Microsoft представи Windows 10
Microsoft представи Windows 10
МНОГО МНОГО ДОБРЕ !!! На пръв поглед изглежда доста оптимизиран интерфейс! И възможността за работа на приложения върху десктоп е добре интегрирана, а и мултитаскинга... супер!
Re: Microsoft представи Windows 10
Само, като видиш какъв индивид с неопределена сексуалност ти го представя, ти става ясно за какво става дума и самия продукт. Изкопирали са много зле МакОС сега вече и с mission control-a и с интерфейса, общо взето винаги са го правили де. Гаранция, че този windows ще е поредното разочарование от Microsoft. Не знам какво ви въодушеви, толкова.
Как ли ще може да се качи?
Четна версия на уиндоус? Не, мерси...
Не разбра ли, че тия които броиха версиите "удобно" пропускаха някои, за да им излезе сметката ;) Не бъдете толкова наивни...
S9+
На мен лично друго нещо ми е интересно и по - точно как ще бъде реализирана тази мултиплатформеност на приложенията. Дали самите приложения ще са относително еднакви като във всяко едно от тях ще е вградена възможност за работа с клавиатура и мишка и също така Touch Screen поддръжка, или просто в магазина ще има различни версии на всяко приложение - мобилна (за ARM архитектура) и PC базирана.
Това всъщност е най - важния въпрос, понеже ако приложенията са универсални, най - вероятно това означава пълно мигриране към .NET платформата и при мобилните приложения ще се стигне до подобно положение както е при Android. Ще трябват доста големи изчислителни възможности за да работи всичко гладко.
Разбира се, на дневен ред е и въпроса с Back Compatibility и как ще бъде решен.
Въобще, големите софтуерни компании са в процес на преход, заради огромното влияние на мобилните устройства. Така де, ще е интересно какво точно ще се случи в следващите година две с най - големите играчи на софтуерния пазар :)
Това всъщност е най - важния въпрос, понеже ако приложенията са универсални, най - вероятно това означава пълно мигриране към .NET платформата и при мобилните приложения ще се стигне до подобно положение както е при Android. Ще трябват доста големи изчислителни възможности за да работи всичко гладко.
Разбира се, на дневен ред е и въпроса с Back Compatibility и как ще бъде решен.
Въобще, големите софтуерни компании са в процес на преход, заради огромното влияние на мобилните устройства. Така де, ще е интересно какво точно ще се случи в следващите година две с най - големите играчи на софтуерния пазар :)
-
- Регистриран: 20 авг 2013, 11:48
Ако използваше WP 8 в момента нямаше да си задаваш този въпрос. Като във статията също е пояснено ясно отговора на въпроса ти. Та да се опитам и аз да ти го поясня, във Windows 10 ще има два режима на работа (както в Windows 8) единия е десктоп режим а другия е метро режим или както си искаш така ги наречи, та единия е за работа с клавиатура и мишка, а другия за работа с тъч дисплей. Като разликата между различните устройства е какъв режим ще поддържат примерно десктоп машина или лаптоп ще поддържа двата режима, а телефоните само метро режима. То и сега е подобна ситуацията, но не са толкова близки и примерно само малък процент от приложенията работят и при телефоните и в метро режим на Windows 8. Та накрая да кажа и ако не е станало ясно, че приложенията за десктоп режима и за метро дизайна, ще са си различни което би трябвало всеки да се досети.
Тоест, цялото \"обединение\" на платформите ще е само визуално. Жалко :/
Не.
Ползват еднакви библиотеки и едно сдк.
По избор може да се компилира на различните платформи по-лесно.
Също така има и промяна за авторите на софтуер, които искат да си качат програмите в магазина.
Ползват еднакви библиотеки и едно сдк.
По избор може да се компилира на различните платформи по-лесно.
Също така има и промяна за авторите на софтуер, които искат да си качат програмите в магазина.
Но аз не разбрах едно , старт екрана , такъв какъвто е в 8/8.1 изчезва ли ? Защото ако е така ще ме разочароват , не бих ъпдейтнал , на лаптопа си го го ползвам ама редовно и си го искам , то заради тия плочки си купих и телефон с Windows .