Mobile Bulgaria става на 15 и отбелязва това с нов сайт и мобилна версия

Nistel
Регистриран: 26 юли 2004, 01:14

Re: Mobile Bulgaria става на 15 и отбелязва това с нов сайт и мобилна версия

Мнение от Nistel » 24 дек 2018, 09:38

Най-накрая "форума" стана форум. Поздравления за влизането в 21 век ;)

mishobehar
Регистриран: 30 апр 2007, 15:06

Мнение от mishobehar » 24 дек 2018, 09:40

geleto_ написа:Много добре.
Да ни е честито!

П П
Не мога да напусна форума. Да се върна на началната страница.
Вляза ли веднъж, само ново зареждане на сайта за начална страница
Да, ще сложим главата на сайта скоро...

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Nistel
Регистриран: 26 юли 2004, 01:14

Мнение от Nistel » 24 дек 2018, 09:43

Тъмна тема предполагам сте предвидили?

KuKeR
Регистриран: 31 окт 2006, 10:37

Мнение от KuKeR » 24 дек 2018, 10:02

Моля за опция потребители да имат няколко теми за форума по избор.

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Мнение от tzincbg » 24 дек 2018, 10:36

Благодаря. Много е удобно сега и по-лесно се виждат новите интересни неща.

KuKeR
Регистриран: 31 окт 2006, 10:37

Мнение от KuKeR » 24 дек 2018, 10:37

От постовете ми, пуснати на форума за последните 12 години, останаха половината, а останалите къде са?

mishobehar
Регистриран: 30 апр 2007, 15:06

Мнение от mishobehar » 24 дек 2018, 10:42

KuKeR написа:От постовете ми, пуснати на форума за последните 12 години, останаха половината, а останалите къде са?
Възможно е, защото предишния форум беше на архитектура от 2005 година и прехвърлянето на мненията беше най-голямото предизвикателство... Но така или иначе, имам всички мнения и в идните дни ще ги възстановим...

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

StefiMo
Регистриран: 09 сеп 2012, 11:58

Мнение от StefiMo » 24 дек 2018, 11:16

Още един сайт, който ще забравя. Това е последното ми посещение в него.

Изглежда ужасно. Питайте някакви доктори / психолози, какво сте направили.

Големите картинки (спрямо полето, за което се отнасят) само отблъскват и пречат на информацията в това поле. Картинки се слагат, но с размер много по-малък от размера на полето, нещо като лого за допълнителна информация.

Самите големи полета са отблъскващи. Цялата информация от всичките екрани на началото (примерно) се събира на един екран спокойно и остава място. Човек, като зареди сайта и с един поглед вижда и осъзнава! цялата актуална информация. Сега нито я вижда (трябва да прелиства някакви екрани), за осъзнаване пък въобще е цирк (нещо разхвърляно някъде по екраните).

Форум се прави отделен, когато информацията е свързана с някакъв съпорт или коментари от различно естество, нямащо връзка с някакви актуални теми в сайта. До колкото се предполага, че основно темите от форума ще бъдат коментари по информацията от дадени теми в самия сайт, то трябва да са винаги свързани с коментираната тема. А не пратени някъде на майната си. А влезеш ли в някакъв форум, после няма връщане в сайта с новините, поне в текущото изпълнение. Как се публикува мнение в тема, без да отговаряш на някого, също не ми стана ясно.

Мобилната версия на сайта е най-извратеното нещо, което може да се направи. Зареждам на телефон сайта, виждам една безсмислена картинка, и в ъгъл да чукна на иконката за „основно“ меню. И първият екран , който съм заредил е напълно безсмислен, никаква информация от него. Ми сложете в центъра бутона за менюто само на празна страница. Информацията ще е същата, поне ще спестите на хората от трафика за зареждане на сумати безсмислени изображения.

На голям екран /4к/, изглежда нещастно малоумен и сбъркан, като повечето сайтове с големи квадрати, които представляват тясна вертикална лентичка в средата на екрана. Толкова е смешно и нещастно, че … Даже не може да се качи PrintScreen на екрана ми да видите за какво става дума, много голям размер. Чак на 50% компресия, и някаква мъглявина се качи.

====

Въобще идеята на първата заглавна страница, е човек да зареди сайт и с един поглед да види всичко най-важно и актуално в него. Вече по-маловажните неща са по други страници / екрани. Виждането на няколко големи квадрата, с картинки, които пречат на осъзнаването на текста към тях, е доста далече от това...
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.

sladyrko
Регистриран: 01 апр 2009, 18:02

Мнение от sladyrko » 24 дек 2018, 12:29

Искаме мнението ви, а ми е изтрит поста... Тоя който го е изтрил, явно не приема критики! Или е очаквал само да се хвали "новия" дизайн.

Общо взето беше:
Аз не съм фен нито на сайта, нито на форума. Сайта: Началото - първите две новини - огромни. За да видиш останалото, трябва яко скрол. Следващия ред - горе-долу бива като размер. Една идея по-малки, щеше да изглежда доста по-добре. Обявите (след новините) - напълно излишни - отново прекалено огромни. Най-четени и "От форума" (последния ред) напълно не на място! Би било много по-добре да са в дясно като лента.
Анкети: Една анкета - заема един тон място. Напълно не на място.
Това оранжево направо ти изгаря очите, навсякъде е - особенно във форума!
Хедъра във Форума - огромен.
И сайта и форума са като за хора които имат проблем със зрението - всичко е огромно.
Липсва всякаква мярка за естетика.
Форума сега с тея категории - много по-зле от преди. Преди всичко беше на една страница за последните дни и лесно се намираше.
Профилите щеше да е хубаво да са от ляво, а не както сега вдясно.

Общо взето бях написал и това което СтефиМо мисли.
Супер неприятно за ползване.
И едва ли ще го посещавам от сега нататък често, дори едва ли ще го посещавам изобщо.

Едит: За щастие темата Prosilver на форума донякъде го прави малко по-поносим, но е като от преди 10 години...
За жалост за сайта няма теми.
Последна промяна от sladyrko на 24 дек 2018, 12:55, променено общо 2 пъти.
Бъдете добри едни към други! Да обиждаш някого заради предпочитанията му е много ниско! Намасте!

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 24 дек 2018, 12:41

sladyrko написа:
24 дек 2018, 00:51
Аз не съм фен нито на сайта, нито на форума.

Сайта: Началото - първите две новини - огромни. За да видиш останалото, трябва яко скрол.

Следващия ред - горе-долу бива като размер. Една идея по-малки, щеше да изглежда доста по-добре.

Обявите - напълно излишни - отново прекалено огромни.

Най-четени, от форума - мястото им изобщо не би трябвало да е там-долу, още по-малко след ОГРОМНИТЕ обяви.

В дясната страна, щеше да е доста по-удачно.

Анкета - сериозно? Една анкета заема един тон място. Може да се премести горе при табовете след обяви - Анкети например.

Форума - това оранжево направо изгаря очите...

Хеадъра пак ОГРОМЕН.

Честно казано, без извинение - който е праавил дизайна и го е мислил, нека се пренасочи към друга сфера...

Цвят на текста във форума - пак оранжево - направо ти изгаря очите.

Този човек - фетиш към оранжево ли има?

Общо взето форума е МНОГО по-лош вариант на XDA форума...

И с тези огромни размери на всичко във сайта и форума е като за хора които имат проблем със зрението, за жалост това изгарящо оранжево и БЯЛО ще ги накара да са благодарни, че преди не са довиждали.

Това е моето мнение, лично мое - всеки си има лични предпочитания. Честно казано, сегашния дизайн ме кара да се откажа да влизам тук.

Предишния беше в пъти по-добър.

Форума беше място където да намериш всичко на една, две страници. Сега с тея категории - ми идва мазало.

Сайта не е мой, собственика си знае, като си го харесва, така да си го оставя. :)
Затова ли става дума? Този пост го беше пуснал по грешка два пъти. Постът ти е на втора страница в зависимост от това как си си направил подредбата. Направи ги в низходящ ред и ще виждаш най-новите постове на първа страница.
Samsung GALAXY S22 Ultra

Отговори