КЗП: GLOBUL прилага нелоялна и агресивна търговска практика
Re: КЗП и автоматичното преподписване на договори за мобилни от GLOBUL
Имай предвид, че това се отнася само за Мтел.
И в интерес на истината можеш и утре да отидеш и да поискаш това, след изтичане на срока на договора той да стане безсрочен (yes)
Те ще ти кажат да отидеш преди да е влязъл в последния месец, но ти искай сега ;) (yes) Става ;) изпробвано (yes)
Казваш че няма да си в БГ и не ти се занимава с това да упълномощаваш други лица.
Абе това и по телефона става. Звънни и кажи че това е желанието ти (yes)
И в интерес на истината можеш и утре да отидеш и да поискаш това, след изтичане на срока на договора той да стане безсрочен (yes)
Те ще ти кажат да отидеш преди да е влязъл в последния месец, но ти искай сега ;) (yes) Става ;) изпробвано (yes)
Казваш че няма да си в БГ и не ти се занимава с това да упълномощаваш други лица.
Абе това и по телефона става. Звънни и кажи че това е желанието ти (yes)
Re: КЗП и автоматичното преподписване на договори за мобилни от GLOBUL
Само че при Мобилтел не плановете им са със срочен договор. Т.е не можеш да останеш на MTEL FIT безсрочно...Питал съм. Въпросът ми беше:
"Мога ли да бъда на ваш план на безсрочен договор (след като изтече настоящия)?"
Отговорът беше:
"Господине, всички наши нови планове се предлагат само със срочен договор"
Единствено тея старите 5 лв 5 мин и 60 ст/мин могат безсрочно.
"Мога ли да бъда на ваш план на безсрочен договор (след като изтече настоящия)?"
Отговорът беше:
"Господине, всички наши нови планове се предлагат само със срочен договор"
Единствено тея старите 5 лв 5 мин и 60 ст/мин могат безсрочно.
Re: КЗП: GLOBUL прилага нелоялна и агресивна търговска практика
Ами не е ли време някой да започне съдебен процес с-щу Глобул заради тези договори.Ами това автоматично подновяване на срока нарушава основните принципи на договорното право-променя се волята на едната договаряща страна без тя да е изявила желание за това,дори и без да се е съгласила.Става дума конкретно за срока на договора-след като е договорен за една година по никакъв начин не може този срок да се измени или поднови дори и с тази тъпа клауза която са вмъкнали с автоматичното подновяване на срока.Срока е основен реквизит на договора и тази клауза с автоматичното подновяване му противоречи.Така срочен договор се превръща в безсрочен.Не може един вече подписан договор така да се самоизменя.Това е правен абсурд.Промяна може да настъпи само при предоговаряне от страните и сътветното им съгласие за това.
Явно някой от вас не са запознати с с практиката на операторите.
Това не е практика само на Глобул, а на всички.
Със сигурност Вивател го правят, а от мои познати знам че и Мтел не падат по долу.
Така че проблемът е генерален.
Това не е практика само на Глобул, а на всички.
Със сигурност Вивател го правят, а от мои познати знам че и Мтел не падат по долу.
Така че проблемът е генерален.
Момчета и момичета за всеки оператор работят по два етажа юристи, не се навивайте един друг кат пенсионери на опашка за олио. Ако ви се живее в соц. времето то си е ваша работа, тогаз само ТА и едните Пощи(държаха и телефоните). Много ясно че няма нужда от срочен договор, все едно сега да подписваш договор с енергото или ВиК. Ама ако още двама ти докарат тръба до дома на секундата ще ти поднесат договор за подпис и ако не искаш да се обвързваш ходи се къпи в реката. Дане би случайно договора ми за нет с Виваком да не се преподписа автоматично, да не би да стана безсрочен. Запомнете ако е монопол няма да имаш избор и есте няма да си на договор, но ако има конкуренция имаш избор и като си се набутал там дето не те устройва има си правила и процедури и си отиваш на другия "кол". И аз искам да си взема телефон дето струва 300 лв. за 50лв. да взема карта на един оператор и като ме засърби някъде да се фръцна и на 3-ия месец да искам да отида при др. оператор, а компанията дето ти е субсидирала тела и си го взел на далавера да са на загуба(говорим специално за случая). Щото хората разчитат да си 12 месеца на техния абонамент и са ти направили отстъпка за телефона, но ти що да си лоялен, що да не смениш за 4 месеца трите оператора. То хем ако може да ти подарят телефон дето струва поне 5-600 л, хем да говоря неограничено, хем да говоря към всички, хем таксата да е максимум 10лв, ама ако може и когато ми скимне да се махна, ами то може ама ако седнеш преди другия да е станал. Я отди в Германия или Испания вземи хубав телефон на символична цена или безплатно да видим дали ше ти е безсрочен договора. Така че по- полека опичайте си акъла, щото хем сте много информирани, много знаещи, хитри и ербап, а се оказва че сте най- набутани!!
ХАЙДЕ СПОЛАЙ ВИ И СЪС ЗДРАВЕ!!
ХАЙДЕ СПОЛАЙ ВИ И СЪС ЗДРАВЕ!!
-
- Регистриран: 20 яну 2010, 02:07
Найш ко?Бабинта тиии!!!!!!
[quote]Дане би случайно договора ми за нет с Виваком да не се преподписа автоматично, да не би да стана безсрочен. [/quote]
И какво, в моя квартал, като във всеки друг, има и поне още 4-5 интернет доставчика (Без да броим безжичните), обаче договорът ми пак не е обвързващ (Макар че има и такива, но просто са при малко по-изгодни условия). Това, че един доставик (А при нета май наистина си е само един) го прави, не го прави приемливо. И всички да го правеха - също.
Освен това тук не става дума да са изцяло безсрочни, а само след като изтече първоначалния срок. Не виждам нищо кой знае колко "революционно" в това.
И какво, в моя квартал, като във всеки друг, има и поне още 4-5 интернет доставчика (Без да броим безжичните), обаче договорът ми пак не е обвързващ (Макар че има и такива, но просто са при малко по-изгодни условия). Това, че един доставик (А при нета май наистина си е само един) го прави, не го прави приемливо. И всички да го правеха - също.
Освен това тук не става дума да са изцяло безсрочни, а само след като изтече първоначалния срок. Не виждам нищо кой знае колко "революционно" в това.
Браво,страхотен манипулатор на ситуацията си!!!:D
Но повечето тук знаят за какво става въпрос така че напразно се хабиш в обясненията си.От всичко казано от теб приемам за фактически вярно [Quote]за всеки оператор работят по два етажа юристи[/Quote] и това разбира се от парите събрани от клиентите.Мога да се съглася и с това [Quote]Щото хората разчитат да си 12 месеца на техния абонамент[/Quote],но после с дискутираната клауза оператора чисто и просто некоректно и незаконно елиминира пазарната конкуренция,подчинява клиента на корпоративния интерес и просто го превръща в някакъв придатък към корпоративния организъм.Е,ти ако искаш да влезеш в тази схема-твоя си работа,не ни пропагандирай едно мрачно бъдеще като това в филма МАТРИЦАТА!:X
П.С.Солидарен съм с мнението на потребителя propov-като че ли тук има адекватна правна обосновка.
Но повечето тук знаят за какво става въпрос така че напразно се хабиш в обясненията си.От всичко казано от теб приемам за фактически вярно [Quote]за всеки оператор работят по два етажа юристи[/Quote] и това разбира се от парите събрани от клиентите.Мога да се съглася и с това [Quote]Щото хората разчитат да си 12 месеца на техния абонамент[/Quote],но после с дискутираната клауза оператора чисто и просто некоректно и незаконно елиминира пазарната конкуренция,подчинява клиента на корпоративния интерес и просто го превръща в някакъв придатък към корпоративния организъм.Е,ти ако искаш да влезеш в тази схема-твоя си работа,не ни пропагандирай едно мрачно бъдеще като това в филма МАТРИЦАТА!:X
П.С.Солидарен съм с мнението на потребителя propov-като че ли тук има адекватна правна обосновка.
(yes)(yes)(yes)(yes)
Предполагам живко 21 работи в някои от опрераторите за да ги защитава така,все пак си пази хляба
В това закрепостяване което правят операторите е равно на престъпление(no)(no)(no)
Предполагам живко 21 работи в някои от опрераторите за да ги защитава така,все пак си пази хляба
В това закрепостяване което правят операторите е равно на престъпление(no)(no)(no)
-
- Регистриран: 28 фев 2009, 09:58
[Quote]И аз искам да си взема телефон дето струва 300 лв. за 50лв. да взема карта на един оператор и като ме засърби някъде да се фръцна и на 3-ия месец да искам да отида при др. оператор, а компанията дето ти е субсидирала тела и си го взел на далавера да са на загуба[/Quote]
Именно така трябва да е за да има стимул оператора да е най-изгодния и ако престане да е такъв да бъде наказан. (yes)
А колкото самозаблудата , че [Quote]си взема телефон дето струва 300 лв. за 50лв[/Quote] бъди сигурен, че безплатен обяд НЯМА. Плащаш го с лихвите и НЕ СИ НА ДАЛАВЕРА
Именно така трябва да е за да има стимул оператора да е най-изгодния и ако престане да е такъв да бъде наказан. (yes)
А колкото самозаблудата , че [Quote]си взема телефон дето струва 300 лв. за 50лв[/Quote] бъди сигурен, че безплатен обяд НЯМА. Плащаш го с лихвите и НЕ СИ НА ДАЛАВЕРА