Legrand разширява предложенията си за умен дом

Потребителски аватар
npet
Регистриран: 07 фев 2014, 12:05
Контакти:

Мнение от npet » 22 окт 2019, 12:29

-
Последна промяна от npet на 16 юли 2020, 16:24, променено общо 2 пъти.
-

iWolff
Регистриран: 13 юли 2006, 19:51

Re: Legrand разширява предложенията си за умен дом

Мнение от iWolff » 22 окт 2019, 12:49

Ами с умен контакт например може да си включиш радиатора зимата, докато се прибираш към вкъщи да те постещне топлина. С умна лампа или ключ може да имитираш присъствие вкъщи, когато те няма, за заблудя на крадците. С умна печка може да заредиш сутринта една тава с баница и като си тръгнеш към вкъщи да я пуснеш да се пече. Така хем те чака топла къща, хем топла баница :D
Това са само прости примери, иначе има още много приложения.
iPhone 11 Pro + AirPods2 + Apple Watch Series 4 44mm

lusoto
Регистриран: 12 юли 2008, 17:18

Мнение от lusoto » 22 окт 2019, 13:01

Към "npet":
Много е удобно да контролираш дома си през гласов асистент. Вкъщи почти всичко съм свързал (бойлери, печки, уреди, климатици, осветление, телевизор) и съм изключително доволен. Идват неочаквани гости - "Хей Гугъл, (на английски) пусни бойлера в банята за гости; задай 23 градуса на климатика; пусни фурната". Стоиш размазан на дивана и не ти се става - "Хей Гугъл, пусни релаксираща музика в хола; пусни Jimmy Kimmel в youtube на телевизора в хола". Вечер си лягаш - "Хей Гугъл, изгаси всички лампи" и т.н. Тези малки джаджи имат изключително много приложения. Има и български предложения - напр. Shelly на Allterco Robotics.

AVKansazov
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Мнение от AVKansazov » 22 окт 2019, 14:34

Бе не знам колко е полезно за уреда да го нагласиш и пуснеш и после да спреш тока и прекратиш процеса после как ще реагира уреда като пак му подадеш захранване.Иначе си сложих инфрачервени смарт дистанционни по стаите вързани към мрежата и беше голям кеф да си пусна лятото климатика докато съм още на работа или да си управлявам телевизорите и другата медия направо от телефона а термостатите на парното ми имат таймери и мога да ги управлявам през блутуут.Обмислям и един смарт ключ за бойлера.
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport

OXYGEN
Регистриран: 16 окт 2006, 20:03

Мнение от OXYGEN » 23 окт 2019, 09:35

Аз имам доста автоматизации. Ето някои от тях:
1. Когато някой от семейството се доближи до дома след залез, лампите в коридора и хола светват.
2. Сутрин при изключване на алармата, проверка къде се намирам (вкъщи или някъде другаде), проверява дали е преди изгрев и ако и двете условия са спазени, пуска лампата в коридора и в кухнята и контакта на кафемашината.
3. В баните вентилаторите взимат данни от датик за влажност и според зададен % влажност се пускат или спират. Този % съответно се коригира спрямо друг датчик навън, за да елиминира външната околна влажност.
4. При отваряне на входната врата проверява за оставени отворени прозорци и врати на балкони и ми праща нотификации.
5. Когато няма никой вкъщи, след залез има зададена поредица от пускания и спирания на лампи, телевизори и уреди през различни интервали и разлика по дни, за да симулира присъствие.

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Мнение от tzincbg » 23 окт 2019, 10:07

OXYGEN написа:
23 окт 2019, 09:35
Аз имам доста автоматизации. Ето някои от тях:
1. Когато някой от семейството се доближи до дома след залез, лампите в коридора и хола светват.
2. Сутрин при изключване на алармата, проверка къде се намирам (вкъщи или някъде другаде), проверява дали е преди изгрев и ако и двете условия са спазени, пуска лампата в коридора и в кухнята и контакта на кафемашината.
3. В баните вентилаторите взимат данни от датик за влажност и според зададен % влажност се пускат или спират. Този % съответно се коригира спрямо друг датчик навън, за да елиминира външната околна влажност.
4. При отваряне на входната врата проверява за оставени отворени прозорци и врати на балкони и ми праща нотификации.
5. Когато няма никой вкъщи, след залез има зададена поредица от пускания и спирания на лампи, телевизори и уреди през различни интервали и разлика по дни, за да симулира присъствие.
Значи вярно е излишно, мерси.

dankk
Регистриран: 30 юни 2019, 13:13

Мнение от dankk » 16 ное 2019, 21:58

От коя платформа сте доволни?
Xiaomi, Ewelink, TuyaSmart, Braodlink или други?

Отговори