iPhone продължава да е индикатор на богатство
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: iPhone продължава да е индикатор на богатство
-
Последна промяна от npet на 09 авг 2020, 08:21, променено общо 1 път.
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: iPhone продължава да е индикатор на богатство
Нищо не излиза. Тъпани, които мислят, че разбират от всичко и знаят кой от какво има нужда ги има и в двата лагера и този форум има много примери.
-
- Регистриран: 06 юли 2007, 16:11
Мога да кажа как стоят нещата за мен...Аз харесвам Андроид! Смятам че тази ОС,има редица преимущества пред iOS което е прави РАЗЛИЧНА....
Също така смятам обаче че iOS пък има редица преимущества пред Андроид!
Двете системи са именно това РАЗЛИЧНИ,като всяка една от тях си има своите преимущества и недостатъци спрямо другата,като именно това ги прави привлекателни за различните ползватели спрямо вкуса им! Информиран избор и претенции за обективност обаче могат да имат само хора които са ползвали и двете,като дори и тогава всичко пак опира до индивидуалния вкус! Не отричам нито една от двете,както и не отричам правото на избор на всеки един индивид. Според мен хейта идва основно от това че за разлика от Андроид който се ползва от много производители,iOS се предлага само от Apple(държащи високи цени на устройствата си,неподходящи за всеки джоб). И да,най-добрия вариант за мен-както и за други хора,е да се работи и използват и двете(при мен аз го правя не едноврменно както Algor,но поне един път годишно купувам и флагман на Андроид за да видя как се развиват нещата с тази операционна система също).
Също така смятам обаче че iOS пък има редица преимущества пред Андроид!
Двете системи са именно това РАЗЛИЧНИ,като всяка една от тях си има своите преимущества и недостатъци спрямо другата,като именно това ги прави привлекателни за различните ползватели спрямо вкуса им! Информиран избор и претенции за обективност обаче могат да имат само хора които са ползвали и двете,като дори и тогава всичко пак опира до индивидуалния вкус! Не отричам нито една от двете,както и не отричам правото на избор на всеки един индивид. Според мен хейта идва основно от това че за разлика от Андроид който се ползва от много производители,iOS се предлага само от Apple(държащи високи цени на устройствата си,неподходящи за всеки джоб). И да,най-добрия вариант за мен-както и за други хора,е да се работи и използват и двете(при мен аз го правя не едноврменно както Algor,но поне един път годишно купувам и флагман на Андроид за да видя как се развиват нещата с тази операционна система също).
Apple iPhone 14 Pro Max (128GB) Space Black
Apple Watch Nike SE 2 44mm Cellular
Apple AirPods Pro 2
Apple Watch Nike SE 2 44mm Cellular
Apple AirPods Pro 2
-
- Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10
Само че клишето за омразата и завистта го чета единствено от единия лагер.Не съм ли прав?
А, забравих злобата и плюенето... досега само в тази тема 6 пъти... ;)
А, забравих злобата и плюенето... досега само в тази тема 6 пъти... ;)
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: iPhone продължава да е индикатор на богатство
Еми виж как започва темата - два неутрални коментара и третият и натам веднага - "Важното е да има айфон на масата".
Хахах, това ако не е хейт не знам какво е.
Или пък е провокация?! хмм, не мога да реша.
Хахах, това ако не е хейт не знам какво е.
Или пък е провокация?! хмм, не мога да реша.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: iPhone продължава да е индикатор на богатство
Добре казано. Нямам нищо против подобни мнения и не искам да гледаш на отговрите ми към теб като някакъв род заяждане. Дори напротив. Напълно съгласен съм, че омразата и завистта са основно оплаквания на потребители/фенове на Apple. И докато в споровете между върли фенове на каквото и да не искам да влизам, то напълно разбирам хора като @algor, които се стараят да пазят балансирана преценка. Да, няма как и личните нужди и очаквания от телефона да не играят важна роля във виждането му за даден модел или марка, но в общи линии никога не скача на някой... освен ако този някой, бил той Andoird или iOS фен, не излиза с твърдения за божественото превъзохдство на телефона си така, сякаш 9 месеца го е носил и го раждал след това. И тук идва проблемът. И двете страни си имат привържаници и споровете никога няма да спрат. Та нали за това новината е кръстена точно по този начин, макар и практически това да е доста... нереално описание на съдържанието й? Но това храни форума. Това храни Росен, това храни... не знам, забравих му ника, постоянно пише в темите за Apple и как, разбираш ли, продуктите им били на светлинни години пред конкуренцията. Това са все хора, които или просто си пишат да се забавляват с глупости, или явно не си дават сметка, че светът не започва и не завършва с тях, има милини различни нужди и всеки сам си преценява какво му харесва и какво му върши работа. И едва ли някой сам би си набутал модел, който не харесва... или пък би задържал модел, който не му върши работа. Аз също се опитвам да запазя максимално балансиран поглед върху темата. Няма да те карам да четеш, но ако искаш, можеш да ми погледнеш мненията във форума и, противно на преценката на не малко потребители тук (особено в последно време), избягвам да пиша каквито и да е критики спрямо която й да е марка. Най-основно влизам в разговор с любимците ми от Бургас - Росен и Аполон. С единият знам, че няма смисъл, но все пак надеждата, че човек може да си отмести носа от собствената си чиния явно не умира, а с другия най-чисто и просто си се шегувам, защото знам, че и той не приема толкова на сериозно нещата, а мненията му почти винаги са направо да се търкаляш на пода от смях. Оплакванията ми са основни и въжат за всики - завишаването на цените въпреки липсата на каквато и да реална иновация; слабите батерии. И обсъждам въпроси по камерите на различни модели. Аз нямам спомен да съм писал пряко срещу Android или iOS скоро. За мен от години те са еднакви, от години промените и по двете спрямо моите нужди са направо нищожни и кой модел и с каква ОС ще си купя няма значение, защото и двете изпълняват това, което искам, спрявт се бързо, плавно. Съответно изобщо не вярвам в дългогодишните ревове по лага при Android, също както и не вярвам, че iPhone е просто един "глупав" телефон, защото и двете са направо смешни. Но и от двете страни е очевидно, че вярващи в тези теории все още съществуват и са доста настоятелни, не мислиш ли?
-
- Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: iPhone продължава да е индикатор на богатство
Дистанцирам се от андроид фанатиците и нямам нищо против нормалните потребители на айфон.Обикновено дразнят и провокират другите за които всичко се върти около това колко пари са дали и как "другите понеже не можели да си го позволят и затова мразели" както и изказванията им че всичко друго е боклук и как "андроидите били бъгави и лагави"(отново клише).Аз не мразя марката, просто не ме интересува дразнят комплексираната част от потребителите и(между другото и "комплекси" им е любима дума употребявана за щяло и нещяло).
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: iPhone продължава да е индикатор на богатство
Много от обвиненията и от двете страни за невъзможни действия или за бъгове и лагове идват от опит в другия лагер от преди години и не са актуални.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: iPhone продължава да е индикатор на богатство
лагове си има, поне при моето J7 Pro.. Ако не му затворя всички приложения, не може да се ползва от време на време. С Айфона нямам такъв проблем.
Не е само, че цените са неоправдани за предлаганото, а и че системата е напълно затворена, аксесоарите, резервните части и сервизното обслужване са умишлено направени съответно нестандартни/изключително скъпи/тоталитарни - за последното трябва да ползваш само официален сервиз. И, ако това не е достатъчно, със софтуерни актуализации ти правят заменените не-официално резервни части - екран примерно - неразпознаваеми и не-работещи! Същото е и с MacOS. В Уиндоус просто има (безлични) драйвъри, които осъществяват крайната връзка между хардуера и потребителя - Mac ти казва - тук не можеш да пипаш, тази настройка не е достъпна, това не можеш да променяш, този бек-ъп може да се направи само по този начин, синхронизацията задължително минава само през тази услуга, Apple store трябва да провери задължително аудио лайбрърито ти или трансфера на други файлове, да не би случайно нещо да са пропуснали да не го купиш, и т.н. и т.н. Ограничение след ограничение и принуда след принуда. В крайна сметка, кой плаща накрая и какво притежавам?? Давам пари на Apple за напълно завършен краен продукт, с който по презумпция трябва да мога да правя каквото си искам, а де-факто се получава Apple да разполагат напълно хем с хардуера, хем с крайното изживяване за потребителя. И да ми казват съвсем непринудено - [B]Apple контролира всяка операция[/B] - ти си просто ползвател, [B]Ние ще ти казваме какво можеш да ползваш от всичко налично![/B]
Ей, затова, много потребители мислят ползващите Apple продукти за пълни балъци. Веднъж ще платиш необосновано висока цена за продукт, който в повечето случаи е вече назад от широко наличните технологии към момента. Втори път ще платиш необосновани и нереални цени за аксесоари, че понякога и основни такива, които Apple нарочно няма да са включили в стандартния комплект, а ти ще се нуждаеш от тях. Трето, при ремонт, вместо да можеш да го направиш на поносими цени [B]в който и да е[/B] сервиз - въпреки, че е възможно - ще трябва да го направиш в такъв на Apple на поне 3-но по-високи такива - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! И четвърто - не мога да понасям OS да ми казва какво мога да правя с нея и да няма един стандартен аксесоар или стадарт (USB или за зареждане, който да е съвместим с която и да е друга марка или универсално). Това само по себе си трябва да е подсъдно и субект на антимонополно законодателство, защото в сферата си, Apple e мопополист и каквото каже - това ще правиш.
[B]АЗ[/B] съм Бога на телефона и компютъра си - за който съм се изръсил супер много и, за който OEM-ът си е получил трудно заработените ми лични парички - и именно АЗ ще си правя каквото си искам с него. А не някаква компания производител...
Ей, затова, много потребители мислят ползващите Apple продукти за пълни балъци. Веднъж ще платиш необосновано висока цена за продукт, който в повечето случаи е вече назад от широко наличните технологии към момента. Втори път ще платиш необосновани и нереални цени за аксесоари, че понякога и основни такива, които Apple нарочно няма да са включили в стандартния комплект, а ти ще се нуждаеш от тях. Трето, при ремонт, вместо да можеш да го направиш на поносими цени [B]в който и да е[/B] сервиз - въпреки, че е възможно - ще трябва да го направиш в такъв на Apple на поне 3-но по-високи такива - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! И четвърто - не мога да понасям OS да ми казва какво мога да правя с нея и да няма един стандартен аксесоар или стадарт (USB или за зареждане, който да е съвместим с която и да е друга марка или универсално). Това само по себе си трябва да е подсъдно и субект на антимонополно законодателство, защото в сферата си, Apple e мопополист и каквото каже - това ще правиш.
[B]АЗ[/B] съм Бога на телефона и компютъра си - за който съм се изръсил супер много и, за който OEM-ът си е получил трудно заработените ми лични парички - и именно АЗ ще си правя каквото си искам с него. А не някаква компания производител...