Мтел обяви, че наличните бройки от iPhone 5 вече са изчерпани

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Re: Мтел обяви, че наличните бройки от iPhone 5 вече са изчерпани

Мнение от Ванката » 04 ное 2012, 09:20

[Quote]от Мтел абсолютно незаконно искат да си продължите договора и чак тогава да благоволят да ви дадат кода![/Quote]

Това не го знаех. Ако е така нищо не може да ме убеди, че не са мошеници!(angry)
Samsung GALAXY S22 Ultra

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Мнение от asenna5 » 04 ное 2012, 09:52

[Quote][Quote]от Мтел абсолютно незаконно искат да си продължите договора и чак тогава да благоволят да ви дадат кода![/Quote]

Това не го знаех. Ако е така нищо не може да ме убеди, че не са мошеници!(angry)[/Quote]

Не, не е така. iPhone специално се отключва от всеки оператор в света 24 часа след покупката при желание от страна на клиента. Просто тоя дето тръби да не се изказват заблуждаващи мнения обикновено дава точно такива.

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 04 ное 2012, 10:06

А как ще обясниш това?

[Quote] Ситуацията е следната: Моя позната има iPhone 4, закупен от М-Тел преди година (с двугодишен договор). Вчера обаче решава, че не иска да ползва вече услугите им, и преминава към Vivacom. Естествено от М-Тел й казват, че за да й прекратят договора, трябва да плати в брой оставащата сума по изплащането на iPhone-a (около 500лв)+ разни неустойки. Дотук добре! Къде обаче е проблема? Когато момичето иска от М-Тел телефонът й да бъде отключен, за да може да го ползва с вече новата карта издадена от Vivacom - отговорът от М-Тел е, че тя няма право на отключване (въпреки, че телефона е изцяло изплатен, и вече е нейна собственост)! В договора имало точка, в която се казва, че телефона може да бъде отключен едва след изтичането на двугодишният договор, който е подписала при закупуването му - и то само при положение, че след това се подпише нов договор с М-Тел за срок поне 1 год.???
От това става ясно (след многобройни разговори с разни управители, КЗП и т.н), че вече няма как да ги принуди да й отключат телефона. Лошото е, че момичето в момента не може да ползва телефона.
Въпросът ми е - има ли начин този телефон да бъде отключен за да се ползва с новата карта от Vivacom, или единственият начин е да сключи нов договор с наглярите от М-Тел?[/Quote]

http://bgiphone.com/topic/18363-проблем-с-отключване-на-iphone-от-м-тел/
Samsung GALAXY S22 Ultra

@PLAYLIFE
Регистриран: 02 апр 2009, 00:24

Мнение от @PLAYLIFE » 04 ное 2012, 10:25

На @Обективния отдавна му обяснявам, че като не може да смята, спокойно може да използва калкулатор, ама не...дърпа се и продължава да изпада в комични ситуации и да се превръща в необективен трол. А за оферта от Мтел, въобще и дума не може да става, защото обикновенно това е самоинициативна автаназия, ситеч харакири:) Добрутро (coffee)

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Мнение от asenna5 » 04 ное 2012, 10:44

Поредните форумни легенди. За всеки един друг телефон може да е така, но не и за iPhone. Отключва се 24 часа след покупката (ако някой иска) според ценоразписа на съответния оператор. И това си е политика на Епъл, доколкото ми е известно. Тая маца да хване да им пише и ще си реши бързо-бързо проблема. Освен това след преглед на темата установих, че хората не са наясно, че телефона не е тяхна собственост, нищо, че си го купуват от някой оператор. Телефона не е собственост и на оператора. Той си е собственост на Епъл, които продават права на ползване. Никой не е собственик на iPhone. По-скоро бъка от временни притежатели ..iPhone просто е ъъ-ъ.. ..специфичен.

Обективният
Регистриран: 18 авг 2010, 22:16

Мнение от Обективният » 04 ное 2012, 11:42

Сега сметнах внимателно и установих, че при Глобул цените са с една идея по-ниски.

На лизинг средната цена при Мтел е 957,20 лв. или общо 2087,80 лв.
При Глобул средната цена е 952,80 лв. или общо 1885,00 лв.

Извинявам се за грешката! (beer)

milen888
Регистриран: 15 ное 2006, 15:50

Мнение от milen888 » 04 ное 2012, 20:52

Няма такова понятие средна цена :D Всеки клиент сключва точно определен договор с точно определена месечна такса!! И така, да не си самоцитирам горния пост, ако човек си вземе устройството от Глобул на най-ниската месечна такса, то ще му излезе с 200 лв. по евтино (телефон+месечна такса), отколкото ако си вземе същото устройство от Мтел. Това е истината- 200 лв. се спестяват за две години (beer)

mirosrabo
Регистриран: 24 фев 2005, 15:37

Мнение от mirosrabo » 05 ное 2012, 11:22

Кво спестявате , ако контактите са ти на мтел , и тея 200лв ги надгвориш през първия месеца на 24 мес ти договор (като имаш включени минути към глобул )?

Не мога да разбера , тук как мерите крокодила дали е по-дълъг , или по-зелен.

На един човек едно му е изгодно , на друг друго, и не можете да кажете че тарифния план на някой оператор е по-изгоден от друг, защото нуждите са различни.

i_marto
Регистриран: 08 сеп 2007, 17:40

Мнение от i_marto » 05 ное 2012, 11:38

Подкрепям на 100% user Обективният относно цените на мобилните услуги. Наистина е факт че сега на пазара Мтел са най- евтини. Правил съм сравнение м/у цените и на трите оператора и като погледнеш какво получаваш Мтел наистина дава най-много. Незнам защо ги мразите повечето хора Мтел. Аз лично от това лято се престих от Виваком към Мтел и съм в пъти по- доволен. А моля да се обърне внимание че ползвах услугите на Виваком от както те се появиха на Българският пазар.

@PLAYLIFE
Регистриран: 02 апр 2009, 00:24

Мнение от @PLAYLIFE » 05 ное 2012, 11:52

[Quote] Правил съм сравнение м/у цените и на трите оператора и като погледнеш какво получаваш Мтел наистина дава най-много.[/Quote]

Я ако обичаш го направи това сравнение подробно тук, че от толкова позитивизъм в поста ти, чак реших да сменя оператора с Мтел - хем ще съм ВИП, хем ще ми е най-изгодно (woo)

С нетърпение чакам сравнението! Благодаря!

Отговори