Microsoft губи пари от телефоните с Windows

ashlee
Регистриран: 11 ное 2014, 12:46

Re: Microsoft губи пари от телефоните с Windows

Мнение от ashlee » 28 апр 2015, 20:52

3GB рам са добре дошли, нищо че не са нужни, както казах за тази операционна система. Със снапдрагона се изхвърли много..при най - добрия случай ще е с 810. PureView камерата.. или ще е отново 20mpx и ще направят отделен смартфон (не флагман) с 41/50мпх.. или както казваш.. ще си го сложат във флагмана.. Но няма как да сложиш такъв сензор и да искаш телефона да е 8мм, няма просто как да стане :) За микрофоните няма смисъл от подобрение тъй като имат да ги достигат другите производители още (то и за камерата се отнася същото) 2к дисплей аз си мисля че е ненужно, само черпи ток и вдига цената..реално не виждаш нещо по ралзлично от фул хд. Горилата ок. Сензор за пулс е най - тъпото нещо, което може да се сложи на един смартфон..отново безмислено нещо което само ти вдига цената. Пръстовия отпечатък.. само ако работи както трябва - както е при айфон 6 и самсунг галакси с6, а не да е издънка като при галакси с5. 2 сим карти..на флагман аз съм против ппц, но както гледаме майкрософт на всеки модел вадят едносимов и двусимов..така че що не? За корпуса.. той 930 си е от алуминий, а сега излезе и версия със ЗЛАТО. Като цяло фантазии си изброил.. които просто няма да станат.. прекалено е хубаво за стане реално :D

sgs_maniak
Регистриран: 22 окт 2013, 12:18

Re: Re: Re: Microsoft губи пари от телефоните с Windows

Мнение от sgs_maniak » 28 апр 2015, 20:54

кевлар, алуминий, кожа, титан, неръждаема стомана, сапфир кристал стъкло, поликарбонат с керамично покритие

Колега размечта се.
;)
Има такива телефони vertu но са с ненормално висока цена
.

То мс чакат да уин 10 за да пуснат нов флагман но много сезабавиха по мое мнение

geleto_
Регистриран: 02 ное 2004, 08:06

Re: Re: Microsoft губи пари от телефоните с Windows

Мнение от geleto_ » 28 апр 2015, 22:52

Ако не вадят сериозен ъпдейт поне веднъж в годината.
Един флагман на година.
Ще губят по повече!
Печели се от скъпите неща( препратка епъл)
Евтините , ти донасят повече главоболия.
Не може да си купиш нов телефон (за да смениш миналогодишния) и да установиш, че то няма никаква разлика.

Потребителски аватар
npet
Регистриран: 07 фев 2014, 12:05
Контакти:

Мнение от npet » 28 апр 2015, 23:18

-
Последна промяна от npet на 14 авг 2020, 16:33, променено общо 1 път.
-

Потребителски аватар
npet
Регистриран: 07 фев 2014, 12:05
Контакти:

Мнение от npet » 28 апр 2015, 23:24

-
Последна промяна от npet на 14 авг 2020, 16:33, променено общо 1 път.
-

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Мнение от vladovn » 28 апр 2015, 23:52

Съвсем малко са на загуба, четири милиона долара са нищо. От лицензиране на патенти на производители на android модели са ги избили отдавна в пъти. Като излезе win10 ще се оправят нещата.

StefiMo
Регистриран: 09 сеп 2012, 11:58

Мнение от StefiMo » 28 апр 2015, 23:58

Всеки си гледа от неговата камбанария :)
Специално за телефоните, до миналата година печалбата на М$ беше така:
1. Най-много от Андроид устройства. Лицензии, патенти и подобни. ( За това сега едва ли не имат версия на своите продукти за Андроид.)
2. Най-продаваният им телефон е 520 от както е пуснат.

Не случайно направиха май 15-на модела вече бюджетни версии (5ХХ,6ХХ).

А сега си представете, че сте на тяхно място. Какво ще направите? Ще си резнете двете основни пера печалба и ще се юрнете да правите топ модел за 2000$, който ви прави сутрешното кафе и ви целува за събуждане :) , дето ще си го купят много по-малко хора от братята йндийци, бразилци и китайци.
Не смятам, че са толкова глупави. Въпреки, че правят доста малоумни неща напоследък.

Ще направят и флагман, но няма да бъде с цитираните характеристики (от началото на темата). Цената ще замине много нагоре.

Едно време, когато се появи Андроид, той се наложи защото работеше и на калкулатор с въглища. Сега от трите ОС, само WP работи на слаб хардуер. Не му трябва звяр за да си върви екстра. И аз смятам, че повечето екстри са напълно безсмислени, само дигат цената. А иначе хардуера за Андроид и WP си е еднакъв. Не си мислете, че някой ще ви прави чипове специално за дадена ОС. Другото си е политика на производителя. Щом има печалба се произвежда. Не случайно Самсунг почнаха да се ориентират към производство на чипове. Печалбата от телефоните тръгна надолу.

Wallker
Регистриран: 25 сеп 2012, 13:01

Re: Re: Re: Re: Microsoft губи пари от телефоните с Windows

Мнение от Wallker » 29 апр 2015, 00:12

Да, ползвам Lumia 930 в момента. Не съм доволен от живота на батерията, зареждам го прекалено често спрямо предната ми Lumia 1520, да некажа 2 пъти на ден, като се има в предвид, че 3g ми е включено постоянно, както и местоположението (и автоматична яркост на дисплея), но не ги ползвам постоянно. Включени са ми, за да имам бърз достъп до вайбър и скайп. А Lumia 1520 е издържала повече от ден и половина с включено 3g и местоположение (и автоматична яркост на дисплея). Не съм доволен от това, че загрява толкова много. След 15-20 минути игра на 2048, my talking tom или някоя друга по-лека игра телефона направо гори, а да не говоря за по-тежките игри. Angry birds epic например след 30 минути игра започва да ми крашва през 4-5 минути и забива зверски много, все едно снимки гледам, звука също се бъгва. Не съм доволен и от изработката на задния капак. Личи си къде са чопчетата, които закрепят капака към алуминиевата рамка и си личат вълнообразни извивки и освен това капака не стои плътно, но това вече са подробности. Не съм доволен и от това, че нямам слот за карта памет, но с това свикнах някак си, понеже интернета е постоянно включен и мога да ползвам облачни услуги. Но продължавам да твърдя, че слот за карта памет е лукс. Иначе съм доволен от операционната система - задоволява напълно нуждите ми. А относно glance - аз и без това не го ползвам, смятам го за излишно, понеже имам часовник на ръката си и съм свикнал да го гледам. Телефона като цяло ми е доста удобен за работа с една ръка, но може би ако беше една идея по-малък щеше да е още по-удобен. Умирам да видя някога на пазара флагман, който не загрява уви доста ще има да чакам. Даже заради това загряване наскоро обмислях да премина на по-нисък клас смартфон.

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Re: Re: Re: Re: Microsoft губи пари от телефоните с Windows

Мнение от vladovn » 29 апр 2015, 00:28

Това не е особено вярно. G1 си беше флагман. Milestone, Xperia x10, Galaxy i7500 също. Milestone a853/a855 на практика беше първия android с arm cortex, до тогава беше използван в iPhone 3gs, Idou и omniahd. Android можеше да върви на слаб хардуер, но определено се наложи, защото премахна един куп ограничения на symbian и предложи повече персонализация в сравнение с iOS.

m$ Протаквайки изкарването на флагмана си вкарват автогол. FFOS се продава на бюджетни телефони и не успява да отхапе сериозен дял. Bada имаше най - много успех със wave-а който имаше прилична характеристика, виждаме как се повтаря сега работата с tizen.

Stoicho_M4al
Регистриран: 13 яну 2007, 17:58

Re: Microsoft губи пари от телефоните с Windows

Мнение от Stoicho_M4al » 29 апр 2015, 07:55

От два дни съм с Luma 640XL и съм доволен засега.
Xiaomi Mi Mix 3

Отговори