iPhone 5 ще има по-малък дисплей?

angelovarna
Регистриран: 27 ное 2005, 21:09

Re: iPhone 5 ще има по-малък дисплей?

Мнение от angelovarna » 01 сеп 2011, 11:45

Аз изпитвах проблеми с писането под Android 2.1 (при 2.2 се пооправиха нещата, както и с бг клавиатурата, която се инсталира допълнително) на HTC Desire и Samsung Galaxy S.
За мен телефон с 4" или по-голям екран не е телефон, а телефон на стероиди.
Телефона ми е важно да ми върши работа за следните неща (подредени по важност):
- стабилност на разговорите (разбирайте да не се разпадат/прекъсват);
- стабилност на самата ОС - да не крашва/да се рестартира/блокира;
- липса на лагове и засичания;
- удобни и унифицирани приложения (в моя случай с iPad и iPhone мога да платя веднъж за едно приложение и да го ползвам на двете устройства, но това не важи за абсолютно всички приложения);
- чести и гарантирани актуализации на ОС.

В момента имам три iOS устройства и едно с WP7. И при двете платформи се следват принципите по-горе (за WP7 не важи това за приложенията - още са скъпи, малко на брой, а безплатните са некачествени. Но пък ОС-а е стабилен, без лагове, удобен и работи уникално).

Потребителски аватар
centur
Регистриран: 10 авг 2005, 22:39

Мнение от centur » 01 сеп 2011, 12:08

При Gingerbread 2.3.4 Galaxy S направо лети, [B]няма нищо общо между[/B] Galaxy S с [B]Froyo (2.2)[/B] [B]и[/B] Galaxy S с [B]Gingerbread (2.3.4)[/B]!!!
В отговор на твоите изисквания:
- до сега не ми се е разпадал/прекъсвал разговор (освен отсрещния, ако е извън обхват)
- не ми се е рестартирал сам или да блокира ей така от кеф, трябва нещо да го "накара", а това нещо се нарича калпаво приложение, което не е създадено така както трябва да бъде (например iDisplay, но дали е защото го намерих crack-нато и не съм го купил от Market-a е друг въпрос)
- както казах по-горе лагове НЯМА, засичания се получават от калпаво създадени приложения
- при Android Market е същото - плащаш веднъж и с този твой account можеш да ползваш приложението на всеки един телефон/таблет, в който влезеш с account-а си без да го плащаш повторно!
- не знам дали са чести, но бях чел някъде, че телефони с надписа "[B]with Google™[/B]" ще получават със сигурност бъдещи ъпдейти на операционната система, а това се доказа с времето, през което Galaxy S мина през 3 етапа до момента: Eclair 2.1 -> Froyo 2.2 -> Gingerbread 2.3.4 и е въпрос на време Ice Cream Sandwich (защото Nexus S със сигурност ще получи ъпдейт до ICS, а те са 1:1 с Galaxy S с малки изключения като радио; слот за карта и "светкавица" ).

Мен ме устройва в случая Android телефона, защото покрива [u]моите[/u] изискванията напълно, а на теб ти допада iOS и по-точно iPhone според твоите виждания и изисквания, но да ми твърдиш, че моя е боклук, а твоя е най-великия на света и няма по-добри от него - това не мога да го приема за вярно!
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм

angelovarna

Мнение от angelovarna » 01 сеп 2011, 14:11

[Quote]- при Android Market е същото - плащаш веднъж и с този твой account можеш да ползваш приложението на всеки един телефон/таблет, в който влезеш с account-а си без да го плащаш повторно![/Quote]
Това важи и за iOS ;)
Странно обаче защо няма калпави приложения за iOS, които да причиняват проблеми в работата на ОС-а и устройствата като цяло. :)

m75
Регистриран: 01 яну 2006, 02:39

Мнение от m75 » 01 сеп 2011, 15:25

[Quote]а мен телефон с 4" или по-голям екран не е телефон, а телефон на стероиди. [/Quote]

За едни всичко под 4" е малко, за други и 3" им вършат работа. iPhone не предлага разнообразие, това е главния проблем.

angelovarna

Мнение от angelovarna » 01 сеп 2011, 15:43

Ако почне да предлага "разнообразие" ще стане като всеки останал прозводител на телефони.
Погледни на нещата така: кой би искал да си закупи по-кофти iPhone? Ще кажеш този, който му идва скъпо. Да, и ето за това има варианти с количество памет, а и се предлага предния модел на телефона за почти без пари (на Запад).
От Apple избягват да правят телефони с разлика в големината на дисплея, като целта им е да се избегне излишно затрудняване на девелъпърите на приложения (поне така си мисля аз).
А освен дисплея не виждам какво друго би пожелал човек да бъде поменено в телефона, след като приложенията и самата ОС вървят гладко и безпроблемно (следователно хардуера си върши работата точно)...
Ако пуснат айФон с пластмасов гръб от евтина пластмаса, недомислен дизайн и телефона да придава не достатъчно добро усещане при държане в ръка - НЯМА ДА СИ ГО КУПЯ :)
От Самсунг наскоро обявиха, че ще пуснат разновидности на Галакси серията с половината букви от азбуката. И мисля, че правят грешка, понеже основното, което ще постигнат е да объркат потребителя.

Боби13
Регистриран: 02 яну 2007, 21:59

Мнение от Боби13 » 01 сеп 2011, 16:30

След като смяташ че телефон с над 4 инча е на стероиди, то по-малък пък е анемичен :) Няма спор, че за интернет, мултимедия размерът има значение :)

angelovarna

Мнение от angelovarna » 01 сеп 2011, 16:48

Е кажи ми какъв екран ти трябва да гледаш филм?
Май месец пътувах към София и обратно (от Варна за 1 ден) с автобус. По пътя си гледах филми и сърфирах в Интернет с iPad-a, без да се налага да се взирам и цъкля, или да се мъча да уцеля бутоните от виртуалната клавиатура на устройството.
Важно ми беше да ми се съхрани батерията на iPhone-a за по-дълго време (както и стана), а не да гледам филми/слушам музика и да остана без телефон (разбирай заряд) по пътя. Не мога да си представя как в период от 6 часа в едната посока ще се цъкля в 3-4" (че дори и 5") екран и после няма да сляза от рейса разноглед.
По твоята логика първия Самсунг Галакси Таб с неговите 7" дисплей е чудесен телефон, а не таблет...(според мен е недоразумение, но това е друг въпрос. Иначе 10.1 си е далеч по-добре и изпипан).

Има си устройства за всичко.
Например:
- iPad е чудесен за браузване в интернет, писане на документи, водене на кореспонденция, гледане на филми, батерията му държи дълго. Но не може да прави хубави снимки, а и не е удобен за правене на снимки.
- iPhone 4 - за разговори, набързо преглеждане на е-пощата, разцъкване на някоя игра докато чакаш пред кабинета на ДжиПи-то, прави хубави снимки и видеоклипове, но далеч от такива с професионално качество. Не може да се пише толкова удобно на него, както на iPad, браузването в интернет е по-трудно отколкото на iPad.

Малко тъпо ми се вижда да си носиш телефона в чанта, защото не ти се събира в джоба...

Потребителски аватар
chilko
Регистриран: 12 авг 2004, 21:10

Мнение от chilko » 10 сеп 2011, 15:49

все пак май ще е по-голям от сегашния. това е снимка на калъф за iphone 5 в сравнение с iphone 4.

hamara boy
Регистриран: 23 юли 2011, 14:59

Мнение от hamara boy » 10 сеп 2011, 16:02

Предполагам, ще е 3,7*

Отговори