Mega LOOP Summer осигурява 1000 SMS и мобилен интернет

@PLAYLIFE
Регистриран: 02 апр 2009, 00:24

Re: Mega LOOP Summer осигурява 1000 SMS и мобилен интернет

Мнение от @PLAYLIFE » 18 юли 2012, 10:16

Аз пък все се чудя на Мтел, защо не вземат да отпушат мрежата си за младите хора? След като има възрастово ограничение, искат да привличат повече младежи (сред които аз не спадам, само жената:D ) в мрежата си, както и да мотивират тази група от хора 14-26год. - ЗАЩО просто не отворят мрежата си поне за тях на нормални и реални цени? Защо вместо текста:
[B]"Включени минути в LOOP и към Семейство и приятели* - 2000"[/B] не предложат на младите възможността да говорят свободно не само в Loop и СиП, ами към цялата мрежа на оператора? Те даваха чрез Боб по 1000мин (500/500) национални минути за 15лв, колко му е да променят текста на:
[B]Включени минути в мрежата на Мтел - 1000мин [/B], например! (yes)
Иначе от километър се вижда, че 1000-те ненужни смс-и са поредния кьорфишек за привличане на активните млади потребители, но кой наистина пише толкова много, като могат при тази ниска себестойност на минутите в собствената мрежа да позволят на младите да говорят свободно!?! 8)

Мартин Иванов
Регистриран: 26 ное 2010, 21:38

Мнение от Мартин Иванов » 18 юли 2012, 16:59

Абе хора, я се спрете да категоризирате и обобщавате!!! Ако ти не пишеш, много други пишат. Аз имам включени 1000 смс-а в плана и месечно изписвам по 500 МИНИМУМ. И не защото обажданията не са ми безплатни, а защото често ми се налага да комуникирам чрез смс-и поради невъзможност за разговор. ДА не говорим, че младите хора се "свалят" и има "магия" чрез смс-и.

Хората около мен имат също много смс-и в мрежата и често пишат смс-и, вместо да говорят. И това не е само в БГ. Гледах наскоро предаване на TED, където говореха за текстовите съобщения. Оказа се, че над 60 процента от младите хора предпочитат да пишат смс-и, от колкото да се обадят. Колко е правилно и колко не, това Мобилтел не ги интересува. Тях ги интересува да си продават плана.

Ей, само в България можем да се оплачем, че ни дават нещо в повече. Ако нямаше смс-и, а само другите неща, щеше да бъде: "ааамаа миналата година за тия пари имаше 1000 смса". Все недоволни. ДА не говорим, че Mega Loop е [B]ЕДИНСТВЕНИЯТ[/B] план на М-тел, който за 10 лева предлага 1000 смса. Ако искам толкова много, трябва да си взема SNT, при това 50 лв такса.

Оставете хората сами да преценят кое е добро за тях. Ти искаш национални, Петър иска неограничен интернет, Иван иска Loop минути по 1 стотинка, а Иванка иска много смс-и. Колкото повече, толкова повече. Планът е много добър за студенти и ученици. 10 лв нищо не са месечно за телефон. Аз плащам над 50.

А за това, че има Viber и Whatsapp... Много от познатите ми ги нямат и предпочитат смс. Въпрос на предпочитания.

SwollenMembers
Регистриран: 12 мар 2006, 15:57

Мнение от SwollenMembers » 18 юли 2012, 17:32

Не знам за какво си правиш труда да разтягаш локуми, но фактите са съвсем други. Хората масово се отказаха от Loop-a точно заради невъзможността да говорят извън мрежата - 29ст/мин дори към М-тел е прекалено нагло.

[Quote]А за това, че има Viber и Whatsapp... Много от познатите ми ги нямат и предпочитат смс. Въпрос на предпочитания.[/Quote]

Всеки който предпочита текстовата комуникация ползва Whatsapp, няма как да предпочетеш SMS-ите пред Whatsapp. Но така или иначе тези 1000 СМС-а не променят нищо, защото са само в мрежата на М-тел и на тях не им струва нищо, могат да бъдат и 10 000.

В крайна сметка рекламират Loop, като мрежа за млади хора, но един дългосрочен договор за услуга, която ти дере кожата за всяка минутка извън 0883 (а тези номера стават все по-малко), определено не е привлекателно за един човек. Виж, например BOB или Viva Free, Call-Yo - е, те са друго нещо (yes) Loop остава за заблудените ....

Мартин Иванов
Регистриран: 26 ное 2010, 21:38

Мнение от Мартин Иванов » 18 юли 2012, 18:08

Значи целият ми курс и факултет са заблудени... А за Вива Фрий... Пробвах за няколко месеца... Мерси. Никога жив абонат на тоя оператор повече. Квото и да изкарват другите, Loop няма аналог за много вътрешни разговори, смс-и и т.н. Пак казвам: нека ги има смс-ите, все ще се намери кой да ги ползва. Ти не ползвай, М-тел не са ти дошли пред вратата с договора.

@PLAYLIFE
Регистриран: 02 апр 2009, 00:24

Мнение от @PLAYLIFE » 18 юли 2012, 19:16

[Quote] Ей, само в България можем да се оплачем, че ни дават нещо в повече.[/Quote]
Аз пък друго ще ти кажа: Само в България хората могат да имат такъв висок праг на търпимост! То и за това сме в това положение. Свикнали сме да се радваме и задоволяваме на трохите, които ни дават, за сметка на едениците, които направиха дебели гуши и обраха/изнесоха държавата заради лични облаги!
Като порастнеш ще разбереш, за какво говоря! ;)

Sage
Регистриран: 30 авг 2004, 18:43

Мнение от Sage » 18 юли 2012, 20:06

[Quote]Само в България хората могат да имат такъв [B]висок праг на търпимост[/B]![/Quote]Ако щеш - вярвай, но точно този израз мислех да употребя в реплика към Премиума още преди час :)

makeno
Регистриран: 15 дек 2006, 12:37

Мнение от makeno » 19 юли 2012, 00:48

Около мен доста хора са с лууп и по мои наблюдения все повече стават. Точно затова мега лупа би ми свършил идеална работа, а да не забравяме и петте номера от мтел. Естествено има много хора, които използват телефона си основно за говорене с всички мрежи, но за младежите е важно да имат нет и да говорят евтино с колегите и приятелките си. :)

BBMan
Регистриран: 13 авг 2011, 10:21

Мнение от BBMan » 19 юли 2012, 08:39

Ама защо обобщавате цяла България в едно? Сякаш вие сте най-представителната извадка и щом на вас ви се струва неизгоден плана, то на всички е така! Според мен пък за 10лв си е кирия да говориш към всички в LOOP, към още 5 номера от М-Тел, да имаш 30мин към други, неограничен нет и 1000SMS. Вива има ли го това? За мен и теб тези минути не са ОК, но аз имам познати, които са си на LOOP и си говорят много с други такива. И какво? Пак ли ще ги наречете и тях "служители", защото им харесва плана?

Sage
Регистриран: 30 авг 2004, 18:43

Мнение от Sage » 19 юли 2012, 09:45

Не драматизирай нещата. Аз дори [B]не съм дал оценка[/B] за плана. Най-малкото отдавна съм извън възрастовата му група.
Високият праг на чувствителност, за който и аз говоря щеше да бъде реплика към Премиум-а, който писа:
[Quote]Значи [B]целият ми курс и факултет са заблудени[/B]... А за Вива Фрий... Пробвах за няколко месеца... Мерси. Никога жив абонат на тоя оператор повече.[/Quote]Чак пък целия курс... е хайде стига, де.
И ми е много интересно как човек може да е толкова снизходителен, "над нещата" при "богатия" оператор, където постоянно си изпързалян за нещо, а да бъде така крайно настроен точно срещу Вива - където такива изпълнения са рядкост.

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Мнение от asenna5 » 19 юли 2012, 12:05

[B]Off/[/B]
Рядкост, да: всеки месец само по веднъж, на ф(р)актура ..

[B]По темата:[/B] мисля, че намесване на каквото и да е друго предложение не е уместно, тъй като идеята за младежка мрежа е уникална за българския пазар и реално погледнато няма конкуренция - въпреки плахия опит на Глобул в това отношение с единствената що годе смислена алтернатива: Generation.

Loop-а е ОК, масата млади хора ползват именно това, студенти, ученици и т.н. И непрекъснато нараства броя на тези номера, имам познати, които са оборудвали цялата си фамилия с лупове, вкл. баба, дядо, куче и не знам още кой. 0883 е много силен бранд с огромна популярност и чудесни преференции за младите хора. Вива Фрии и Кольо е ясно, че не стават: първия вариант е скъп, втория освен още по-скъп е предплатена услуга. Единствено БОБ е добра алтернатива и то пак не носи толкова добри преференции, така че направо отписвам и него.. Идеята е да ползваш много и да плащаш малко, с особена сила важи за младежи, чийто сметки се плащат от мама и татко или такива, които работят на минимална заплата, защото следват/учат редовно или просто защото младите хора не са добре заплатени или безработни (безработица 25% при хората между 20 и 30 години). Всички Loop тарифи са много добри и покриват нуждите на тези хора. Освен това все пак има и други планове извън общността 0883. Има притурки към плановете. Има избор. Ако някой държи да ползва друг оператор: е - и такива има! Защо ли обаче избора на младежите е като че ли предварително ясен ?

Плана е чудесен, подобрен..и е пълен абсурд, че нещата непрекъснато се подобряват, а някой непрекъснато недоволства. Но пък не е нещо невиждано във Форума, де. Нима не е важно да има разнообразие и подобрение на тарифите, падане на цените ?!

...не, очевидно.

Отговори