JEFF- Искате ли НОВИНА!??

uguoma
Регистриран: 12 фев 2008, 16:58

JEFF- Искате ли НОВИНА!??

Мнение от uguoma » 10 май 2008, 13:33

От днес в магазини Jeff се предлагат всички НОВИ ТЕЛЕФОНИ с 12% отстъпка- това не е шега току що им разгледах ценовата листа- НЯМА ДА ПОВЯРВАТЕ ЦЕНАТА НА СКЪПИТЕ АПАРАТИ КОИТО ПАДАТ С НАЙ-МНОГО ПАРИ Е ПО-НИСКА ОТ ЦЕНАТА С АБОНАМЕНТЕН ПЛАН КЪМ ВИВАТЕЛ!!!
Подобна политика не съм виждал никога в живота си- попитайте и ще се убедите!!!
ПРИМЕР:
Nokia N 95-8GB - цена с договор към Вивател- 1279 лв.
цена БЕЗ ДОГОВОР- 1178.3 ЛВ. !!!!!
Nokia 8800 Saphire Arte цена с договор: 2299 лв.
ЦЕНА БЕЗ ДОГОВОР: 2111.1 ЛВ !!!!!
АБЕ ХОРА ОТИДЕТЕ ДА ВИДИТЕ- НЕИСКАМ ДА ПИША ТУК ВСИЧКИ ЦЕНИ- БАННЕТЕ МЕ АКО ЛЪЖА!!!

maxi_mix
Регистриран: 20 апр 2006, 23:41

Re: JEFF- Искате ли НОВИНА!??

Мнение от maxi_mix » 10 май 2008, 13:41

Не разбирам, как така са по-скъпи на договор, логиката е обратното :)

uguoma

Мнение от uguoma » 10 май 2008, 14:02

Питай в магазина, в момента още сменят цените!!! Още примери:

NOKIA E90 цена с договор към Вивател: 1399 лв.
ЦЕНА БЕЗ ДОГОВОР И ОБВЪРЗВАНЕ: 1319.1 ЛВ.

ИМА И МНОГО ТЕЛЕФОНИ КОИТО ИМАТ РАЗЛИКА ОТ 10 ЛВ. С И БЕЗ ДОГОВОР...

maxi_mix
Регистриран: 20 апр 2006, 23:41

Мнение от maxi_mix » 10 май 2008, 14:17

По-добри цени тук:

http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/view.php?id=1300&sub=shop

www.mobilebulgaria.com/mobiles/view.php?id=1300&sub=shop

m75
Регистриран: 01 яну 2006, 02:39

Мнение от m75 » 10 май 2008, 14:37

"как така са по-скъпи на договор, логиката е обратното"
Телефоните на договор са си телефони на оператора. Тяхната цена зависи основно от съответния оператор. Цената на телефоните без договор зависи изцяло от политиката на магазина. Интересно е как Вивател ще реагира на такава политика на един от партньорите си.

tweeg
Регистриран: 09 мар 2006, 10:23

Мнение от tweeg » 10 май 2008, 14:44

Не знам дали са на оператора, ама със сигурност са от официалния вносител, с менюта на БГ, книжки на БГ и т.н.
Та и аз като тебе си мисля, че телефоните с договор и без са просто различни телефони - ако си с договор го вземат от едно шкафче, ако си без - от друго.

uguoma

Мнение от uguoma » 10 май 2008, 14:51

НЕЕее, аз неискам да правя реклама на магазини Jeff! изобщо не пуснах темата с тази цел- изумителното в случая е, че апарати с карта и договор към оператор струват с по 100 лева по-скъпо отколкото без обвързване с оператор- дойде времето когато плащаме по-скъпо за да сме абонати :)))

Някой виждал ли е подобна политика?
Ето че има какво да се види, а аз мислех че вече нищо неможе да ме изненада...

стандартното е да получиш апарат с отстъпка, когато подписваш договор за абонаментни услуги с оператор- по този начин се задължаваш да му плащаш поне месечната такса, а той ти намаля цената за телефона, аз поне така разбирах нещата- Е СЕГА ВЕЧЕ НЕ ГИ РАЗБИРАМ...Сега се налага да плащаш повече за да станеш абонат!!!Да вярно е че не е за всички телефони, но все пак е факт!

Относно "шкафчето" няма значение откъде го вземат, хората в магазина си получават надбавки за всяка карта която напишат към оператор, това си е част от стимула- напиши карта, а и те си имат "Таргет" определена бройка планове които трябва да напишат всеки месец, така че ако искаш да закупиш телефон с карта, който се предлага в мрежата, не е нужно да е с вивателско етикетче на кутията- в договора ти се пише IMEI- а и си избираш номер на телефона ако го има свободен, така че всичко което се предлага с вивател се продава на тази цена в съответния ден- понеже на следващия може и да не се предлага с Вивател, ох обърках се вече... Пояснението беше,че щом телефона е одобрен за продажба с абонаментен план, и го има в наличност в магазина ти пишат картата и ти го дават дори и да не е с Вивателска лепенка на кутията, разликата е в кода за вивател е "v-(модел на телефон)"

Nistel
Регистриран: 26 юли 2004, 01:14

Мнение от Nistel » 10 май 2008, 15:48

Чисто и просто операторите се опитват да печелят повече от телефони отколкото от услуги.Навън е дори обратно - субсидират се цените на апаратитес договор - ако някой се мисли,че и тук с договор взимаш апарат под реалната му цена е в голяма грешка ..

едит: На сайта още не са писали нищо и цените са си нормалните за тях безбожни цени с 50% надценка над реалната цена на която ги вземат.

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Мнение от asenna5 » 10 май 2008, 15:51

Не е така - има партиди, които могат да се продават само с карта и такива, които могат да се продават само без карта (дори апаратите да ги има като наличност от другата партида) - зависи дали е промоция на оператора или магазина.

uguoma

Мнение от uguoma » 10 май 2008, 16:07

Може и така да е, мен ми го обясниха и аз така го разбрах... Nistel аз в сайта им още не съм влизал, бях в магазина да платя сметка на приятел и тъкмо псуваха ( наистина си псуваха на глас) че трябва сега всички цени да махат и да правят други, попитах какво е станало, и точно тогава ми сложиха плаката с 12% намаление на всички НОВИ телефони, без втората употреба...Точно получиха бланките за етикети и новата ценова листа, позволих си да нахалствам и исках да я видя- там установих ПО-ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА НЯКОЛКО АПАРАТА, КОГАТО СЕ ВЗЕМАТ С ДОГОВОР -не на всички, но ако влезете в магазин на Jeff съм убеден,че ще установите точно това което Ви описах, от персонала на магазина нямаха обяснение- бланките им се пращат и се разпечетват- друго не ми казаха освен "Политика на фирмата"...

Отговори