Mobile Bulgaria става на 15 и отбелязва това с нов сайт и мобилна версия
Re: Mobile Bulgaria става на 15 и отбелязва това с нов сайт и мобилна версия
Най-накрая "форума" стана форум. Поздравления за влизането в 21 век
-
- Регистриран: 30 апр 2007, 15:06
Да, ще сложим главата на сайта скоро...geleto_ написа:Много добре.
Да ни е честито!
П П
Не мога да напусна форума. Да се върна на началната страница.
Вляза ли веднъж, само ново зареждане на сайта за начална страница
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
Тъмна тема предполагам сте предвидили?
Моля за опция потребители да имат няколко теми за форума по избор.
Благодаря. Много е удобно сега и по-лесно се виждат новите интересни неща.
От постовете ми, пуснати на форума за последните 12 години, останаха половината, а останалите къде са?
-
- Регистриран: 30 апр 2007, 15:06
Възможно е, защото предишния форум беше на архитектура от 2005 година и прехвърлянето на мненията беше най-голямото предизвикателство... Но така или иначе, имам всички мнения и в идните дни ще ги възстановим...KuKeR написа:От постовете ми, пуснати на форума за последните 12 години, останаха половината, а останалите къде са?
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
Още един сайт, който ще забравя. Това е последното ми посещение в него.
Изглежда ужасно. Питайте някакви доктори / психолози, какво сте направили.
Големите картинки (спрямо полето, за което се отнасят) само отблъскват и пречат на информацията в това поле. Картинки се слагат, но с размер много по-малък от размера на полето, нещо като лого за допълнителна информация.
Самите големи полета са отблъскващи. Цялата информация от всичките екрани на началото (примерно) се събира на един екран спокойно и остава място. Човек, като зареди сайта и с един поглед вижда и осъзнава! цялата актуална информация. Сега нито я вижда (трябва да прелиства някакви екрани), за осъзнаване пък въобще е цирк (нещо разхвърляно някъде по екраните).
Форум се прави отделен, когато информацията е свързана с някакъв съпорт или коментари от различно естество, нямащо връзка с някакви актуални теми в сайта. До колкото се предполага, че основно темите от форума ще бъдат коментари по информацията от дадени теми в самия сайт, то трябва да са винаги свързани с коментираната тема. А не пратени някъде на майната си. А влезеш ли в някакъв форум, после няма връщане в сайта с новините, поне в текущото изпълнение. Как се публикува мнение в тема, без да отговаряш на някого, също не ми стана ясно.
Мобилната версия на сайта е най-извратеното нещо, което може да се направи. Зареждам на телефон сайта, виждам една безсмислена картинка, и в ъгъл да чукна на иконката за „основно“ меню. И първият екран , който съм заредил е напълно безсмислен, никаква информация от него. Ми сложете в центъра бутона за менюто само на празна страница. Информацията ще е същата, поне ще спестите на хората от трафика за зареждане на сумати безсмислени изображения.
На голям екран /4к/, изглежда нещастно малоумен и сбъркан, като повечето сайтове с големи квадрати, които представляват тясна вертикална лентичка в средата на екрана. Толкова е смешно и нещастно, че … Даже не може да се качи PrintScreen на екрана ми да видите за какво става дума, много голям размер. Чак на 50% компресия, и някаква мъглявина се качи.
====
Въобще идеята на първата заглавна страница, е човек да зареди сайт и с един поглед да види всичко най-важно и актуално в него. Вече по-маловажните неща са по други страници / екрани. Виждането на няколко големи квадрата, с картинки, които пречат на осъзнаването на текста към тях, е доста далече от това...
Изглежда ужасно. Питайте някакви доктори / психолози, какво сте направили.
Големите картинки (спрямо полето, за което се отнасят) само отблъскват и пречат на информацията в това поле. Картинки се слагат, но с размер много по-малък от размера на полето, нещо като лого за допълнителна информация.
Самите големи полета са отблъскващи. Цялата информация от всичките екрани на началото (примерно) се събира на един екран спокойно и остава място. Човек, като зареди сайта и с един поглед вижда и осъзнава! цялата актуална информация. Сега нито я вижда (трябва да прелиства някакви екрани), за осъзнаване пък въобще е цирк (нещо разхвърляно някъде по екраните).
Форум се прави отделен, когато информацията е свързана с някакъв съпорт или коментари от различно естество, нямащо връзка с някакви актуални теми в сайта. До колкото се предполага, че основно темите от форума ще бъдат коментари по информацията от дадени теми в самия сайт, то трябва да са винаги свързани с коментираната тема. А не пратени някъде на майната си. А влезеш ли в някакъв форум, после няма връщане в сайта с новините, поне в текущото изпълнение. Как се публикува мнение в тема, без да отговаряш на някого, също не ми стана ясно.
Мобилната версия на сайта е най-извратеното нещо, което може да се направи. Зареждам на телефон сайта, виждам една безсмислена картинка, и в ъгъл да чукна на иконката за „основно“ меню. И първият екран , който съм заредил е напълно безсмислен, никаква информация от него. Ми сложете в центъра бутона за менюто само на празна страница. Информацията ще е същата, поне ще спестите на хората от трафика за зареждане на сумати безсмислени изображения.
На голям екран /4к/, изглежда нещастно малоумен и сбъркан, като повечето сайтове с големи квадрати, които представляват тясна вертикална лентичка в средата на екрана. Толкова е смешно и нещастно, че … Даже не може да се качи PrintScreen на екрана ми да видите за какво става дума, много голям размер. Чак на 50% компресия, и някаква мъглявина се качи.
====
Въобще идеята на първата заглавна страница, е човек да зареди сайт и с един поглед да види всичко най-важно и актуално в него. Вече по-маловажните неща са по други страници / екрани. Виждането на няколко големи квадрата, с картинки, които пречат на осъзнаването на текста към тях, е доста далече от това...
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
Искаме мнението ви, а ми е изтрит поста... Тоя който го е изтрил, явно не приема критики! Или е очаквал само да се хвали "новия" дизайн.
Общо взето беше:
Аз не съм фен нито на сайта, нито на форума. Сайта: Началото - първите две новини - огромни. За да видиш останалото, трябва яко скрол. Следващия ред - горе-долу бива като размер. Една идея по-малки, щеше да изглежда доста по-добре. Обявите (след новините) - напълно излишни - отново прекалено огромни. Най-четени и "От форума" (последния ред) напълно не на място! Би било много по-добре да са в дясно като лента.
Анкети: Една анкета - заема един тон място. Напълно не на място.
Това оранжево направо ти изгаря очите, навсякъде е - особенно във форума!
Хедъра във Форума - огромен.
И сайта и форума са като за хора които имат проблем със зрението - всичко е огромно.
Липсва всякаква мярка за естетика.
Форума сега с тея категории - много по-зле от преди. Преди всичко беше на една страница за последните дни и лесно се намираше.
Профилите щеше да е хубаво да са от ляво, а не както сега вдясно.
Общо взето бях написал и това което СтефиМо мисли.
Супер неприятно за ползване.
И едва ли ще го посещавам от сега нататък често, дори едва ли ще го посещавам изобщо.
Едит: За щастие темата Prosilver на форума донякъде го прави малко по-поносим, но е като от преди 10 години...
За жалост за сайта няма теми.
Общо взето беше:
Аз не съм фен нито на сайта, нито на форума. Сайта: Началото - първите две новини - огромни. За да видиш останалото, трябва яко скрол. Следващия ред - горе-долу бива като размер. Една идея по-малки, щеше да изглежда доста по-добре. Обявите (след новините) - напълно излишни - отново прекалено огромни. Най-четени и "От форума" (последния ред) напълно не на място! Би било много по-добре да са в дясно като лента.
Анкети: Една анкета - заема един тон място. Напълно не на място.
Това оранжево направо ти изгаря очите, навсякъде е - особенно във форума!
Хедъра във Форума - огромен.
И сайта и форума са като за хора които имат проблем със зрението - всичко е огромно.
Липсва всякаква мярка за естетика.
Форума сега с тея категории - много по-зле от преди. Преди всичко беше на една страница за последните дни и лесно се намираше.
Профилите щеше да е хубаво да са от ляво, а не както сега вдясно.
Общо взето бях написал и това което СтефиМо мисли.
Супер неприятно за ползване.
И едва ли ще го посещавам от сега нататък често, дори едва ли ще го посещавам изобщо.
Едит: За щастие темата Prosilver на форума донякъде го прави малко по-поносим, но е като от преди 10 години...
За жалост за сайта няма теми.
Последна промяна от sladyrko на 24 дек 2018, 12:55, променено общо 2 пъти.
Бъдете добри едни към други! Да обиждаш някого заради предпочитанията му е много ниско! Намасте!
Затова ли става дума? Този пост го беше пуснал по грешка два пъти. Постът ти е на втора страница в зависимост от това как си си направил подредбата. Направи ги в низходящ ред и ще виждаш най-новите постове на първа страница.sladyrko написа: ↑24 дек 2018, 00:51Аз не съм фен нито на сайта, нито на форума.
Сайта: Началото - първите две новини - огромни. За да видиш останалото, трябва яко скрол.
Следващия ред - горе-долу бива като размер. Една идея по-малки, щеше да изглежда доста по-добре.
Обявите - напълно излишни - отново прекалено огромни.
Най-четени, от форума - мястото им изобщо не би трябвало да е там-долу, още по-малко след ОГРОМНИТЕ обяви.
В дясната страна, щеше да е доста по-удачно.
Анкета - сериозно? Една анкета заема един тон място. Може да се премести горе при табовете след обяви - Анкети например.
Форума - това оранжево направо изгаря очите...
Хеадъра пак ОГРОМЕН.
Честно казано, без извинение - който е праавил дизайна и го е мислил, нека се пренасочи към друга сфера...
Цвят на текста във форума - пак оранжево - направо ти изгаря очите.
Този човек - фетиш към оранжево ли има?
Общо взето форума е МНОГО по-лош вариант на XDA форума...
И с тези огромни размери на всичко във сайта и форума е като за хора които имат проблем със зрението, за жалост това изгарящо оранжево и БЯЛО ще ги накара да са благодарни, че преди не са довиждали.
Това е моето мнение, лично мое - всеки си има лични предпочитания. Честно казано, сегашния дизайн ме кара да се откажа да влизам тук.
Предишния беше в пъти по-добър.
Форума беше място където да намериш всичко на една, две страници. Сега с тея категории - ми идва мазало.
Сайта не е мой, собственика си знае, като си го харесва, така да си го оставя.
Samsung GALAXY S22 Ultra