iPhone 8 ще разпознава лица за милионни части от секундата

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: iPhone 8 ще разпознава лица за милионни части от секундата

Мнение от board » 25 авг 2017, 19:10

centur тая цялата работа с инсталиране на приложение за пращане на файл, вместо нейтив връзка, с разглеждане на снимки през не знам си какъв плеър, ако телевизора случайно има хромкаст, с ръчното свързване на блутут, като имаш NFC, с ползване на нормалки слушалки чрез пеходник... всичко ми звучи като много премиум употреба на устройство, вече ми се доиска да имам айфон, за да не се мъча с Андроида. ;)

Потребителски аватар
centur
Регистриран: 10 авг 2005, 22:39

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: iPhone 8 ще разпознава лица за милионни части от секундата

Мнение от centur » 25 авг 2017, 20:55

[Quote]board:
centur тая цялата работа с инсталиране на приложение за пращане на файл, вместо нейтив връзка, с разглеждане на снимки през не знам си какъв плеър, ако телевизора случайно има хромкаст, с ръчното свързване на блутут, като имаш NFC, с ползване на нормалки слушалки чрез пеходник [/Quote]

Каква нейтив връзка те гони? Wi-Fi direct е на същият принцип, както и SHAREit ако двете устройства са свързани в една и съща мрежа си споделят директно файловете, ако двете устройства НЕ са свързани в мрежа се създава автоматично такава (без достъп до данните, т.е. без мобилен интернет освен, ако изрично не разрешиш това от опциите). Голям праз, ако си го имал вградено, но поне SHAREit може да споделя и с компютър и с други iOS/Windows Mobile/Phone устройства, докато Wi-Fi direct - не.

Снимки/видео мога да си ги разглеждам директно от Google Photos на телевизора (с Chromecast-а).

О, да ... как щях да забравя, че ежедневно си купуваш нови и нови bluetooth слушалки и едно единствено сдвояване изисква висше инженерно образование да цъкнеш сдвои.
Преходника е толкова огромен, че трябва специална раница да го носиш, ако толкова много държиш непременно на слушалки с 3.5 мм. жак.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм

Ivo Ivanov
Регистриран: 25 апр 2005, 08:55

Re: iPhone 8 ще разпознава лица за милионни части от секундата

Мнение от Ivo Ivanov » 25 авг 2017, 21:29

Едва ли някога ще си купя телефон на Apple (предпочитам друга платформа), но много ми е интересно, дали това ирисово отключване ще работи достатъчно добре и независимо от положението на телефона спрямо човека, осветеността на помещението, поставянето на очила (включително слънчеви с добро затъмнение/огледални), наличието в непосредствена близост на други лица и т.н. Някой наясно ли е доколко това решение е работещо, или просто се е наложило да го използват като основно след като сензорът за отпечатъци в рамките на екрана на този етап не е сработил?

Vasil977
Регистриран: 29 авг 2016, 08:41

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: iPhone 8 ще разпознава лица за милионни части от секундата

Мнение от Vasil977 » 25 авг 2017, 22:21

А ако в къщи цялата система ти е ейпъл имаш ли идея как работи еко системата на ейпъл не пиши глупости за неща които нямаш и не разбираш

Потребителски аватар
board

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: iPhone 8 ще разпознава лица за милионни части от секундата

Мнение от board » 25 авг 2017, 23:44

Спри се бе, centur, стига рови едно и също.

Ще обяснявам на хората, свали си това приложение за да ти пратя едно файлче.

А като си пусна F+ от приложението на булсат, него как да метна на телевизора?

Веднъж ще свързвам блутута, ако имам едно блутут устройство и ако само аз го ползвам. Ама като веднъж приятелкта ми ползва слушалките, веднъж аз. Веднъж пускам музика на слушалки, веднъж на колони, веднъж на някой приятел на колоните, някой път и смарт часовника е свързан... С едно свързване не става всичко.

Ти в какво си носиш 3.5мм преходничето, имаш ли си някоя специална премиум чантичка за преходничета. :)

Целия въпрос е защо са го направили да се налага да търсиш вратички за елементарни неща като как да си смениш рингтона, да пратиш файл или да го свържеш с телевизор.

Потребителски аватар
PoceH_BS
Регистриран: 02 сеп 2014, 08:05

Мнение от PoceH_BS » 26 авг 2017, 23:24

Малко снимки:
Coolpad Cool1 dual / Custom ROM.

StefiMo
Регистриран: 09 сеп 2012, 11:58

Мнение от StefiMo » 28 авг 2017, 09:24

Малко за безжичното зарядно http://www.ixbt.com/news/2017/08/27/smartfon-iphone-8-dejstvitelno-poluchit-podderzhku-besprovodnoj-zarjadki-no-ona-ne-budet-ni-revoljucionnoj-ni-dazhe.html

Потребителски аватар
board

Re: Re: iPhone 8 ще разпознава лица за милионни части от секундата

Мнение от board » 28 авг 2017, 10:38

Това ако е вярно, стандартна Qi технология, но работеща само със сертифицирани зарядни от Епъл... би било доста тъпо, но от друга страна съвсем в стила на Епъл.

Мисля, че все пак трябва да направят някаква промяна, за да обяснят защо не се поддържат наличните зарядни. Пък и няма да имат логика слуховете, че зарядните се бавят, ако са съвсем стандартни.

Та от една страна имаме надежда за революционно зарядно, зареждащо в цяла стая/дом. От друга съвсем стандартно, че дори и ограничено. Да видим къде ще е истината.

Между другото говори ли се, кога ще обявят телефоните?

StefiMo
Регистриран: 09 сеп 2012, 11:58

Re: Re: Re: iPhone 8 ще разпознава лица за милионни части от секундата

Мнение от StefiMo » 28 авг 2017, 10:55

На мен ми звучи нормално, ако е вярно разбира се. По правило apple винаги използва някаква технология, едно две поколения назад, модифицирана да не е съвместима със стандарта. При всички безжични стандарти на зареждане, освен енергията има и цифров обмен между устройствата. Достатъчно е да сложат техен софтуер, който да управлява чипа в зарядното, и става несъвместимо. Доколкото мощността зависи и от хардуера, избрали са нещо по-старо за да е по-евтино за тях. За разстоянията специално и аз не очаквам чудо. До сега освен с магнитна индукция, друг начин на пренасяне на енергия не е открит, изключвам Тесла/човека/. Ако трябва да се пренася на половин-един метър, не бих искал да съм наблизо до това нещо, камо ли да ми е в къщата. Да не говорим, че в околността на него всички безжични комуникации умират, не случайно е направено да работи на няколко милиметра.

Отговори