"Мтел" с нова идентичност и философия

mkpetrov
Регистриран: 05 апр 2009, 18:46

Re:

Мнение от mkpetrov » 27 сеп 2012, 13:55

Точно това ви е проблемът. толкова сте се задълбочили над учебниците (Вероятно от 90-те или по-рано) и клишетата, че напълно сте загубили връзка с реалния свят/с клиентите.(whistle)

edit: И Нокия се мислеха за голямата работа, ама какво стана накрая.(whistle)

samoznai
Регистриран: 05 дек 2008, 12:56

Re:

Мнение от samoznai » 27 сеп 2012, 14:45

Аха. Точно по учебника за спасяване на бранд с проблеми, ама друг път.
И да, супер ще бъде да видим какво друго освен картинки има да ни покаже Мтел. Щото дотука само това сме видели.

samoznai
Регистриран: 05 дек 2008, 12:56

Re:

Мнение от samoznai » 27 сеп 2012, 14:48

Което идва да докаже, че би било лоша идея да прекръстят Мегалан на М-Нетуърк, например.

kalchev
Регистриран: 24 апр 2009, 22:03

Re:

Мнение от kalchev » 27 сеп 2012, 21:38

Факта, че по офисите до преди 3 дена го нямаше "списанието"/брошурката за септември!!!!
А на сайта под брандираната иконка МТЕЛ СПИСАНИЕ се мъдри броя за [B]юли[/B]!?!?!?
Вечна им пямят......

devoted77
Регистриран: 15 сеп 2012, 19:43

Re:

Мнение от devoted77 » 27 сеп 2012, 23:58

Броя за юли-август наистина си седи там от дълго време. Септември вече свършва, а нова онлайн брошура няма...(no) Докато при другите два оператора онлайн списанието се обновява редовно!

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Re:

Мнение от asenna5 » 28 сеп 2012, 01:09

Това е с цел. Мисля, че списанието ще се забави още десетина дни.
И съм склонен да се съглася с Премиум Къстъмър-а. Нещата ги правят буквално по учебник. Ама буквално. Всъщност точно си мислех тея дни, че ПР-кампанията на Мтел и тази на Епъл си приличат като две капки вода. Очевидно знаят от кой да копират. :)
Ако се съди по реакциите на повечето хора, то отдела си е свършил работата повече от перфектно.
Сега остава да довършат започнатото.
Кампанията едва сега започва.

berserk
Регистриран: 02 юни 2008, 19:43

Re:

Мнение от berserk » 28 сеп 2012, 01:12

[Quote]Броя за юли-август наистина си седи там от дълго време. Септември вече свършва, а нова онлайн брошура няма...(no) Докато при другите два оператора онлайн списанието се обновява редовно! [/Quote]
еее те затова смениха логото с такова приличащо на символа за безкрайност - сега тези списания ще важат безкрайно,същото важи и за тарифите и плановете :D даже няма вече да издават хартиени бройки от списанията, че нали са зелена компания, а ще важат старите броеве... :D:D:D

а сега крейзи, обективния, премиума и другите от свитата(edit: за малко да забравя асенна5) ще се включат твърдейки, че нищо не разбираме и това била стратегията на мтел, за промяна на отношението към компанията и възвръщане на доверието във тази велика институция :D
всичко е планирано много внимателно и прецизно, просто ние българите нищо не разбираме от тези неща, той пр-ът е много сложна наука :D:D:D

@асенна5 - дам особено добре свършена е работата когато логото не се харесва на всеки 2ри, това в учебниците по пр се нарича скрито внушение - чрез грозното лого се постига чувство на съжаление в хората и така те от симпатия към компанията решават да и станат клиенти, поне следващия път да имат малко повече пари и да изкарат по-добър дизайн :D

@PLAYLIFE
Регистриран: 02 апр 2009, 00:24

Re:

Мнение от @PLAYLIFE » 28 сеп 2012, 02:21

[Quote]И явно не осъзнавате колко много носи това лого и този ребрандинг. Ще видите сами след време. [B]Помнете ми думите.[/B] [/Quote]

Премиум, така си се обосновал, че направо взех да ти вярвам! (woo)
Аз ще стана финансов директор на четвъртия мобилен оператор...[B]Помнете ми думите [/B]:D

[Quote]Ако се съди по реакциите на повечето хора, то отдела [u]си е свършил работата повече от перфектно. [/u][/Quote]

И какви са реакциите на повечето хора? Всеки плюе по тях, някой се сбогуваха с тях, а други даже предвещаха тяхната гибел... Това нещо хубаво ли е за компанията? Нито на мен, нито на някой друг му бе емоционално повлияно, че да се похвали, че отива утре в офис на Мтел да стане техен абонат, благодарение на ПР отдела на Мтел. На мен ми прави обратното впечатление - не стига, че хората ги мразят и ги плюят (не, че няма защо), ами след тази промяна [u]САМО[/u] на слогана - Мтел се превръщат в най-любима марка, ама в дъното на класацията :P
Страшен ПР - няма що, още повече хора взеха да ги псуват ;)

ne4o
Регистриран: 08 фев 2009, 09:27

Re:

Мнение от ne4o » 30 сеп 2012, 01:47

Не знам доколко е променена философията и идентичността на М-Тел,но служителите/поне в офиса,който ме обслужва/са си същите селски тарикати/тки/.Дали са ходили на семинар,където да ги обучат в"правата вяра"не знам,но подхода им към клиентите е същия-арогантен!Веднага ще подкрепя"диагнозата" си с пример от вчера.
Наш,фирмен,стационарен телефон,беше открит на името на моя съдружник.Едногодишния договор изтече април месец,тази година,което означава че се е трансформирал в безсрочен.Поради обективни причини,решихме да го закрием.Когато колегата отиде,да пусне едномесечното предизвестие за прекратяване,служителката му е заявила,че договора се е подновил автоматично и не може да го прекрати ,без неустойка.Изпратих съдружника ми втори път,да пусне предизвестие и да не им обръща внимание.Друга служителка,взела да му обяснява,че не било нужно да пуска предизвестие,понеже договора щял да се прекрати автоматично,след изтичането му,април месец?!?!?Той,разбира се пусна предизвестието и нещата са към своя край.
Колко ли наивни клиенти/малко са тези,които са осведомени за своите права/,са излъгани по този арогантен начин.Явно сентенцията"Кьорав,карти не играе",е част от новия им слоган.
И понеже Сърцатия отново е тук и брани честа на М-Тел,съм готов да му дам всички лични данни по случая,за да не ме обвини в празнословие и хейтърство.

nmnikolov
Регистриран: 19 ное 2008, 22:47

Re:

Мнение от nmnikolov » 30 сеп 2012, 08:51

Мтел ако не вземат неустойка по някакъв начин от напускащ клиент направо се поболяват. Crazy толкова ни обяснява за новата филосифия и отношение към клиента, но изобщо не коментира на споделения горчив опит от моя страна с Мтел тази година. Аз така и не разбрах как при едни и същи условия автоматични договори, които изтичат тази година за едните взеха неустойка, а за другите не. То по закон, който Мтел не признават, новия член за безсрочните договори важи и за завареното положение. Но както знаем Мтел и Глобул още от началото на годината се заядоха и продължават по същия начин да нарушават закона. И за да докажа, че няма промяна ще кажа, че част от номерата (5 на брой) бяха пренесени в рамките на последните 2 седмици.

Отговори