“Мтел” купува “Близу” от EQT V

AVKansazov
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Re: Re: Re: Re: “Мтел” купува “Близу” от EQT V

Мнение от AVKansazov » 29 юли 2015, 17:39

[Quote]Защо е този зор ментела да станат монополисти на пазара?[/Quote]
За да си вдигнат цената в очите на аржентинците ;)

А бе Асене, само за това ли изпълзя от дупката си?
Вече не вървиш тука така че ти остана само заяждането.
Да видим твоите работодатели какво ще направят и тогава пак ще говорим.Това което цитирам е факти а не прочетено по жълтите клюки.Какво, ще кажеш че цитираното от сайта на ментел е долна лъжа ли?
И двамата най-агресивни ментелски спамъри веднага налазиха темата като че ли от това зависи живата им(е заплатата може). :|
Ама много голям трън съм им задника :D
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Re: Re: Re: Re: “Мтел” купува “Близу” от EQT V

Мнение от asenna5 » 29 юли 2015, 17:42

Напротив, трябва консолидация за по-качествени услуги. Положително е, че в Европа е започнал този процес от няколко години. В САЩ например са само три оператора на кръст, а са 1000 пъти по-голяма държава от България. Всъщност са по-големи и от Европа. Аз не искам по-ниски цени, те са достатъчно ниски, дори престъпно ниски, а по-качествени услуги. Българинът не мисли, че за разлика от две бири в цената получава много по-добри параметри и обслужване. То с пръдня боя не се прави. За качество се плаща, докато тук всеки гледа да мине най-тънко и е с най-големи претенции. Конкуренция така или иначе има и ще има: в България има около 200 доставчика на интернет и телевизия..
Много доставчици = липса на регулация, дъмпинг, ниско качество на услуги, ниско качество на обслужване.

mkpetrov
Регистриран: 05 апр 2009, 18:46

Re: Re: Re: Re: Re: “Мтел” купува “Близу” от EQT V

Мнение от mkpetrov » 29 юли 2015, 17:45

"Качествени" услуги като "качественото" висене на телефона по 30+ минути ли? Не ми се мисли какво ще е, като добавят още няколкостотин хиляди абоната.

Липсата на безсрочни интернет-договори при ментела също е "страхотна" новина.

AVKansazov

Мнение от AVKansazov » 29 юли 2015, 17:46

Купувачът винаги се стреми да получи покупката по-евтино а продавачът винаги се опитва да я пробута по-скъпо.

А служителят се надява това да му се отрази/не му се отрази на заплащането в зависимост от гледната точка :D

Много доставчици = конкуренция, ниски цени и страх от загуба на клиенти(тогава да видим как ще приказваш дали един клиент повече или по-малко не е от значение)
Малко доставчици = монопол(винаги си мечтал за това, даже си писал какви ли не глупости в полза на монопола).

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Re: Re: Re: Re: Re: Re: “Мтел” купува “Близу” от EQT V

Мнение от asenna5 » 29 юли 2015, 17:48

И ти ли ще лъжеш? Безсрочни договори има. И никога не се чака толкова, освен може би в два сутринта, на 29 февруари. И то ако е пълнолуние само.

Потребителски аватар
chilko
Регистриран: 12 авг 2004, 21:10

Мнение от chilko » 29 юли 2015, 17:52

Едва ли трябва да даваш Щатите за пример, защото заради липсата на конкуренция и наложените монополи цените на интернета и трипъл плей услугите там са най-високи, а скоростите - ниски.

mkpetrov
Регистриран: 05 апр 2009, 18:46

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: “Мтел” купува “Близу” от EQT V

Мнение от mkpetrov » 29 юли 2015, 17:52

Къде са безсрочните договори?
http://www.mtel.bg/domashen-internet
Относно чакането - миналия месец имаше проблеми около 3 пъти за 1 седмица - и 3-те пъти си скъсах нервите и си загубих цяла вечер да въртя на телефони, да не говорим, че телефонния съпорт е върнат на ниво квартални кабеларки от 90-те с обичайните "проблем не се наблюдава, при вас е" и подобни. Но въпреки всичко успяха да ме изненадат с наглостта и неадекватността си във форума, когато (Пак в същата седмица, четвърти проблем, несвързан с моя район) нямаше международен нет и някой беше постнал за проблема, а те си нямаха идея (Или лъжеха) и съветваха да си сменят DNS-ите

zet23
Регистриран: 25 авг 2010, 22:33

Мнение от zet23 » 29 юли 2015, 17:53

[B]@asenna5[/B]
Радвам се да прочета подобно мнение!
Цените у нас са ненормално ниски, което води до невъзможност за предлагане на качествени услуги и от цялото положение страдат хората търсещи нещо повече от "Да ми е ефтинко".
Пазарът на ТВ отива към вдигане на цените и "социален" пакет от 10-ина канала на цена 20лв за година.

AVKansazov

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: “Мтел” купува “Близу” от EQT V

Мнение от AVKansazov » 29 юли 2015, 18:00

Спамърите във форума се нахъсаха от очаквания сега им вдигнат заплатите и куцо и сакато което не се е вясвало от месеци изпълзя с канчето да седне на масата и да дрънка :D
Теоретична ситуация след една година(надявам се да не се стигне до там):
клиент - имам проблеми, телевизията не върви, интернета прекъсва.
ментел(особено ако асен и епъла са на телефона) - не господине това не е възможно, това е долна лъжа, проблемът е само във вашата глава затворете очи и си представете че телевизията работи :D

[Quote]Пазарът на ТВ отива към вдигане на цените и "социален" пакет от 10-ина канала на цена 20лв за година. [/Quote]
Твоето ми прилича на приказките на онзи търгаш БАлгарина който твърдеше че смартфоните трябвало да се продават над 1000 лева(че да се купували по-малко за да нямало дефицит).

maxito2
Регистриран: 17 юни 2008, 16:00

Re: “Мтел” купува “Близу” от EQT V

Мнение от maxito2 » 29 юли 2015, 18:04

Няма как да се прави бизнес и да се печели, ако ще се продава под себестойност. Оферти от типа 30 лв за един куп услуги докараха Близу до постоянни загуби и огромен дълг, пак че се намери кой да ги купи..
Аз лично нямам оплаквания от Мтел, няма промяна на качеството след като купиха Мегалан, плащам 3 пъти по-малко за интернет в момента в сравнение с цените при Мегалан... Подписване на договори, активиране на услуги - всичко се прави дистанционно, през сайта, по мейл, по куриер, дори не съм им чувал гласа на тия хора.

Отговори