Microsoft губи пари от телефоните с Windows
Re: Microsoft губи пари от телефоните с Windows
3GB рам са добре дошли, нищо че не са нужни, както казах за тази операционна система. Със снапдрагона се изхвърли много..при най - добрия случай ще е с 810. PureView камерата.. или ще е отново 20mpx и ще направят отделен смартфон (не флагман) с 41/50мпх.. или както казваш.. ще си го сложат във флагмана.. Но няма как да сложиш такъв сензор и да искаш телефона да е 8мм, няма просто как да стане :) За микрофоните няма смисъл от подобрение тъй като имат да ги достигат другите производители още (то и за камерата се отнася същото) 2к дисплей аз си мисля че е ненужно, само черпи ток и вдига цената..реално не виждаш нещо по ралзлично от фул хд. Горилата ок. Сензор за пулс е най - тъпото нещо, което може да се сложи на един смартфон..отново безмислено нещо което само ти вдига цената. Пръстовия отпечатък.. само ако работи както трябва - както е при айфон 6 и самсунг галакси с6, а не да е издънка като при галакси с5. 2 сим карти..на флагман аз съм против ппц, но както гледаме майкрософт на всеки модел вадят едносимов и двусимов..така че що не? За корпуса.. той 930 си е от алуминий, а сега излезе и версия със ЗЛАТО. Като цяло фантазии си изброил.. които просто няма да станат.. прекалено е хубаво за стане реално :D
-
- Регистриран: 22 окт 2013, 12:18
Re: Re: Re: Microsoft губи пари от телефоните с Windows
кевлар, алуминий, кожа, титан, неръждаема стомана, сапфир кристал стъкло, поликарбонат с керамично покритие
Колега размечта се.
;)
Има такива телефони vertu но са с ненормално висока цена
.
То мс чакат да уин 10 за да пуснат нов флагман но много сезабавиха по мое мнение
Колега размечта се.
;)
Има такива телефони vertu но са с ненормално висока цена
.
То мс чакат да уин 10 за да пуснат нов флагман но много сезабавиха по мое мнение
Re: Re: Microsoft губи пари от телефоните с Windows
Ако не вадят сериозен ъпдейт поне веднъж в годината.
Един флагман на година.
Ще губят по повече!
Печели се от скъпите неща( препратка епъл)
Евтините , ти донасят повече главоболия.
Не може да си купиш нов телефон (за да смениш миналогодишния) и да установиш, че то няма никаква разлика.
Един флагман на година.
Ще губят по повече!
Печели се от скъпите неща( препратка епъл)
Евтините , ти донасят повече главоболия.
Не може да си купиш нов телефон (за да смениш миналогодишния) и да установиш, че то няма никаква разлика.
-
Последна промяна от npet на 14 авг 2020, 16:33, променено общо 1 път.
-
-
Последна промяна от npet на 14 авг 2020, 16:33, променено общо 1 път.
-
Съвсем малко са на загуба, четири милиона долара са нищо. От лицензиране на патенти на производители на android модели са ги избили отдавна в пъти. Като излезе win10 ще се оправят нещата.
Всеки си гледа от неговата камбанария :)
Специално за телефоните, до миналата година печалбата на М$ беше така:
1. Най-много от Андроид устройства. Лицензии, патенти и подобни. ( За това сега едва ли не имат версия на своите продукти за Андроид.)
2. Най-продаваният им телефон е 520 от както е пуснат.
Не случайно направиха май 15-на модела вече бюджетни версии (5ХХ,6ХХ).
А сега си представете, че сте на тяхно място. Какво ще направите? Ще си резнете двете основни пера печалба и ще се юрнете да правите топ модел за 2000$, който ви прави сутрешното кафе и ви целува за събуждане :) , дето ще си го купят много по-малко хора от братята йндийци, бразилци и китайци.
Не смятам, че са толкова глупави. Въпреки, че правят доста малоумни неща напоследък.
Ще направят и флагман, но няма да бъде с цитираните характеристики (от началото на темата). Цената ще замине много нагоре.
Едно време, когато се появи Андроид, той се наложи защото работеше и на калкулатор с въглища. Сега от трите ОС, само WP работи на слаб хардуер. Не му трябва звяр за да си върви екстра. И аз смятам, че повечето екстри са напълно безсмислени, само дигат цената. А иначе хардуера за Андроид и WP си е еднакъв. Не си мислете, че някой ще ви прави чипове специално за дадена ОС. Другото си е политика на производителя. Щом има печалба се произвежда. Не случайно Самсунг почнаха да се ориентират към производство на чипове. Печалбата от телефоните тръгна надолу.
Специално за телефоните, до миналата година печалбата на М$ беше така:
1. Най-много от Андроид устройства. Лицензии, патенти и подобни. ( За това сега едва ли не имат версия на своите продукти за Андроид.)
2. Най-продаваният им телефон е 520 от както е пуснат.
Не случайно направиха май 15-на модела вече бюджетни версии (5ХХ,6ХХ).
А сега си представете, че сте на тяхно място. Какво ще направите? Ще си резнете двете основни пера печалба и ще се юрнете да правите топ модел за 2000$, който ви прави сутрешното кафе и ви целува за събуждане :) , дето ще си го купят много по-малко хора от братята йндийци, бразилци и китайци.
Не смятам, че са толкова глупави. Въпреки, че правят доста малоумни неща напоследък.
Ще направят и флагман, но няма да бъде с цитираните характеристики (от началото на темата). Цената ще замине много нагоре.
Едно време, когато се появи Андроид, той се наложи защото работеше и на калкулатор с въглища. Сега от трите ОС, само WP работи на слаб хардуер. Не му трябва звяр за да си върви екстра. И аз смятам, че повечето екстри са напълно безсмислени, само дигат цената. А иначе хардуера за Андроид и WP си е еднакъв. Не си мислете, че някой ще ви прави чипове специално за дадена ОС. Другото си е политика на производителя. Щом има печалба се произвежда. Не случайно Самсунг почнаха да се ориентират към производство на чипове. Печалбата от телефоните тръгна надолу.
Re: Re: Re: Re: Microsoft губи пари от телефоните с Windows
Да, ползвам Lumia 930 в момента. Не съм доволен от живота на батерията, зареждам го прекалено често спрямо предната ми Lumia 1520, да некажа 2 пъти на ден, като се има в предвид, че 3g ми е включено постоянно, както и местоположението (и автоматична яркост на дисплея), но не ги ползвам постоянно. Включени са ми, за да имам бърз достъп до вайбър и скайп. А Lumia 1520 е издържала повече от ден и половина с включено 3g и местоположение (и автоматична яркост на дисплея). Не съм доволен от това, че загрява толкова много. След 15-20 минути игра на 2048, my talking tom или някоя друга по-лека игра телефона направо гори, а да не говоря за по-тежките игри. Angry birds epic например след 30 минути игра започва да ми крашва през 4-5 минути и забива зверски много, все едно снимки гледам, звука също се бъгва. Не съм доволен и от изработката на задния капак. Личи си къде са чопчетата, които закрепят капака към алуминиевата рамка и си личат вълнообразни извивки и освен това капака не стои плътно, но това вече са подробности. Не съм доволен и от това, че нямам слот за карта памет, но с това свикнах някак си, понеже интернета е постоянно включен и мога да ползвам облачни услуги. Но продължавам да твърдя, че слот за карта памет е лукс. Иначе съм доволен от операционната система - задоволява напълно нуждите ми. А относно glance - аз и без това не го ползвам, смятам го за излишно, понеже имам часовник на ръката си и съм свикнал да го гледам. Телефона като цяло ми е доста удобен за работа с една ръка, но може би ако беше една идея по-малък щеше да е още по-удобен. Умирам да видя някога на пазара флагман, който не загрява уви доста ще има да чакам. Даже заради това загряване наскоро обмислях да премина на по-нисък клас смартфон.
Re: Re: Re: Re: Microsoft губи пари от телефоните с Windows
Това не е особено вярно. G1 си беше флагман. Milestone, Xperia x10, Galaxy i7500 също. Milestone a853/a855 на практика беше първия android с arm cortex, до тогава беше използван в iPhone 3gs, Idou и omniahd. Android можеше да върви на слаб хардуер, но определено се наложи, защото премахна един куп ограничения на symbian и предложи повече персонализация в сравнение с iOS.
m$ Протаквайки изкарването на флагмана си вкарват автогол. FFOS се продава на бюджетни телефони и не успява да отхапе сериозен дял. Bada имаше най - много успех със wave-а който имаше прилична характеристика, виждаме как се повтаря сега работата с tizen.
m$ Протаквайки изкарването на флагмана си вкарват автогол. FFOS се продава на бюджетни телефони и не успява да отхапе сериозен дял. Bada имаше най - много успех със wave-а който имаше прилична характеристика, виждаме как се повтаря сега работата с tizen.
-
- Регистриран: 13 яну 2007, 17:58
Re: Microsoft губи пари от телефоните с Windows
От два дни съм с Luma 640XL и съм доволен засега.
Xiaomi Mi Mix 3