Камерата на Samsung Galaxy S7 прави голяма крачка напред

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Камерата на Samsung Galaxy S7 прави голяма крачка напред

Мнение от Вито » 28 фев 2016, 09:17

Сони правят камери, но в момента ЛГ и Самсунг снимат по добре с техните сензори от колкото флагманите Z5 и Z5 premium. Нямам идея защо е така, харесва ми дизайна на Сони и щях да се радвам да взема него, но... Изгледал съм доволно ревюта с реални снимки между Z5, S6 и G4. В крайна сметка избрах ЛГ. Има по-малко шум при 100% кроп, а вечер за така говорената low light с 30-те секунди затвор който има просто убива всичко на пазара, дори и лумиите в това отношение.

nikolaiii
Регистриран: 15 ное 2006, 10:03

Re: Re: Re: Камерата на Samsung Galaxy S7 прави голяма крачка напред

Мнение от nikolaiii » 28 фев 2016, 10:32

[Quote]Ама нали няма никой в гащите, дай поне с телефона да се похвалим.[/Quote]
Е, някои, пък непрекъснато доказват, че нямат много съдържание и в черепната кухина, но такъв е живота . :D
Шарен свят!
А по темата няма смисъл да се коментира повече.
Кралят на снимките , отново е от фамилията Самсунг! :D

xpuc4o
Регистриран: 23 авг 2007, 01:48

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Камерата на Samsung Galaxy S7 прави голяма крачка напред

Мнение от xpuc4o » 28 фев 2016, 11:06

Колега, като пишеш към мен е хубаво да си прочел какво съм написал. Нито съм споменал, че е най-добрата оптика, нито съм споменавал други производители. Ако целта ти е конфликт-не ти е мястото тук.

muamamu1
Регистриран: 29 сеп 2013, 20:04

Re: Re: Re: Re: Камерата на Samsung Galaxy S7 прави голяма крачка напред

Мнение от muamamu1 » 28 фев 2016, 11:55

Отново? Не съм видял ревюта със снимки от телефона, но явно ти си. Освен това, миналата година не S6/Note 5 не бяха еднолични лидери, така че "отново" не пасва. Явно е трудно да загрееш за какво ти говоря.

abando
Регистриран: 13 яну 2015, 13:34

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Камерата на Samsung Galaxy S7 прави голяма крачка напред

Мнение от abando » 28 фев 2016, 12:10

Да, LG-то е добре. Новият най-вероятно пак ще снима по-добре от Samsung-а. Аз лично съм доволен от Lumia 950, който е долу-горе на нивото на LGG4, като изключим липсата на толкова дълга експозиция.Но пък Аудиото му примерно е по-добро.
A Sony как успяват да не докарат софтуерно нещата не мога да разбера. Качеството им е далеч от най-добрите.

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Камерата на Samsung Galaxy S7 прави голяма крачка напред

Мнение от A4i » 28 фев 2016, 13:12

Цифровата фотография заснема изображението по съвсем различен начин от стария химически процес с филм и фотохартия. Първо - сензорите (пикселите) са черно/бели и са покрити със шарен мозаечен Bayer филтър. При процеса на заснемане никой пиксел не регистрира точния цвят, но хардуера по специален алгоритъм отгатва какъв точно е той и присвоява съответната усреднена стойност на пиксела. Така пиксела/точката от черно/бяла става цветна. Хардуера прави и множество допълнителни обработки върху първичната информация от сензора и крайния продукт от всичкото това е цифровата снимка, която потребителя вижда на екрана.
Може да се каже , че дигиталната камера вижда чрез собственият цифров-сигнален процесор (ISP - Image Signal Processor), както човека вижда чрез мозъка си.
Sony използва вградения ISP в SnapDragon чипсетите. Практическия опит показва, че това ISP е калпаво и не става за нищо. Точно поради тази причина Samsung подменя ISP-то с друго от Toshiba. Това ISP прави по-добри снимки със старите сензори на Sony, отколкото камерите във флагманите на Sony правят с новите модели сензори.

abando
Регистриран: 13 яну 2015, 13:34

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Камерата на Samsung Galaxy S7 прави голяма крачка напред

Мнение от abando » 28 фев 2016, 13:23

Супер информация, мерси. А имаш ли представа какви сензори се ползват за Lumia камерите? Може би пак да са Sony?

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Камерата на Samsung Galaxy S7 прави голяма крачка напред

Мнение от A4i » 28 фев 2016, 13:33

808 използва 41MP сензор на Toshiba (HES9) и медиа-процесор от Broadcom (BCM2763).

Gosheto08
Регистриран: 03 авг 2015, 20:13

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Камерата на Samsung Galaxy S7 прави голяма крачка напред

Мнение от Gosheto08 » 28 фев 2016, 13:48

В Самсунг няма нищо на Toshiba що се отнася до камерата. Sony закупиха бизнеса за фотография на Toshiba.

Gosheto08
Регистриран: 03 авг 2015, 20:13

Re: Re: Re: Re: Re: Камерата на Samsung Galaxy S7 прави голяма крачка напред

Мнение от Gosheto08 » 28 фев 2016, 13:53

Едно от изискванията за качествена снимка е повече светлина и тук от Самсунг се опитват да уловят колкото може повече "риби" . Някой да обясни, как с този светодиод, който не знам защо се нарича "светкавица" , след като става повече за фенер в тъмното, отколкото за източник на мощно осветление за снимка ще се получи това за което твърдят от Самсунг? Я се замислете да сте виждали фотоапарат, дори от най-евтиния клас за 200лв, който да не е с ксенонова светкавица, а с диод, като видите, че няма си задайте въпроса защо е така.
Сега ползвам Sony Xperia Z2 и Xperia Z3, които да кажем са с еднакви камери. Имам и Sony Ericsson Satio,който вече не позвам активно (U1 -12mpx със ксенон светкавица). Правил съм сравнение на камерите им и точно в условия на слаба светлина и пълен мрак Sony Ericsson -a ги размазва и то с много. Сигурен съм,че и този телефон и Nokia N8 и Lumia 1020 и всеки камерафон с ксенонова светкавица ще прави по-качествени снимки на тъмно от този Самсунг. Неминуема е разликата и тя е е в полза на КСЕНОНА.
Нищо против Самсунг нямам,но с трици маймуни се опитват да ловят, който им се хване, хване...

Отговори