.[/Quote]
Това не е съвсем така. Американците са консуматорско общество и стоките за техният пазар винаги са по-евтини отколкото аналозите им в Европа или други части по света. Там се пазарува просто за удоволствие и както се казва "за спорта". Купуват се напълно ненужни неща, които след няколко дни се връщат неизползвани обратно в магазина - виждал съм го с очите си.
Ето едно филмче, което е много показателно ;)
http://vbox7.com/play:7b9e986a&r=emb
ПП: Не виждам защо iPhone трябва да е изключение от общото правило ;)
Това не е съвсем така. Американците са консуматорско общество и стоките за техният пазар винаги са по-евтини отколкото аналозите им в Европа или други части по света. Там се пазарува просто за удоволствие и както се казва "за спорта". Купуват се напълно ненужни неща, които след няколко дни се връщат неизползвани обратно в магазина - виждал съм го с очите си.
Ето едно филмче, което е много показателно ;)
http://vbox7.com/play:7b9e986a&r=emb
ПП: Не виждам защо iPhone трябва да е изключение от общото правило ;)
-
- Регистриран: 08 сеп 2008, 13:03
Лошо няма . Цената е такава заради ограничения пазар в България - казаха ви го . Какво още не разбрахте до тук ? Иначе iPhone 4 дойде и при Verizon . Интересното е , че тази версия е с реконструктурирана антена . Да видим дали ще се държи телефона като цяло по-добре с нея . Нас AT and T потребителите ни продадоха дефектните бройки и чак сега оправят проблема , но само на CDMA устройствата за Verizon - totally screwed .Като заговорихме за Мтел в момента съм си в България и решихме да вземем една карта , която сега ползвам аз с Blackberry и бях учуден колко по-добро обслужване имат за разлика от Глобул . Дават ми безплатен трафик и аз се обадих на центъра за обслужване на клиенти да ги попитам дали мога да го ползвам на Blackberry 9700 само за браузване в интернет . Консултантът ми даде отговор , който явно не е бил много адекватен и след десетина минути ми се обади по телефона да ми каже , че бил проучил въпроса ми и ми се обажда , защото бил сбъркал еди къде си , еди къде си . Останах приятно изненадан от случилото се :) . Така , че колкото и да са некоректни тук трябва да подчертая , че явно Customer Service им е на по-високо ниво от този на Глобул - за Вива нямам преки впечатления .
Според мен има друг проблем, възпиращ пускането на толкова евтини телефони у нас. Да си представим, че някой оператор утре пусне айфон за 50лв. за нови клиенти, на следващия ден семейство циганета влиза в магазина и всички се обзавеждат с нови айфони. А след като са взели телефоните, защо им е да плащат сметки, на повечето нито адресните регистрации са реални, нито ако случайно ги осъдят има какво да им вземат…
Това ще се превърне в един много доходен бизнес, а познавайки българския манталитет, много хора ще са отворени към подобни далавери. Някой съмнява ли се?
Иначе се учудвам колко много рибета лапват на въдичката за цената от 49$, при положение, че после две години ще трябва да плащаш минимум 55$ на месец, план който включва едва 200MB интернет. Отделно имаш такси за активации и т.н.
Друг е въпроса колко трябва да си заблуден, да не дадеш още 200лв. за да вземеш направо iPhone 4 16GB, вместо 3GS 8GB.
Аз лично съм доволен от офертите на които операторите ни предлагат айфон. Реално ти излиза по-евтино да купиш айфона от оператора, плюс включен пакет услуги, от колкото да вземеш само телефона от интернет магазинче или където и да било. Много ми харесва, че Глобул предлагат айфон с едногодишен договор, нещо което не се предлага от много други оператори. Така имаш възможност, като преподписваш след година да вземеш следващия модел на добра цена.
[Quote]Ами в Македония, Iphone 4 с такса от 75 лева към T-mobile се продава за 1 денар. На най-евтината тарифа от 18,75 лева струва 562лв.
Ето и останалите тарифи : http://www.t-mobile.com.mk/iphone/?id=2[/Quote]
Нещо ги бъркаш сметките с македонската валута, един лев е към 32 денара.
И за да вземеш iPhone 4 за един денар, месечната такса е 115лв. за две години.
Съответно най-евтината тарифа е 28,50лв. , а телефона тогава е 856лв.
Като цяло не е особено по-евтино от тук.
Това ще се превърне в един много доходен бизнес, а познавайки българския манталитет, много хора ще са отворени към подобни далавери. Някой съмнява ли се?
Иначе се учудвам колко много рибета лапват на въдичката за цената от 49$, при положение, че после две години ще трябва да плащаш минимум 55$ на месец, план който включва едва 200MB интернет. Отделно имаш такси за активации и т.н.
Друг е въпроса колко трябва да си заблуден, да не дадеш още 200лв. за да вземеш направо iPhone 4 16GB, вместо 3GS 8GB.
Аз лично съм доволен от офертите на които операторите ни предлагат айфон. Реално ти излиза по-евтино да купиш айфона от оператора, плюс включен пакет услуги, от колкото да вземеш само телефона от интернет магазинче или където и да било. Много ми харесва, че Глобул предлагат айфон с едногодишен договор, нещо което не се предлага от много други оператори. Така имаш възможност, като преподписваш след година да вземеш следващия модел на добра цена.
[Quote]Ами в Македония, Iphone 4 с такса от 75 лева към T-mobile се продава за 1 денар. На най-евтината тарифа от 18,75 лева струва 562лв.
Ето и останалите тарифи : http://www.t-mobile.com.mk/iphone/?id=2[/Quote]
Нещо ги бъркаш сметките с македонската валута, един лев е към 32 денара.
И за да вземеш iPhone 4 за един денар, месечната такса е 115лв. за две години.
Съответно най-евтината тарифа е 28,50лв. , а телефона тогава е 856лв.
Като цяло не е особено по-евтино от тук.
[Quote]Според мен има друг проблем, възпиращ пускането на толкова евтини телефони у нас. Да си представим, че някой оператор утре пусне айфон за 50лв. за нови клиенти, на следващия ден семейство циганета влиза в магазина и всички се обзавеждат с нови айфони. А след като са взели телефоните, защо им е да плащат сметки, на повечето нито адресните регистрации са реални, нито ако случайно ги осъдят има какво да им вземат…
Това ще се превърне в един много доходен бизнес, а познавайки българския манталитет, много хора ще са отворени към подобни далавери. Някой съмнява ли се?[/Quote]
Нещо, което съм казвал много пъти, браво - попадение право в десетката! :)
Това ще се превърне в един много доходен бизнес, а познавайки българския манталитет, много хора ще са отворени към подобни далавери. Някой съмнява ли се?[/Quote]
Нещо, което съм казвал много пъти, браво - попадение право в десетката! :)
-
- Регистриран: 08 сеп 2006, 20:58
И ако проблема са потенциалната тумба циганета,купуващи айфон,то не може ли да се направи доста по-интелигентно:предплащаш всички такси по договора или за първата година да речем и получаваш телефона безплатно.
Тогава оправднаието с тумбата циганета не върви,а логиката сочи че проблема идва от лакомията или неофициалната договорка на трите оператора.
Тогава оправднаието с тумбата циганета не върви,а логиката сочи че проблема идва от лакомията или неофициалната договорка на трите оператора.
[Quote]предплащаш всички такси по договора или за първата година да речем и получаваш телефона безплатно.[/Quote]
Къде точно е разликата?
Получаваш безплатен телефон, ама плащаш 1000лв. месечни такси преди да го вземеш.
Къде точно е разликата?
Получаваш безплатен телефон, ама плащаш 1000лв. месечни такси преди да го вземеш.
След като си предплатил таксите, можеш да не плащаш нищо в продължение на 1 година, ако се ограничаваш до включените в плана минути и мегабайти.
PS.
Може предплащането да е оформено като депозит и да се използва за покриване на текущите сметки до изчерпването му.
PS.
Може предплащането да е оформено като депозит и да се използва за покриване на текущите сметки до изчерпването му.
Ако те кефи, то и сега можеш да отидеш и да си платиш всички такси до края на годината ;)
Идеята е, че при всяко положение трябва да дадеш определена сума пари, дали ще ти я формулират като цената на телефон или месечни такси е все едно.
Идеята е, че при всяко положение трябва да дадеш определена сума пари, дали ще ти я формулират като цената на телефон или месечни такси е все едно.