КЗП: GLOBUL прилага нелоялна и агресивна търговска практика

Capo_69
Регистриран: 14 май 2007, 20:54

Re: КЗП и автоматичното преподписване на договори за мобилни от GLOBUL

Мнение от Capo_69 » 21 юли 2010, 20:50

Имай предвид, че това се отнася само за Мтел.
И в интерес на истината можеш и утре да отидеш и да поискаш това, след изтичане на срока на договора той да стане безсрочен (yes)
Те ще ти кажат да отидеш преди да е влязъл в последния месец, но ти искай сега ;) (yes) Става ;) изпробвано (yes)
Казваш че няма да си в БГ и не ти се занимава с това да упълномощаваш други лица.

Абе това и по телефона става. Звънни и кажи че това е желанието ти (yes)

Bio
Регистриран: 26 яну 2006, 20:46

Re: КЗП и автоматичното преподписване на договори за мобилни от GLOBUL

Мнение от Bio » 21 юли 2010, 23:10

Само че при Мобилтел не плановете им са със срочен договор. Т.е не можеш да останеш на MTEL FIT безсрочно...Питал съм. Въпросът ми беше:

"Мога ли да бъда на ваш план на безсрочен договор (след като изтече настоящия)?"

Отговорът беше:

"Господине, всички наши нови планове се предлагат само със срочен договор"

Единствено тея старите 5 лв 5 мин и 60 ст/мин могат безсрочно.

propov
Регистриран: 13 яну 2007, 17:35

Re: КЗП: GLOBUL прилага нелоялна и агресивна търговска практика

Мнение от propov » 21 юли 2010, 23:10

Ами не е ли време някой да започне съдебен процес с-щу Глобул заради тези договори.Ами това автоматично подновяване на срока нарушава основните принципи на договорното право-променя се волята на едната договаряща страна без тя да е изявила желание за това,дори и без да се е съгласила.Става дума конкретно за срока на договора-след като е договорен за една година по никакъв начин не може този срок да се измени или поднови дори и с тази тъпа клауза която са вмъкнали с автоматичното подновяване на срока.Срока е основен реквизит на договора и тази клауза с автоматичното подновяване му противоречи.Така срочен договор се превръща в безсрочен.Не може един вече подписан договор така да се самоизменя.Това е правен абсурд.Промяна може да настъпи само при предоговаряне от страните и сътветното им съгласие за това.

diskito
Регистриран: 09 юли 2008, 17:45

Мнение от diskito » 21 юли 2010, 23:55

Явно някой от вас не са запознати с с практиката на операторите.
Това не е практика само на Глобул, а на всички.
Със сигурност Вивател го правят, а от мои познати знам че и Мтел не падат по долу.
Така че проблемът е генерален.

Jivko21
Регистриран: 06 дек 2007, 18:51

Мнение от Jivko21 » 22 юли 2010, 00:23

Момчета и момичета за всеки оператор работят по два етажа юристи, не се навивайте един друг кат пенсионери на опашка за олио. Ако ви се живее в соц. времето то си е ваша работа, тогаз само ТА и едните Пощи(държаха и телефоните). Много ясно че няма нужда от срочен договор, все едно сега да подписваш договор с енергото или ВиК. Ама ако още двама ти докарат тръба до дома на секундата ще ти поднесат договор за подпис и ако не искаш да се обвързваш ходи се къпи в реката. Дане би случайно договора ми за нет с Виваком да не се преподписа автоматично, да не би да стана безсрочен. Запомнете ако е монопол няма да имаш избор и есте няма да си на договор, но ако има конкуренция имаш избор и като си се набутал там дето не те устройва има си правила и процедури и си отиваш на другия "кол". И аз искам да си взема телефон дето струва 300 лв. за 50лв. да взема карта на един оператор и като ме засърби някъде да се фръцна и на 3-ия месец да искам да отида при др. оператор, а компанията дето ти е субсидирала тела и си го взел на далавера да са на загуба(говорим специално за случая). Щото хората разчитат да си 12 месеца на техния абонамент и са ти направили отстъпка за телефона, но ти що да си лоялен, що да не смениш за 4 месеца трите оператора. То хем ако може да ти подарят телефон дето струва поне 5-600 л, хем да говоря неограничено, хем да говоря към всички, хем таксата да е максимум 10лв, ама ако може и когато ми скимне да се махна, ами то може ама ако седнеш преди другия да е станал. Я отди в Германия или Испания вземи хубав телефон на символична цена или безплатно да видим дали ше ти е безсрочен договора. Така че по- полека опичайте си акъла, щото хем сте много информирани, много знаещи, хитри и ербап, а се оказва че сте най- набутани!!
ХАЙДЕ СПОЛАЙ ВИ И СЪС ЗДРАВЕ!!

nikolchokolo
Регистриран: 20 яну 2010, 02:07

Мнение от nikolchokolo » 22 юли 2010, 03:57

Найш ко?Бабинта тиии!!!!!!

mkpetrov
Регистриран: 05 апр 2009, 18:46

Мнение от mkpetrov » 22 юли 2010, 07:17

[quote]Дане би случайно договора ми за нет с Виваком да не се преподписа автоматично, да не би да стана безсрочен. [/quote]
И какво, в моя квартал, като във всеки друг, има и поне още 4-5 интернет доставчика (Без да броим безжичните), обаче договорът ми пак не е обвързващ (Макар че има и такива, но просто са при малко по-изгодни условия). Това, че един доставик (А при нета май наистина си е само един) го прави, не го прави приемливо. И всички да го правеха - също.

Освен това тук не става дума да са изцяло безсрочни, а само след като изтече първоначалния срок. Не виждам нищо кой знае колко "революционно" в това.

motofen2
Регистриран: 04 окт 2007, 02:19

Мнение от motofen2 » 22 юли 2010, 07:29

Браво,страхотен манипулатор на ситуацията си!!!:D
Но повечето тук знаят за какво става въпрос така че напразно се хабиш в обясненията си.От всичко казано от теб приемам за фактически вярно [Quote]за всеки оператор работят по два етажа юристи[/Quote] и това разбира се от парите събрани от клиентите.Мога да се съглася и с това [Quote]Щото хората разчитат да си 12 месеца на техния абонамент[/Quote],но после с дискутираната клауза оператора чисто и просто некоректно и незаконно елиминира пазарната конкуренция,подчинява клиента на корпоративния интерес и просто го превръща в някакъв придатък към корпоративния организъм.Е,ти ако искаш да влезеш в тази схема-твоя си работа,не ни пропагандирай едно мрачно бъдеще като това в филма МАТРИЦАТА!:X
П.С.Солидарен съм с мнението на потребителя propov-като че ли тук има адекватна правна обосновка.

seagate
Регистриран: 28 мар 2010, 13:00

Мнение от seagate » 22 юли 2010, 07:51

(yes)(yes)(yes)(yes)
Предполагам живко 21 работи в някои от опрераторите за да ги защитава така,все пак си пази хляба
В това закрепостяване което правят операторите е равно на престъпление(no)(no)(no)

antivillager
Регистриран: 28 фев 2009, 09:58

Мнение от antivillager » 22 юли 2010, 07:58

[Quote]И аз искам да си взема телефон дето струва 300 лв. за 50лв. да взема карта на един оператор и като ме засърби някъде да се фръцна и на 3-ия месец да искам да отида при др. оператор, а компанията дето ти е субсидирала тела и си го взел на далавера да са на загуба[/Quote]
Именно така трябва да е за да има стимул оператора да е най-изгодния и ако престане да е такъв да бъде наказан. (yes)
А колкото самозаблудата , че [Quote]си взема телефон дето струва 300 лв. за 50лв[/Quote] бъди сигурен, че безплатен обяд НЯМА. Плащаш го с лихвите и НЕ СИ НА ДАЛАВЕРА

Отговори