Legrand разширява предложенията си за умен дом
Новина от MobileBulgaria Legrand разширява предложенията си за умен дом
-
Последна промяна от npet на 16 юли 2020, 16:24, променено общо 2 пъти.
-
Re: Legrand разширява предложенията си за умен дом
Ами с умен контакт например може да си включиш радиатора зимата, докато се прибираш към вкъщи да те постещне топлина. С умна лампа или ключ може да имитираш присъствие вкъщи, когато те няма, за заблудя на крадците. С умна печка може да заредиш сутринта една тава с баница и като си тръгнеш към вкъщи да я пуснеш да се пече. Така хем те чака топла къща, хем топла баница
Това са само прости примери, иначе има още много приложения.
Това са само прости примери, иначе има още много приложения.
iPhone 11 Pro + AirPods2 + Apple Watch Series 4 44mm
Към "npet":
Много е удобно да контролираш дома си през гласов асистент. Вкъщи почти всичко съм свързал (бойлери, печки, уреди, климатици, осветление, телевизор) и съм изключително доволен. Идват неочаквани гости - "Хей Гугъл, (на английски) пусни бойлера в банята за гости; задай 23 градуса на климатика; пусни фурната". Стоиш размазан на дивана и не ти се става - "Хей Гугъл, пусни релаксираща музика в хола; пусни Jimmy Kimmel в youtube на телевизора в хола". Вечер си лягаш - "Хей Гугъл, изгаси всички лампи" и т.н. Тези малки джаджи имат изключително много приложения. Има и български предложения - напр. Shelly на Allterco Robotics.
Много е удобно да контролираш дома си през гласов асистент. Вкъщи почти всичко съм свързал (бойлери, печки, уреди, климатици, осветление, телевизор) и съм изключително доволен. Идват неочаквани гости - "Хей Гугъл, (на английски) пусни бойлера в банята за гости; задай 23 градуса на климатика; пусни фурната". Стоиш размазан на дивана и не ти се става - "Хей Гугъл, пусни релаксираща музика в хола; пусни Jimmy Kimmel в youtube на телевизора в хола". Вечер си лягаш - "Хей Гугъл, изгаси всички лампи" и т.н. Тези малки джаджи имат изключително много приложения. Има и български предложения - напр. Shelly на Allterco Robotics.
-
- Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10
Бе не знам колко е полезно за уреда да го нагласиш и пуснеш и после да спреш тока и прекратиш процеса после как ще реагира уреда като пак му подадеш захранване.Иначе си сложих инфрачервени смарт дистанционни по стаите вързани към мрежата и беше голям кеф да си пусна лятото климатика докато съм още на работа или да си управлявам телевизорите и другата медия направо от телефона а термостатите на парното ми имат таймери и мога да ги управлявам през блутуут.Обмислям и един смарт ключ за бойлера.
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport
Аз имам доста автоматизации. Ето някои от тях:
1. Когато някой от семейството се доближи до дома след залез, лампите в коридора и хола светват.
2. Сутрин при изключване на алармата, проверка къде се намирам (вкъщи или някъде другаде), проверява дали е преди изгрев и ако и двете условия са спазени, пуска лампата в коридора и в кухнята и контакта на кафемашината.
3. В баните вентилаторите взимат данни от датик за влажност и според зададен % влажност се пускат или спират. Този % съответно се коригира спрямо друг датчик навън, за да елиминира външната околна влажност.
4. При отваряне на входната врата проверява за оставени отворени прозорци и врати на балкони и ми праща нотификации.
5. Когато няма никой вкъщи, след залез има зададена поредица от пускания и спирания на лампи, телевизори и уреди през различни интервали и разлика по дни, за да симулира присъствие.
1. Когато някой от семейството се доближи до дома след залез, лампите в коридора и хола светват.
2. Сутрин при изключване на алармата, проверка къде се намирам (вкъщи или някъде другаде), проверява дали е преди изгрев и ако и двете условия са спазени, пуска лампата в коридора и в кухнята и контакта на кафемашината.
3. В баните вентилаторите взимат данни от датик за влажност и според зададен % влажност се пускат или спират. Този % съответно се коригира спрямо друг датчик навън, за да елиминира външната околна влажност.
4. При отваряне на входната врата проверява за оставени отворени прозорци и врати на балкони и ми праща нотификации.
5. Когато няма никой вкъщи, след залез има зададена поредица от пускания и спирания на лампи, телевизори и уреди през различни интервали и разлика по дни, за да симулира присъствие.
Значи вярно е излишно, мерси.OXYGEN написа: ↑23 окт 2019, 09:35Аз имам доста автоматизации. Ето някои от тях:
От коя платформа сте доволни?
Xiaomi, Ewelink, TuyaSmart, Braodlink или други?
Xiaomi, Ewelink, TuyaSmart, Braodlink или други?