iPhone 8 ще разпознава лица за милионни части от секундата

muamamu1
Регистриран: 29 сеп 2013, 20:04

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: iPhone 8 ще разпознава лица за милионни части от секундата

Мнение от muamamu1 » 25 авг 2017, 15:24

Глупаво би било, ако го заменят с нещо, което не работи толкова ефективно. Но не виждам защо да е чак глупаво, ако го заменят с нещо също толкова удобно?

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: iPhone 8 ще разпознава лица за милионни части от секундата

Мнение от Ванката » 25 авг 2017, 15:57

[Quote]А как ще коментираш премахването на сензора за пръстови отпечатъци в новия айфон?[/Quote]
Ами те обраха на хората пръстовите отпечатъци в по-старите версии, качиха ги някъде там в техните си бази - данни, и сега разузнавателните агенции са шапка на тояга. :D Сега ред е на ириса, слюнка и т.н.т. Шегувам се. ;)
Samsung GALAXY S22 Ultra

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: iPhone 8 ще разпознава лица за милионни части от секундата

Мнение от board » 25 авг 2017, 16:18

[Quote]От преходника колко да печелят?[/Quote]
Не знам, 80-90% от цената му? Но кой иска да ползва преходник? Всеки уважаващ себе си айфонист, по-скоро ще си купи слушалки с lightning port. Или пък направо Airpods... където печелбата ще е друга.

[Quote]Освен това, като каза зареждане - дано наистина iPhone 8 представи технология за реално безжично зареждане, защото това до голяма степен би решило твоя проблем[/Quote]
Не разбрах как това ще реши проблемите ми? Да не мислиш, че айфона с безжично зареждане ще работи с безжичното зарядно което имам... абсурд. Това е поредното нововъведение в темата, целящо едни хора да си купят едни Епълки зарядни.

Потребителски аватар
board

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: iPhone 8 ще разпознава лица за милионни части от секундата

Мнение от board » 25 авг 2017, 16:19

[Quote]Шегувам се. [/Quote]
Ти се шегуваш, ама едва ли е далеч от истината :(

Потребителски аватар
centur
Регистриран: 10 авг 2005, 22:39

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: iPhone 8 ще разпознава лица за милионни части от секундата

Мнение от centur » 25 авг 2017, 16:41

[Quote]board:
Не разбирам какво им пречи хората да могат да си прехвърлят файлове между телефоните с Wi-Fi Direct, както преди и с Bluetooth?[/Quote]

Какво те спира да го ползваш? С програмата [B]SHAREit[/B] можеш да прехвърляш абсолютно всякакъв тип файл(ове) към всички с Android/iOS/Windows Phone (както и Mobile 10)/Windows компютри.
Bluetooth няма да го коментирам - за трансфер е прекалено муден, друго си е 200 - 300 MB архив да го метнеш за 20-тина секунди, а през Bluetooth ще ти се отели вола.

[Quote]board:
ще се затрудни прехвърлянето на съдържание между утройствата.. и т.н.[/Quote]

Инсталирането на една програма (по-нагоре писах SHAREit) едва ли ще те затрудни.

[Quote]board:
Ще загубя безжичната връзката с телевизора, независимо дали искам да метна някой филм, шервам телевизионен канал, който имам само на мобилно приложение или покавам снимки на приятели...[/Quote]

В моя случай ползвам Chromecast на телевизора, а с [B]nPlayer[/B] мога да стриймвам всякакво съдържание към телевизора - снимки/видео/музика. Отделно самият плейър ти показва локалната мрежа (и не само нея, а и в "облаците") - така, че можеш да избегнеш прехвърлянето през iTunes, свързване на USB кабел и т.н.

[Quote]board:
Няма да мога да свързвам телефона чрез NFC към блутут слушалките и колонката ми[/Quote]

Ръчно няма да успееш да ги сдвоиш ли? Един път като го сдвоиш няма нужда от повече сдвояване в бъдеще (освен, ако не си купуваш нови всеки ден).

[Quote]board:
а за жичните слушалки ще се наложи да ползвам преходник[/Quote]

Който е в комплекта без да се налага да го купуваш отделно, ако това те притеснява.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм

muamamu1
Регистриран: 29 сеп 2013, 20:04

Мнение от muamamu1 » 25 авг 2017, 16:41

Първо, не е нужно да си купуваш AirPods. Имаш възможност да свържеш всякакви безжични слушалки. Цените им не са кой знае колко по-високи от жичните такива. Второ, ако Apple пуснат адекватен вариант за безжично зареждане, който ще предлага връзка с устойрството без да е нужно то да лежи на поставка, съм абослютно сигурен, че няма да можеш да го свържеш с твоето зарядно, но вместо да си купуваш 20 кабела за различните стаи и места, които обикаляш през деня, ще имаш по 1 на обект. Освен това, абсолютно съм сигурен, че скоро след пускането на таква технология от страна на Apple повечето публични места (заведения, например) ще се сдобият с по едно такова зарядно. Така дори няма да усещаш кога телефона ти се зарежда. Но... явно и ти си минал към "Apple са черна компания, която желае само да окраде потребителите си". Явно за теб текущата импементация на безжичното зареждане е идеална и една такава стъпка от страна на Apple би била абсолютно безсмислена. Не знам как го виждаш, честно казано, но щом смяташ, че един такъв вариант би просъществувал само и единствено за събиране на пари, като срещу това ти не получаваш никакво удобство, не знам какво друго да си кажа. Е, дано поне от Samsung да не крадът много. Не че и те бързо-бързо няма да вкарат подобна технология в продуктите си, ако се появи. Сигурно техните зарядни ще са без пари. И не само Samsung, де.

Потребителски аватар
board

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: iPhone 8 ще разпознава лица за милионни части от секундата

Мнение от board » 25 авг 2017, 17:22

[Quote]Второ, ако Apple пуснат адекватен вариант за безжично зареждане, който ще предлага връзка с устойрството без да е нужно то да лежи на поставка, съм абослютно сигурен, че няма да можеш да го свържеш с твоето зарядно, но вместо да си купуваш 20 кабела за различните стаи и места, които обикаляш през деня, ще имаш по 1 на обект[/Quote]
Чакай, чакай, от къде го измисли това безжично зареждане, което щяло да покрие целия ми дом и нямало да ми трябват друго зарядно? Ако има нещо такова, би било чудесно, но доста ме съмнява.
Сподели какво си чел по въпроса.

iWolff
Регистриран: 13 юли 2006, 19:51

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: iPhone 8 ще разпознава лица за милионни части от секундата

Мнение от iWolff » 25 авг 2017, 17:45

Ето ти една статия от преди година и половина. Май само ти си пропуснал какво се пише от доста време насам.
http://www.bloombergtv.bg/novini/2016-01-29/apple-rabotyat-po-bezzhichno-zarezhdane
iPhone 11 Pro + AirPods2 + Apple Watch Series 4 44mm

StefiMo
Регистриран: 09 сеп 2012, 11:58

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: iPhone 8 ще разпознава лица за милионни части от секундата

Мнение от StefiMo » 25 авг 2017, 17:59

Малко ограничено мислиш. Ще дам пример за да стане ясно какво имам предвид.
Фирма Х произвежда слушалки на жак, на цена от 1 до 100$. Печалбата, каквато и да е, си е за нея.
Друга фирма У произвежда слушалки за iphone на жак. За да ги произвежда, тя трябва да плати за лиценз на apple някаква такса, по спомен 5-35$! за брой. Ако не плати, apple ги осъжда и те вече нямат право да произвеждат нещо за продукти на apple. Освен това и плащат сериозна глоба. Сега тази фирма е китайска, и произвежда няколко модела за всеки вкус. Apple продава 50 милиона телефона (промерно). Китайците са произвели поне по 1000 броя срещу всеки продаден, умножи го по няколко модела. И на това всичкото е платено лиценз на apple, нищо, че въобще очевидно не са го продали всичкото. Лиценза се плаща за производство!, да може да го произвеждаш. Можеш да прецениш за какви суми става дума.
Така е с всички аксесоари за техни продукти, сумите са колосални. Китайците се оплакваха (имаше го официално), че при тези лицензии не могат да си продадат стоката. И за това си купуваш кабелче за 100$, а не за 10$.
НО китайците могат да произвеждат и без лиценз, слушалки на жак, дреме им на тях.
Сега обаче, няма жак, няма нормален общоприет стандарт. И те ще плащат пак лицензии, за може като се свърже безжично, телефона да каже, добре, тези слушалки са лицензирани. Т.е. apple резват пиратските продукти, и почват да прибират повече лицензии. Демек си дигат печалбата. Ако искаш вярвай, но само това перо е суми за милиарди (някъде имаше цитирани суми за тримесечие). Все пак китайците трябва да произвеждат нещо.
Въобще никой не говори за спестени 5$ на телефон.

Потребителски аватар
board

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: iPhone 8 ще разпознава лица за милионни части от секундата

Мнение от board » 25 авг 2017, 18:54

Звучи доста интересно. Ако това е вярно, би било ключова нова функция, не знам защо не се шуми около нея.
Като тук обхвата и количеството заряд ще са ключови. Ако както muamamu1 казва, това ще може да покрие дома ти или дори стая, ще е страхотно. Ако работи на 30 сантиметра ще е same shit. Другия въпрос е колко енергия ще зарежда, дали ще вдига по 5% на час или ще е нещо съизмеримо с нормално зарядно. Да видим.

Аз в момента единственото приложение на безжичното зарядно което съм намерил е, да ми седи като поставка за телефона на бюрото в офиса. Така мога постояно да го взимам за да го ползвам и да го връщам, да ставам и т.н. без да го откачам и закачам. Но за домашна употреба нямам приложение.
Докато ако е възможно да си лежа в леглото и да си цъкам свободно на телефона, а той да се зарежда през това време, би било мега яко.

Отговори