iPhone 3GS вече струва само $49 с договор в Щатите

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Re: iPhone 3GS вече струва само $49 с договор в Щатите

Мнение от board » 14 яну 2011, 12:41

[Quote]За мен не е все едно, щото оператора продава смартфона на печалба, а в същото време си осигурява и 2 годишен договор на доста висока такса. Демек оператора печели два пъти: първо от телефона и след това от таксите. Цената на смартфона не е субсидирана. Къде е моята далавера тогава да си взема скъп смартфон. Ако изчакам месец-два и тела на свободна продажба ще е паднал и на по-ниска цена от "примоцията" на оператора, а на мен ще ми остават за плащане 20 високи такси. Капиши![/Quote]
E как цената да не е субсидирана? Кажи ми от къде да си купя айфон 4 на цените на опрератора, в моя случай го взех за 779лв.? Договора ми е 1 година с висока такса, но включва доста интернет и минути.
Вече мина достатъчно време след пускането му, кажи от къде мога да го взема по-изгодно, от интернет магазини, от Плесио или Мултирама...?
За мен покупката на айфон от оператор си остава най-изгодна.

[Quote]А 3GS е само $49.[/Quote]
Щом толкова ви вълнува началната вноска, тук можете да го вземете още по-изгодно, за[B] 0лв.[/B] и срещу 55лв.(включваща лизига) месечна вноска за две години.

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Мнение от A4i » 15 яну 2011, 00:07

Напълно е възможно всички да сме IT спецове. И нямам пред вид оператори на "биологични единици".
[Quote] E как цената да не е субсидирана? Кажи ми от къде да си купя айфон 4 на цените на опрератора, в моя случай го взех за 779лв.? [/Quote]
Цената ще е субсидирана, ако Cosmote/Глобул са напазарували iPhone 4 на 780лв. или по-скъпо. Смартфоните на Apple не поевтиняват много, но пък другите модели ... Примерно купуваш тела от оператор за "X" лева лева с договор за 24 месеца и след 4 месеца на свободна продажба в магазин е X-50 лева. Пък след две години, ако още работи, ще става само за подарък на баба и дядо.

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 15 яну 2011, 15:54

При други модели има такъв сценарий, но нали в темата си говорим конкретно за айфон. А при него нещата са коренно различни, на практика цената му не пада цяла година. Хубавото на това е, че спокойно можеш да си го купиш в деня на пускането му, без да се притесняваш, че си се прецакал, защото след няколко месеца ще е много по-евтин. По-важното последствие от това е, че цената на айфоните втора ръка също се задържа сравнително висока. И така ако след година решиш да вземеш следващия модел, продаваш стария на добра цена. За това са хубави и едногодишните договори.

ID™ Xenium
Регистриран: 10 окт 2004, 11:17

Мнение от ID™ Xenium » 15 яну 2011, 17:29

[Quote]И ако проблема са потенциалната тумба циганета,купуващи айфон,то не може ли да се направи доста по-интелигентно:предплащаш всички такси по договора или за първата година да речем и получаваш телефона безплатно.[/Quote]

[B]МТС предлагает iPhone 3G за 5990 рублей с тарифом SIM[/B]

В момент приобретения комплекта абоненту необходимо оплатить стоимость телефонного аппарата в размере 5990 руб., а также пополнить лицевой счет по Договору на сумму: 17 010 руб. (для абонентов, приобретающих iPhone 3G 8 Гб) и 21 010 руб. (для абонентов, приобретающих iPhone 3G 16 Гб), которая будет расходоваться в счет оплаты

Плащаш ок.5990 руб. / ок.300/ първоначално + предплащаш 17 010 руб. или 21 010 руб. / ок. 800 или 1000 лв. авансово в зависимост 8 или 16 Гб, от която сума се отнема мес.задължения /
Измислено е вече и схемата работи отпреди 2г., а там не са само "циганета", а и мин. още от 20ина националности бедни и гладни гастербайтери.

Nistel
Регистриран: 26 юли 2004, 01:14

Мнение от Nistel » 16 яну 2011, 08:32

Междудругото тази промоция е USA only. В микоя друга страна не е понижена цената на 3ГС все още.

renita_ltd
Регистриран: 22 фев 2007, 15:56

Мнение от renita_ltd » 16 яну 2011, 13:51

http://www.meilleurmobile.com/forfaits/priceByOperator.do?mobileId=2252

Цените започват от 1 евро

Отговори