Кой иска да купи Telenor?

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Кой иска да купи Telenor?

Мнение от Ванката » 31 яну 2018, 09:34

Обсъждайте евентуалното закупуване на Теленор тук. Другата тема е почистена и заключена!
Samsung GALAXY S22 Ultra

zaboraboy
Регистриран: 06 сеп 2005, 12:29

Re: Кой иска да купи Telenor?

Мнение от zaboraboy » 31 яну 2018, 09:59

Единственото,което ме вълнува е как ще продължи развитието на този оператор,защото ми е любим от доста години.За съжаление от това кой ще го купи не можем да направим предварителни изводи накъде ще се развива,времето ще покаже.На този етап съм доволен,пуснаха агрегация в някои градове,пуснаха 4G на 900 мхц в малките населени места,имат адекватни планове.

Dubspace
Регистриран: 28 мар 2014, 19:21

Мнение от Dubspace » 31 яну 2018, 12:41

Като гледам коментарите в Капитал, се пише, че всички служители са уведомени по e-mail, че Теленор се продава, и че може сделката да приключи до края на май. Говори се и за интерес от Veon и Turkcell (може би по-скоро Telia). Също се надявам и Deutsche Telekom да имат интерес към нашия Теленор. Но както каза zagoraboy, времето ще покаже.
iPhone 16 256 GB Ultramarine
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black

samoznai
Регистриран: 05 дек 2008, 12:56

Re: Re: Кой иска да купи Telenor?

Мнение от samoznai » 31 яну 2018, 13:23

Да го погледнем и от тази страна - от три оператора в България, някой си е харесал единия за покупка. Не казвам, че Теленор е най-добрият, казвам само, че някой си е харесал точно него, а не Мтел или на Свинския. Това, струва ми се, значи нещо.

shefche
Регистриран: 02 май 2017, 13:28

Мнение от shefche » 31 яну 2018, 13:25

от цялата налична информация изглежда че ще е финансов инвеститор, което изключва автоматично Veon и Turkcell. DT за мен е много малко вероятно да проявят интерес към толкова малки пазари на този етап. ККР също не е. Според мен няма нищо да се разчуе до самото обявяване на сделката.

Wallker
Регистриран: 25 сеп 2012, 13:01

Мнение от Wallker » 31 яну 2018, 17:28

Който и да е, ще е на загуба. Този оператор върви към фалит. Всеки който ги купи ги препродава по-евтино. Теленор купиха Глобул за 717млн. евро през 2013-та. Сега съм на 90% убеден, че който купи Теленор, ще е за по-ниска цена от тази.

samoznai
Регистриран: 05 дек 2008, 12:56

Re: Re: Кой иска да купи Telenor?

Мнение от samoznai » 01 фев 2018, 10:39

И що па си толкова убеден? И за какъв фалит приказваш и на базата на какво? изобщо, наясно ли си какво значи "фалит"?
Това е фирма с доста прилична норма печалба за дейността си и постоянни приходи, които се увеличават, за какво изобщо приказваш без да си се запознал?
И хайде да си припомниш какво беше Глобул, когато го купиха Теленор, ако изобщо си им бил клиент по онова време, и как се промени фирмата оттогава, а?

Wallker
Регистриран: 25 сеп 2012, 13:01

Re: Re: Re: Кой иска да купи Telenor?

Мнение от Wallker » 01 фев 2018, 11:24

Убеден съм, защото разходите по поддръжката се увеличават, а клиентите и печалбата намалят. Това се дължи на високите цени на планивете им, и на устройствата, които продават. Очакват хората да платят разходите за поддръжката, но не става точно така. С това темпо няма да изкарат дълго. Собствениците много добре знаят това, затова и го продават. Дано да греша, защото ще е хубаво да си запазим третия оператор, и да има конкуренция някаква.

Потребителски аватар
centur
Регистриран: 10 авг 2005, 22:39

Re: Re: Re: Re: Кой иска да купи Telenor?

Мнение от centur » 01 фев 2018, 12:02

[Quote]Wallker:
Това се дължи на високите цени на планивете им, и на устройствата, които продават.[/Quote]

Че те още от самото начало започнаха с това "темпо".
Преди като беше Globul си купуваш апарата с добра отстъпка + хубав план. Примерно телефон за 400 лв. свободна продажба го вземаш за 280 + план, а като стана Telenor апарата (примерно) стана 360 + все по-неизгоден план.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм

Apple_fan
Регистриран: 24 ное 2013, 14:39

Re: Re: Re: Кой иска да купи Telenor?

Мнение от Apple_fan » 01 фев 2018, 12:29

[quote]И хайде да си припомниш какво беше Глобул, когато го купиха Теленор, ако изобщо си им бил клиент по онова време, и как се промени фирмата оттогава, а?[/quote]
Да, много неща се промениха в положителна посока, но когато бяха Глобул, имаше положителен тренд при броя на абонатите и имаше прилив от Мтел, макар и не много голям, колкото този на Виваком, но все пак го имаше.

Отговори