iPhone продължава да е индикатор на богатство

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Re: Re: Re: Re: iPhone продължава да е индикатор на богатство

Мнение от Ванката » 10 юли 2018, 14:53

120 + лева за лизинг за топ телефон и такса не са много. Точно пък в Щатите какво ревът за благосъстояние, като 8 от 10 американци са със айфони. Подобно е положението и в западна Европа. Пък и в края на краищата, който както си го направи. Ако искаш да живееш качествено, ще се потрудиш. Аз примерно си отделях по малко три месеца за девет плюса, за да не го вземам на лизинг, че ми писна с тия лизинги, и се справих. Не е трудно. Пък и не е задължително да го вземеш от първия магазин за 2 бона, като можеш да го получиш и за 1500 (нов - неразопакован). Всеки си има някакви приоритети. Едни държат на скъпа кола и голяма къща, други на маркови дрехи и парфюми повече, трети пък са фенове на джаджите... Това какъв телефон имаш въобще не е показателно, колко напред си с материала.

Иначе лично мое мнение е, че никой флагман не заслужава такава сума!
Samsung GALAXY S22 Ultra

MEnergy
Регистриран: 20 май 2010, 23:00

Re: iPhone продължава да е индикатор на богатство

Мнение от MEnergy » 10 юли 2018, 15:01

Те Apple и на това разчитат. Програмираш мозъците на всяко ниво, използвайки повърхностната култура и липсата на каквито и да е технически познания в масите и за капак, надуваш цените до небето да си мислят, че само избрани могат да го притежават. Работи безотказно всеки път, а потребителското ядро е толкова зомбирано, че е като супер-кондензаторите - не му трябва много презареждане - то само си се възпроизвежда и автоматично атакува всичко, което предоставя алтернативи:)

https://www.youtube.com/watch?v=FL7yD-0pqZg

pretorianec
Регистриран: 06 юли 2007, 16:11

Re: Re: iPhone продължава да е индикатор на богатство

Мнение от pretorianec » 10 юли 2018, 15:04

Това пак как точно го реши,особено “с голям процент сигурност”?!? Аз мога да ти предложа отново “с голям процент сигурност” следната теория,а именно:
Хората които имат пари за закупуване на айфон(респективно това се отнася за високите им цени)са хора със стабилни и високи доходи,които са се доказали в своите професии,и правят избора си не от техническа неграмотност+много пари за харчене,а измежду всички останали флагмани на пазара, и това какво им допада на тях като ОС,и потребителско изживяване!
Май има логика и в това нали? Така че ти предлагам да оставиш настрана “високите проценти сигурност”...Те може да важат за теб лично,и средата в която си,но не мисля че представляват реална извадка за всички ползватели на iPhone.
И още нещо да те питам-ти притежавал ли си iPhone някога? Под “някога” разбирай някой модел от последните година-две или нещо подобно...Питам защото от начина ти на изразяване си мисля че си от онази масовата порода на “прекалено умните за да се прецакат купувайки си такова нещо хора”,които никога не са имали,и не ползват такъв телефон(схемата “един приятел има и съм разглеждал”не важи тук).... Ако е така един съвет на теб и на всички останали “умни потребители”....Преди да плюете по нещо с каквато и да е марка,или ОС....поне си купете веднъж и ползвайте месец-два -три....а после дори и да не ви хареса,уважавайте вкусовете на другите,и не мислете че щом вие не харесвате даден продукт,когото други купуват значи с “висок процент на сигурност” другите са определено много глупави,а Вие сте много умни!
Apple iPhone 14 Pro Max (128GB) Space Black
Apple Watch Nike SE 2 44mm Cellular
Apple AirPods Pro 2

Blue Sky
Регистриран: 18 мар 2015, 21:47

Re: Re: iPhone продължава да е индикатор на богатство

Мнение от Blue Sky » 10 юли 2018, 15:09

Да. Оказва, че притежанието на Айфон на обикновения човек е единствената му допирна точка с Николета Лозанова и Парис Хилтън, например.

Потребителски аватар
centur
Регистриран: 10 авг 2005, 22:39

Re: offtopic

Мнение от centur » 10 юли 2018, 15:49

Аз също не ценя приятелите си по телефоните, които имат.
Дори да седна на кафе айфона ми стои прибран в джоба, докато не ми звънне някой или трябва да пиша по Messenger (без facebook профил)/Viber/Skype/Whatsapp, след което отново е прибран в джоба, а не както правят 99% от хората изкарали ги на масата, за да се вижда, че са с S8/S9/iPhone X и разни други.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм

AVKansazov
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Re: Re: offtopic

Мнение от AVKansazov » 10 юли 2018, 16:01

В България айфонът не е индикатор на богатство а индикатор на тези които се опитват да изглеждат богати :D
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Re: Re: iPhone продължава да е индикатор на богатство

Мнение от tzincbg » 10 юли 2018, 16:11

Айфонът е по-лесен за използване, нали така? Следователно естествено се предпочита по-често от хора с по-малко технически умения.
Колкото до това дали е статус символ... Може би. Но дава твърде малко информация сам по себе си.
Може просто да си спестявал за него. Може да си зает професионалист и да нямаш време да разлучаваш по-изгодни алтернативи. Може родителите да те глезят.
Може да ти е тестов, за да правиш приложения, а всъщност да си обичаш Pixel XL-a в джоба

Може да е краден, може да е взет на лизинг с гладуване, може да ти е струвал нечовешка оргия в Дубай и да се мразиш.

Може да е просто много добра реплика :
https://www.gizmochina.com/2018/03/06/top-iphone-x-clones-from-china/

pretorianec
Регистриран: 06 юли 2007, 16:11

Re: Re: offtopic

Мнение от pretorianec » 10 юли 2018, 16:26

Е,да! Ама както виждаш винаги когато се говори за такъв тип поведение се изтъква единствено и само iPhone. Никой не споменава други марки сякаш само и единствено iPhone е скъп телефон! Никой не казва виждам някакви кифли дето са си изкарали на плажа или в кафето S9-ката или Note 8-цата...нищо че и те са от брандовете чиито флагмани минават психологическата граница над 1200лв за апарат! Освен това забелязвам че почти няма ползватели на iPhone които постоянно да обясняват на другите потребители колко са се прецакали избирайки флагман на Samsung,Sony,HTC,или каквато и да е друга марка,докато обратното е масово явление не само тук,а и на много други места.Именно това е дразнещото, че все се намира някой да ти обяснява колко си тъп,и колко си се прецакал избирайки тази марка-а той умника е със андроид за 200лв който му вършел перфектна работа....слагат се под общ знаменател основно хората ползващи iPhone,като кифли,новобогаташи,мамини синчета на които някой обезателно е купил апарата,или умряли от глад селяни със взети на лизинг телефони които няма какво да ядат но са с iPhone в джоба! Никой не си прави елементарната сметка че не е задължително всички ползващи бранда да са именно такива! Миналата седмица бях на море и видях много от така наречените кифли на плажа използващи S9 plus и Note 8 във всички предлагани разцветки с калъфчета на Swarovski с камъчета....Е,освен да кажа че всички със Samsung са малоумници ползвайки този бранд и тези модели за една камара пари като могат да минат и със нещо за 200лв...
P.S. Телефона си го нося както ми е удобно....един път стои в джоба като седна някъде,един път стои на масата ако го ползвам често, или просто не ми е удобно порашди облеклото с което съм облечен! Смятам че времето в което телефоните бяха гъзария отдавна отминаха вече! Вече не можеш да съдиш за нечий социален статус по-това с какъв телефон е! Всеки един безработен или какъвто и да е,може да си вземе флагман на лизинг през оператора,примерно като си преподпише договора...нито ще му искат да доказва доход,нито ще го питат дали работи,къде,и за колко пари!
Apple iPhone 14 Pro Max (128GB) Space Black
Apple Watch Nike SE 2 44mm Cellular
Apple AirPods Pro 2

polarr31
Регистриран: 07 дек 2011, 14:56

Re: iPhone продължава да е индикатор на богатство

Мнение от polarr31 » 10 юли 2018, 16:40

Ето какво казва Sandra Grujovic - разработчик на приложенияq за ценообразуването на Apple :

https://www.stern.de/digital/smartphones/iphone-und-macbook---apple-hat-ein-preisproblem--8003236.html

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Re: Re: Re: offtopic

Мнение от Ванката » 10 юли 2018, 16:48

[Quote]P.S. Телефона си го нося както ми е удобно....един път стои в джоба като седна някъде,един път стои на масата ако го ползвам често, или просто не ми е удобно порашди облеклото с което съм облечен! Смятам че времето в което телефоните бяха гъзария отдавна отминаха вече! Вече не можеш да съдиш за нечий социален статус по-това с какъв телефон е! Всеки един безработен или какъвто и да е,може да си вземе флагман на лизинг през оператора,примерно като си преподпише договора...нито ще му искат да доказва доход,нито ще го питат дали работи,къде,и за колко пари![/Quote]
Явно тия, които постоянно го натякват в постовете си са именно хората, които се впечатляват. :D

Много е лапешко да си мислиш, че айфона на някой си е на масата за да се гъзарее. Много пъти ми се е случвало да излезя без чантата, особено сега в жегите до близкото кафене и си оставям портомонето и телефона на масата, защото не съм си взел и чантата да ми пречи.

Подобни коментари идват от не особено интелигентни и повърхностни индивиди.
Samsung GALAXY S22 Ultra

Отговори