“Мтел” купува “Близу” от EQT V
-
- Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10
Re: Re: Re: Re: “Мтел” купува “Близу” от EQT V
[Quote]Защо е този зор ментела да станат монополисти на пазара?[/Quote]
За да си вдигнат цената в очите на аржентинците ;)
А бе Асене, само за това ли изпълзя от дупката си?
Вече не вървиш тука така че ти остана само заяждането.
Да видим твоите работодатели какво ще направят и тогава пак ще говорим.Това което цитирам е факти а не прочетено по жълтите клюки.Какво, ще кажеш че цитираното от сайта на ментел е долна лъжа ли?
И двамата най-агресивни ментелски спамъри веднага налазиха темата като че ли от това зависи живата им(е заплатата може). :|
Ама много голям трън съм им задника :D
За да си вдигнат цената в очите на аржентинците ;)
А бе Асене, само за това ли изпълзя от дупката си?
Вече не вървиш тука така че ти остана само заяждането.
Да видим твоите работодатели какво ще направят и тогава пак ще говорим.Това което цитирам е факти а не прочетено по жълтите клюки.Какво, ще кажеш че цитираното от сайта на ментел е долна лъжа ли?
И двамата най-агресивни ментелски спамъри веднага налазиха темата като че ли от това зависи живата им(е заплатата може). :|
Ама много голям трън съм им задника :D
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport
Re: Re: Re: Re: “Мтел” купува “Близу” от EQT V
Напротив, трябва консолидация за по-качествени услуги. Положително е, че в Европа е започнал този процес от няколко години. В САЩ например са само три оператора на кръст, а са 1000 пъти по-голяма държава от България. Всъщност са по-големи и от Европа. Аз не искам по-ниски цени, те са достатъчно ниски, дори престъпно ниски, а по-качествени услуги. Българинът не мисли, че за разлика от две бири в цената получава много по-добри параметри и обслужване. То с пръдня боя не се прави. За качество се плаща, докато тук всеки гледа да мине най-тънко и е с най-големи претенции. Конкуренция така или иначе има и ще има: в България има около 200 доставчика на интернет и телевизия..
Много доставчици = липса на регулация, дъмпинг, ниско качество на услуги, ниско качество на обслужване.
Много доставчици = липса на регулация, дъмпинг, ниско качество на услуги, ниско качество на обслужване.
Re: Re: Re: Re: Re: “Мтел” купува “Близу” от EQT V
"Качествени" услуги като "качественото" висене на телефона по 30+ минути ли? Не ми се мисли какво ще е, като добавят още няколкостотин хиляди абоната.
Липсата на безсрочни интернет-договори при ментела също е "страхотна" новина.
Липсата на безсрочни интернет-договори при ментела също е "страхотна" новина.
-
Купувачът винаги се стреми да получи покупката по-евтино а продавачът винаги се опитва да я пробута по-скъпо.
А служителят се надява това да му се отрази/не му се отрази на заплащането в зависимост от гледната точка :D
Много доставчици = конкуренция, ниски цени и страх от загуба на клиенти(тогава да видим как ще приказваш дали един клиент повече или по-малко не е от значение)
Малко доставчици = монопол(винаги си мечтал за това, даже си писал какви ли не глупости в полза на монопола).
А служителят се надява това да му се отрази/не му се отрази на заплащането в зависимост от гледната точка :D
Много доставчици = конкуренция, ниски цени и страх от загуба на клиенти(тогава да видим как ще приказваш дали един клиент повече или по-малко не е от значение)
Малко доставчици = монопол(винаги си мечтал за това, даже си писал какви ли не глупости в полза на монопола).
Re: Re: Re: Re: Re: Re: “Мтел” купува “Близу” от EQT V
И ти ли ще лъжеш? Безсрочни договори има. И никога не се чака толкова, освен може би в два сутринта, на 29 февруари. И то ако е пълнолуние само.
Едва ли трябва да даваш Щатите за пример, защото заради липсата на конкуренция и наложените монополи цените на интернета и трипъл плей услугите там са най-високи, а скоростите - ниски.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: “Мтел” купува “Близу” от EQT V
Къде са безсрочните договори?
http://www.mtel.bg/domashen-internet
Относно чакането - миналия месец имаше проблеми около 3 пъти за 1 седмица - и 3-те пъти си скъсах нервите и си загубих цяла вечер да въртя на телефони, да не говорим, че телефонния съпорт е върнат на ниво квартални кабеларки от 90-те с обичайните "проблем не се наблюдава, при вас е" и подобни. Но въпреки всичко успяха да ме изненадат с наглостта и неадекватността си във форума, когато (Пак в същата седмица, четвърти проблем, несвързан с моя район) нямаше международен нет и някой беше постнал за проблема, а те си нямаха идея (Или лъжеха) и съветваха да си сменят DNS-ите
http://www.mtel.bg/domashen-internet
Относно чакането - миналия месец имаше проблеми около 3 пъти за 1 седмица - и 3-те пъти си скъсах нервите и си загубих цяла вечер да въртя на телефони, да не говорим, че телефонния съпорт е върнат на ниво квартални кабеларки от 90-те с обичайните "проблем не се наблюдава, при вас е" и подобни. Но въпреки всичко успяха да ме изненадат с наглостта и неадекватността си във форума, когато (Пак в същата седмица, четвърти проблем, несвързан с моя район) нямаше международен нет и някой беше постнал за проблема, а те си нямаха идея (Или лъжеха) и съветваха да си сменят DNS-ите
[B]@asenna5[/B]
Радвам се да прочета подобно мнение!
Цените у нас са ненормално ниски, което води до невъзможност за предлагане на качествени услуги и от цялото положение страдат хората търсещи нещо повече от "Да ми е ефтинко".
Пазарът на ТВ отива към вдигане на цените и "социален" пакет от 10-ина канала на цена 20лв за година.
Радвам се да прочета подобно мнение!
Цените у нас са ненормално ниски, което води до невъзможност за предлагане на качествени услуги и от цялото положение страдат хората търсещи нещо повече от "Да ми е ефтинко".
Пазарът на ТВ отива към вдигане на цените и "социален" пакет от 10-ина канала на цена 20лв за година.
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: “Мтел” купува “Близу” от EQT V
Спамърите във форума се нахъсаха от очаквания сега им вдигнат заплатите и куцо и сакато което не се е вясвало от месеци изпълзя с канчето да седне на масата и да дрънка :D
Теоретична ситуация след една година(надявам се да не се стигне до там):
клиент - имам проблеми, телевизията не върви, интернета прекъсва.
ментел(особено ако асен и епъла са на телефона) - не господине това не е възможно, това е долна лъжа, проблемът е само във вашата глава затворете очи и си представете че телевизията работи :D
[Quote]Пазарът на ТВ отива към вдигане на цените и "социален" пакет от 10-ина канала на цена 20лв за година. [/Quote]
Твоето ми прилича на приказките на онзи търгаш БАлгарина който твърдеше че смартфоните трябвало да се продават над 1000 лева(че да се купували по-малко за да нямало дефицит).
Теоретична ситуация след една година(надявам се да не се стигне до там):
клиент - имам проблеми, телевизията не върви, интернета прекъсва.
ментел(особено ако асен и епъла са на телефона) - не господине това не е възможно, това е долна лъжа, проблемът е само във вашата глава затворете очи и си представете че телевизията работи :D
[Quote]Пазарът на ТВ отива към вдигане на цените и "социален" пакет от 10-ина канала на цена 20лв за година. [/Quote]
Твоето ми прилича на приказките на онзи търгаш БАлгарина който твърдеше че смартфоните трябвало да се продават над 1000 лева(че да се купували по-малко за да нямало дефицит).
Re: “Мтел” купува “Близу” от EQT V
Няма как да се прави бизнес и да се печели, ако ще се продава под себестойност. Оферти от типа 30 лв за един куп услуги докараха Близу до постоянни загуби и огромен дълг, пак че се намери кой да ги купи..
Аз лично нямам оплаквания от Мтел, няма промяна на качеството след като купиха Мегалан, плащам 3 пъти по-малко за интернет в момента в сравнение с цените при Мегалан... Подписване на договори, активиране на услуги - всичко се прави дистанционно, през сайта, по мейл, по куриер, дори не съм им чувал гласа на тия хора.
Аз лично нямам оплаквания от Мтел, няма промяна на качеството след като купиха Мегалан, плащам 3 пъти по-малко за интернет в момента в сравнение с цените при Мегалан... Подписване на договори, активиране на услуги - всичко се прави дистанционно, през сайта, по мейл, по куриер, дори не съм им чувал гласа на тия хора.