КЗП: GLOBUL прилага нелоялна и агресивна търговска практика
КЗП: GLOBUL прилага нелоялна и агресивна търговска практика
За Globul добре ами за Мтел и Виваком?
Re: КЗП и автоматичното преподписване на договори за мобилни от GLOBUL
Какво за Мтел ???
Там с едно позвъняване и "рецитиране" на потребителски код договора ти става безсрочен.
За Вива не зная да има преподписване.
Големия проблем е ГлоБул !!!
Там с едно позвъняване и "рецитиране" на потребителски код договора ти става безсрочен.
За Вива не зная да има преподписване.
Големия проблем е ГлоБул !!!
-
- Регистриран: 05 дек 2005, 17:09
Re: GLOBUL прилага нелоялна и агресивна търговска практика
Какво за Вива? :)
Това за Мтел сигурно ли е че става безсрочен? Защото искам единия си договор да го прекратя предсрочно.
Предсрочно не може, ще си платиш неустойките до края на договора, но можеш по всяко време да го прекратиш това преподписване и след изтичането му на въпросния договор става безсрочен.
Това с тел. обаждане може да стане.
Мои приятел така направи. и сега е безсрочен неговия от 28.05.2010
Това с тел. обаждане може да стане.
Мои приятел така направи. и сега е безсрочен неговия от 28.05.2010
Хмм. И какво трябва да кажеш?
Нали целта беше че с едномесечно предизвестие и платени всички такси до момента да може да си прекратим договора, значи нищо не е оправено и при Мтел.
Поне официално определено няма подобна възможност. А за неофициално ми се струва умряла работа - трябва да има ясно определена възможност за това.
[Quote]Нали целта беше че с едномесечно предизвестие и платени всички такси до момента да може да си прекратим договора, значи нищо не е оправено и при Мтел.[/Quote]
Ами как си представяш нещата, след като подпишеш за година и след известно време да може [Quote]с едномесечно предизвестие и платени всички такси до момента да може да си прекратим договора[/Quote] ?
Трябва да изтече годината или преди да изтече, ти да отидеш и да кажеш, че не искаш да ти се преподписва договора, но това само преди да се е преподписал за още една или две години.
[Quote]Хмм. И какво трябва да кажеш?[/Quote]
Не е сложно ;)
Казваш че искаш договора след изтичането му да стане безсрочен, а не да се преподпише за нов период.
Ще ти поискат код. казваш го и - би трябвало да се получи.
Докато при ГлоБул няма подобна опция.
Или нов период на договора или SIM-ката спира да работи (от скоро може МАЙ на предплатена да се минава - не съм сигурен обаче).
Както казва един мой приятел полицай ;) "М[B]У[/B]ШЕНИЦИ" :D:D:D(beer)
Ами как си представяш нещата, след като подпишеш за година и след известно време да може [Quote]с едномесечно предизвестие и платени всички такси до момента да може да си прекратим договора[/Quote] ?
Трябва да изтече годината или преди да изтече, ти да отидеш и да кажеш, че не искаш да ти се преподписва договора, но това само преди да се е преподписал за още една или две години.
[Quote]Хмм. И какво трябва да кажеш?[/Quote]
Не е сложно ;)
Казваш че искаш договора след изтичането му да стане безсрочен, а не да се преподпише за нов период.
Ще ти поискат код. казваш го и - би трябвало да се получи.
Докато при ГлоБул няма подобна опция.
Или нов период на договора или SIM-ката спира да работи (от скоро може МАЙ на предплатена да се минава - не съм сигурен обаче).
Както казва един мой приятел полицай ;) "М[B]У[/B]ШЕНИЦИ" :D:D:D(beer)
Ами мерси, ще пробвам по-натам като тръгне да изтича, но не съм убеден, че ще ми обърнат внимание - все пак в договора ми пише, че се подновява при същите условия. :S