JerryRigEverything разглобява Huawei P20 Pro

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: JerryRigEverything разглобява Huawei P20 Pro

Мнение от Ванката » 22 май 2018, 13:50

[Quote]Явно хората не могат да преценяват сами. За това сме заляти от китайски боклуци и скоро всичко ще е китайско[/Quote]
Спокойно, това няма как да се случи, за всички ще има хляб под слънцето. Просто на бедни пазари като нашия, ще се лансират китайски тояги. Който няма възможности, ще се самозалъгва, че получава същото качество и потребителско изживяване, както при наложилите се марки и всичко е ток. Имал съм Леново висок клас - да, добър телефон беше, но не можеше да стъпи и на малкия пръст на еквивалентния за тогава Note4. Имаше здрава батерия и 2К дисплей, но дръвце отвсякъде. Тогава и аз се мислих за тотомилионер. :D

Флагманите на Хуауей не са лоши, но цените им са незаслужени. Ако говорим за китайски флагмани ми харесаха П20 Про (но няма да го взема заради веждата) и Ми Микс 2. Втория е вече стар модел, а цената му е равна с тази на S8. Кой ще предпочете всеки?! (yes)
Samsung GALAXY S22 Ultra

polarr31
Регистриран: 07 дек 2011, 14:56

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: JerryRigEverything разглобява Huawei P20 Pro

Мнение от polarr31 » 22 май 2018, 14:12

[Quote]...ще се самозалъгва, че получава същото качество и потребителско изживяване[/Quote]

Качеството и потребителско изживяване бяха запазена марка на Apple, допреди няколко години. Може би до някъде още са.
При Самсунг и андроид за какво изживяване можем да говорим?
Изключвам дисплея на флагмните на Самсунг. От години такава скека, че започвам да изпитвам носталгия по не смарт телефоните.

desko390
Регистриран: 16 май 2018, 17:28

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: JerryRigEverything разглобява Huawei P20 Pro

Мнение от desko390 » 22 май 2018, 16:21

не е само забиването, извадих s9+ и снимах няколко снимки и с двата и после пратих по блутут от китаеца на моя. Огромна разлика, самсунга ми го бие по всички показатели, особено в по тъмните места... Толко арогантна реклама му правиха, пуснаха го 100 лв по евтино от S9+ и пак китайката си е китайка, не става и не става... Не 40, 100 мегапиксела да го обявят, ще се хванат само хора далеч от техническите познания...

bloodknight2012

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: JerryRigEverything разглобява Huawei P20 Pro

Мнение от bloodknight2012 » 22 май 2018, 16:33

Значи виж сега... В P20 Pro-то има ужасно много неизвестни, които трябва да се изяснят преди да стане снимката хубава.

1. 40mpx може да е по-добре в някои ситуации, но през 90% от времето 10mpx, където се кобинират 4 пиксела в един е за предпочитане.

2. До колкото си спомням (за това не съм напълно сигурен), P20-ката няма Auto HDR като повечето телефони, а трябва да избираш дали да има или няма според ситуацията.

3. Отделно има "AI mode". Ако го спреш, в повечето случаи снимките излизат ужасно сухи. Ако пък го пуснеш е божа работа какво ще стане - понякога се получава много добре, понякога тотално изнасилва снимките. Трябва да си играеш като ти излизат различни предложения да цъкаш хикса на тези, които мислиш, че няма да се получат много.

4. Като изключим липсата на OIS и бавния процесор, който не може да си позволи електронна стабилизация дори на 1080p 60fps, хардуера при камерата на Huawei-а с огромния главен сензор, втория монохромен такъв и LEICA оптиката не е реално никак зле. Така че ако си отприщиш вътрешния фотограф в Pro Mode-а ще получиш още по-добри резултати.

Нищо чудно и beauty mode-а на телефона, с който си снимал, да е бил на максимум. Той не може да се изключи напълно така или иначе и хората пак излизат като рисунки каквото и да правиш, но ако го сложиш на 0 нещата пак се подобряват значително.

Тройния и петорния zoom, както и нощния режим, също надали си ги пробвал - аджеба неоспоримите предимства на камерата на този телефон.

В общи линии, това което искам да кажа е, че камерата не е чак толкова зле както я заклеймяваш. Факт е, че невероятните й оценки, които обикалят преобладаващата част от интернет пространството са далеч от всякаква обективност. Факт е и, че, както вече казах, цената на телефона не му отговаря изобщо. Реално на този телефон камерата му е най-малкия проблем.

desko390

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: JerryRigEverything разглобява Huawei P20 Pro

Мнение от desko390 » 22 май 2018, 16:56

Дисплей, тъч... - не стават. Камера с която да си играеш на всяка снимка в про моде... Цената, цената на това устройство не отговаря :)

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: JerryRigEverything разглобява Huawei P20 Pro

Мнение от Вито » 22 май 2018, 23:19

[Quote] Камера с която да си играеш на всяка снимка в про моде[/Quote]
"Про моде" не е за всеки. Кво и е на цената 1100 кинта. Айде стига ревахте за цена. Рядко хората купуват телефон без договор. На мен 1100 кинта ми е идеална цена. Ти си ползвай виетнамката и се радвай. Доволно работих с телефона има абсолютно всичко от което имам нужда. S9+ (exynos) няма работещ aptx, не може да записва разговор, няма dual LTE (2018 година-флагман). Айде мерси. Ползвай си го със здраве ама не ми го натрапвай!

bloodknight2012

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: JerryRigEverything разглобява Huawei P20 Pro

Мнение от bloodknight2012 » 22 май 2018, 23:35

Цената е зле съпоставена с други пдообни телефони. И P20 Lite е 400 лева ама пак е скъп. Явно наистина извличаш предимства от P20 Pro, но ползваш неща, от които 95% от хората не се интересуват. Аз лично пет пари не давам за aptx, нито пък за втора сим карта, камо ли за dual LTE, но щом на теб ти трябват няма лошо.

Чисто [B]обективно[/B] обаче P20 Pro като цялостен пакет не е на нивото нито на алтернативите от Samsung и Apple, нито пък дори ot OnePlus и LG, а цената си е същата като тяхната. Даже P20 Pro е по-скъп от S9+, когато даваха 200 лева за върната бангия при preorder, а в момента на свободния пазар е най-малко 1469 лева, докато S9+ е 1394.

И ти си ползвай телефона със здраве, но бъди малко по-обективен. Ако знам, че ще се въргалям по земята с телефона си често ще си взема CAT, но няма да тръгна да твърдя, че е по-добър телефон от P20 Pro.

desko390

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: JerryRigEverything разглобява Huawei P20 Pro

Мнение от desko390 » 22 май 2018, 23:46

"Про моде не е за всеки."
:D:D:D
Ръчния режим хаби време, едва ли ако имаш познание във фотографията ще вземеш китайския телефон...

Потребителски аватар
Вито

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: JerryRigEverything разглобява Huawei P20 Pro

Мнение от Вито » 23 май 2018, 00:07

Голямо реване хаха. Ще си взема каквото ми е кеф бре. :D

Потребителски аватар
Вито

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: JerryRigEverything разглобява Huawei P20 Pro

Мнение от Вито » 23 май 2018, 23:08

Поради същата причина за която няма зум и Нокиа 808,ама си далеко от тая материя. Щракай там квото те радва и си свиркай. Зума който има п20 про бие всички съвременни флагмани. Ти си дрънкай още за годината.

Отговори