Концептуална разработка на холографска клавиатура за iPhone 5
-
- Регистриран: 07 апр 2011, 02:03
Концептуална разработка за холографска клавиатура за iPhone 5
еее много се замечетахтее :D(woo)
Re: Концептуална разработка за холографска клавиатура за iPhone 5
Чак пък мечти. По неофициална информация има прототипи на айфон с пико проектор. Дори има китайски телефони, които се продават свободно с такава екстра ..
Гледах статия за подобни устройства и дори как се ползват в избор на менюто в заведение още преди 2-3 години.
-
- Регистриран: 13 юли 2006, 21:30
съвсем не е мечта. Замисли се, че само до преди няколко години никой не си и помисляше за телефони, които се контролират само с допир на дисплея, операционни системи на мобилни устройства (в днешния им вид), камо ли лайв стрийм, особено с цените на мобилния интернет тогава.. прогрес братче :)
Всъщност си е мечта. Може би единственото нещо което ще видим скоро са толкова тънки телефони, но другото няма как да се реализира по подобен начин :|
Хора не четете ли научна фантастика(woo)... това го има в книги от 1988 година издадени(whistle). На лазерно проекторна клавиатура с "Синзъб" свързване с някаква нокия писах преди 5-6 години близо. Това че чак сега някой преоткриват топлата вода не е новина, новина е че ще я патентоват и ще осъдят всички дето се къпят с нея!:P:S:X
-
зависи какво разбираш под скоро. да, едва ли ще е в близката година, но съм гледал клипове за подобна технология и мисля, че до няколко години можем да видим подбни устройства. ако успея да намеря едно конкретно клипче, за което се сещам ще го споделя тук. реално това е на принципа на фото клетка (предполагам и дококлото си спомням от клипчето) така че съвсем не е супер модерна технология :)
едит - сега изгледах клипа от новината. единственото "нерелано" нещо е това с дисплея, който прожектира във въздуха :) просто не виждам как е възможно да се прожектира в празното пространство, а не върху повърхност.
едит - сега изгледах клипа от новината. единственото "нерелано" нещо е това с дисплея, който прожектира във въздуха :) просто не виждам как е възможно да се прожектира в празното пространство, а не върху повърхност.
Явно има начин:D
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=54DbZFPKNII[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=54DbZFPKNII[/youtube]
В момента няма читава реализация на холограмно изображение дори за големи устойства, да не говорим за такова интегрирано в телефон. Лазерни клавиатури има и в момента, и вероятно скоро може да се появят в телефони, но със сигурност няма да работят по начина показан в клипчето - с телефон в легнало положение и проектиране на изображението под ъгъл доближаващ се до 90 градуса.
-
това холограма ли е? (woo)
@board - ок не съм толкова наясно с тази технология, но идеята ми беше, че не е толкова мечта, колкото въпрос на време :)
Честит петък бе :D
@board - ок не съм толкова наясно с тази технология, но идеята ми беше, че не е толкова мечта, колкото въпрос на време :)
Честит петък бе :D