Излишен софтуер раздува Android 13 до 60GB в серията Galaxy S23?

Spikul
Регистриран: 23 ное 2014, 12:17

Re: Излишен софтуер раздува Android 13 до 60GB в серията Galaxy S23?

Мнение от Spikul » 09 фев 2023, 19:51

ka3anova написа:
09 фев 2023, 19:42
Всеки купува колкото би му било нужно.
iPhone 13 pro max 256 gb операционната система заема 14.6gb, за потребителя остават ~240.
На 128 модел ще остават 114.
Ако 256 galaxy S23 има операционна система 80гб за потребителите реално ще остават 170-180гб. Доста по-малко от това, за което си платил.
Естествено. Аз драма тук не виждам.
Лично за мен това никога не е било проблем, защото си имам комп и лаптоп с общо 5 TB дискове. Изобщо не ми е нужно много памет, но на някои им е нужно. Ето, че Маняка и Вито са си взели новата Ултра с много памет.
Та за пореден път да кажа, че всеки си решава сам какво да купи за себе си.

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 09 фев 2023, 21:59

По същия начин като си кушите 500GB хард диск за комютъра и като му проверите капацитета виждате, че всъщност нямате 500GB свободни дори няма никаква информация на него. Тук е същото.

maniaka_slr
Регистриран: 26 ное 2006, 03:12

Мнение от maniaka_slr » 09 фев 2023, 22:45

Та като се заговорихме за базова памет, нещата стоят по следния начин:
Samsung: S23-128GB ; S23+ - 256GB ; S23 Ultra - 256GB , за RAM няма да говорим.
APPLE IPhone: 14 ; 14 Pro ; 14 Pro Max - 128GB. за RAM няма да говорим.
Цените са ясни. По-малкото се плаща повече. Типично за Купертино.
Та така, кой излиза във всички възможни варианти с най малко базова памет?
Samsung S23 Ultra Phantom Black 1TB

Rumm
Регистриран: 15 окт 2006, 11:10

Мнение от Rumm » 09 фев 2023, 22:50

Spikul написа:
09 фев 2023, 19:51
ka3anova написа:
09 фев 2023, 19:42
Всеки купува колкото би му било нужно.
iPhone 13 pro max 256 gb операционната система заема 14.6gb, за потребителя остават ~240.
На 128 модел ще остават 114.
Ако 256 galaxy S23 има операционна система 80гб за потребителите реално ще остават 170-180гб. Доста по-малко от това, за което си платил.
Естествено. Аз драма тук не виждам.
Лично за мен това никога не е било проблем, защото си имам комп и лаптоп с общо 5 TB дискове. Изобщо не ми е нужно много памет, но на някои им е нужно. Ето, че Маняка и Вито са си взели новата Ултра с много памет.
Та за пореден път да кажа, че всеки си решава сам какво да купи за себе си.
Нима не разбирате, че големият брой приложения не е от значение при заетия обем от общата памет, която при някои модификации достига до 1ТВ. От решаващо значение в случая е голямата заемана оперативна памет (цялата RAM е само 12GB), което товари ненужно телефона и намалява производителността му. Така, че е важно да се намалят възможно по-голям брой инсталирани приложения.

kimy
Регистриран: 28 юли 2016, 02:26

Мнение от kimy » 10 фев 2023, 10:00

maniaka_slr написа:
09 фев 2023, 22:45
Това е стъкмистика! Защо да не говорим за РАМ?! С двойно по-малко РАМ IPhone 14 Pro /Max има по-добра производителност в тестовете на процесора. С по-малка батерия IPhone работи по-дълго. Оптимизацията на iOS спрямо Android e по-добра и се признава навсякъде в специализирания печат. Подръжката на IPhone като продължителност е по-голяма. Ако това което е написано тук:
"Освен това Samsung продава пространство на устройствата си на външни компании, като например Facebook, а някои от тези решения не могат да бъдат премахнати."
е вярно - подигравка с клиента...
Броя на откритите уязвимости в Андроид го изпраща на второ място след Debian Linux:
https://www.cvedetails.com/top-50-products.php
Та кой за какво плаща?! Никой не ви оспорва избора на смартфон и не ви кара да минете на iPhone. Темата е за Андроид. Разбирам, че се опитвате да се сравнявате с лидера, но уви...

maniaka_slr
Регистриран: 26 ное 2006, 03:12

Мнение от maniaka_slr » 10 фев 2023, 16:52

kimy написа:
10 фев 2023, 10:00
maniaka_slr написа:
Това е стъкмистика! Защо да не говорим за РАМ?! С двойно по-малко РАМ IPhone 14 Pro /Max има по-добра производителност в тестовете на процесора. С по-малка батерия IPhone работи по-дълго. Оптимизацията на iOS спрямо Android e по-добра и се признава навсякъде в специализирания печат. Подръжката на IPhone като продължителност е по-голяма. Ако това което е написано тук:
"Освен това Samsung продава пространство на устройствата си на външни компании, като например Facebook, а някои от тези решения не могат да бъдат премахнати."
Броя на откритите уязвимости в Андроид го изпраща на второ място след Debian Linux:
Та кой за какво плаща?! Никой не ви оспорва избора на смартфон и не ви кара да минете на iPhone. Темата е за Андроид. Разбирам, че се опитвате да се сравнявате с лидера, но уви...
Много заучени фрази, само да ти кажа, че от три години насам Андроид не отстъпва по бързина и плавна работа от I OS. Звучиш като някой фанатик, а не като реално мислещ човек. Моля те да водим градивен разговор а не да се позоваваме на лични чувства и заучени
и нереални неща. Без да се сърдиш и да ми отвръщаш. Поинтересувай се, разгледай и после давай такива крайни мнения за неща, които не са вече актуални. Samsung вече е с 5 години security updates и е с 4 години обновяване на операционната система. Относно RAM, с лек софтуер и окастрен, RAM не ти трябва, нали? Няма какво да я товари, затова и не ти и трябва. Само. че като се запълни, после почва да не стига. Колкото повече-толкова по-добре.
Samsung S23 Ultra Phantom Black 1TB

ka3anova
Регистриран: 26 окт 2021, 21:25

Мнение от ka3anova » 10 фев 2023, 18:15

maniaka_slr написа:
10 фев 2023, 16:52
kimy написа:
10 фев 2023, 10:00
maniaka_slr написа:
Много заучени фрази, само да ти кажа, че от три години насам Андроид не отстъпва по бързина и плавна работа от I OS. Звучиш като някой фанатик, а не като реално мислещ човек. Моля те да водим градивен разговор а не да се позоваваме на лични чувства и заучени
и нереални неща. Без да се сърдиш и да ми отвръщаш. Поинтересувай се, разгледай и после давай такива крайни мнения за неща, които не са вече актуални. Samsung вече е с 5 години security updates и е с 4 години обновяване на операционната система. Относно RAM, с лек софтуер и окастрен, RAM не ти трябва, нали? Няма какво да я товари, затова и не ти и трябва. Само. че като се запълни, после почва да не стига. Колкото повече-толкова по-добре.
Противоречиш си, колега.
Малко по-назад в темата сам каза, че S23 ultra работи по-бързо и плавно от S22 ultra, пък казваш, че от три години андроид не отстъпва по бързина и плавност.
S23 по-плавен ли е или не?
Старият ми айфон X, модел от 2017 е точно толкова плавен, колкото iPhone 12 pro max. Не казвам 13 pro max, т.к. има малко подобрение с дисплея със 120hz.

Потребителски аватар
npet
Регистриран: 07 фев 2014, 12:05
Контакти:

Мнение от npet » 11 фев 2023, 22:41

Spikul написа:
08 фев 2023, 13:01
Както казах, ти най-вероятно си с 128 GB памет и не знам какво изобщо коментираш телефони, които са с двойно повече памет в базовите версии.
Всяка ОС си има спецификации, а Андроид е разхищаващ ресурсите.
Spikul написа:
09 фев 2023, 19:36
npet написа:
09 фев 2023, 19:21
Spikul написа:
09 фев 2023, 10:48
Така е, но колко е базовата памет на другите два модела в серията?
Самсунг още с Note10+ въведоха 256GB базова памет в телефоните си.
Спекъл, ти виждал ли си Самсунг телефон или говориш наизуст?
Ето спецификациите на Galaxy 23 моделите: https://www.samsung.com/us/smartphones/ ... tra/specs/
Какво да правят потребителите с Galaxy 23 128gb? - няма място за снимки, песни, игри ...
Чакаме твоето експертно мнение
За пореден път се убеждавам, че не можеш да четеш. За теб винаги е трудно да направиш елементарна причинно-следствена връзка и пльосваш линкове, които даже не виждаш, че повтарят това, което ти казвам.
И какво ти пука за тези със S23 и минималната памет в серията или ползваш телефон с много голяма памет - хайде сподели ни? До скоро беше с телефон с 64GB, но си тръгнал да се пънеш тук.
Иначе и аз чакам да ми обясниш как хипер-мега-гига айфоня, не може да зареди едни слушалки, ама си траеш.
Няма проблеми - изтрий си пак мненията и всичко е точно :mrgreen:
Противоречиш си в рамките на една тема.
В желанието си да изпъкнеш и похвалиш нещо, се излагаш отново.

Базовата версия на S23 e 128GB. Да запомниш!
-

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 11 фев 2023, 23:57

npet написа:
11 фев 2023, 22:41
По-принцип е така, ама всъщност не съвсем. Само един от трите телефона от серията(най-малкия) започва от 128GB, Плюса и Ултрата са с 256GB базови.
Нещо повече, нито един от споменатите варианти не е наличен в продажба в момента, докато текат предварителните поръчки, заради безплатния ъпгрейд към по-голям капацитет, който предлагат. Така че аз реално си взех възможно най-малкия предлаган капацитет на Ултрата, който в момента е 512GB. Доста яко бих казал. Oсобено комбинирайки го с още два факта, че промо цените при операторите наистина бяха добри този път и взех флагмана от серията - S23 Ultra 512GB за 1600лв. Както и това, че доставките на телефоните започнаха на следващия ден след обявяването на серята. Аз малко се колебаех и оставих поръчката си за 2-ри вечерта и на 7-ми сутринта телефона беше при мен. Като абсолтно всеки който знам да си е поръчал, вече държи телефона в ръцете си и то цвета който е искал.
Така че този път Самсунг се справиха чудесно с предварителните поръчки, трябва да им се призае. Поне аз не си спомням друг производител да е доставял телефоните толкова бързо, в достатъчни количества или пък с безплатен ъпгрейд на паметта. Поправете ме, ако греша.

Spikul
Регистриран: 23 ное 2014, 12:17

Мнение от Spikul » 12 фев 2023, 00:16

board написа:
11 фев 2023, 23:57
npet написа:
11 фев 2023, 22:41
По-принцип е така, ама всъщност не съвсем. Само един от трите телефона от серията(най-малкия) започва от 128GB, Плюса и Ултрата са с 256GB базови.
Нещо повече, нито един от споменатите варианти не е наличен в продажба в момента, докато текат предварителните поръчки, заради безплатния ъпгрейд към по-голям капацитет, който предлагат. Така че аз реално си взех възможно най-малкия предлаган капацитет на Ултрата, който в момента е 512GB. Доста яко бих казал. Oсобено комбинирайки го с още два факта, че промо цените при операторите наистина бяха добри този път и взех флагмана от серията - S23 Ultra 512GB за 1600лв. Както и това, че доставките на телефоните започнаха на следващия ден след обявяването на серята. Аз малко се колебаех и оставих поръчката си за 2-ри вечерта и на 7-ми сутринта телефона беше при мен. Като абсолтно всеки който знам да си е поръчал, вече държи телефона в ръцете си и то цвета който е искал.
Така че този път Самсунг се справиха чудесно с предварителните поръчки, трябва да им се призае. Поне аз не си спомням друг производител да е доставял телефоните толкова бързо, в достатъчни количества или пък с безплатен ъпгрейд на паметта. Поправете ме, ако греша.
Изобщо няма никакъв смисъл да му обясняваш, защото очевидно не може да чете, колкото и пъти да му се пише. Той е болестно фанатичен айфонист и е редовен абонат в троленето и хейтърството срещу Самсунг.
Иначе честито за придобивката, щом вече и реално е при теб телефона.

Отговори