"Мтел" с нова идентичност и философия
-
- Регистриран: 12 мар 2006, 15:57
Re:
Виж сега, този Експириънс Стор може би е едно от малкото смислени неща, които М-тел са правили - много е хубав, служителите са технически грамотни и не се натрапват. Обаче всичко това отива подяволите заради цените на "субсидираните" телефони, не може да продавате Samsung Galaxy S II на цена от [B]693лв с двугодишен договор с абонамент от 54.90лв[/B], при положение че това е стар модел и [B]на свободна продажба без никакво обвързване струва 650лв, а при западните оператори го подаряват безплатно с подобна месечна такса.[/B] На всичкото отгоре имате наглостта да сложите табелка "топ оферта" ?! Изобщо няма да коментирам цените на Samsung Galaxy S III и HTC ONE X там напълно влизаме в сферата на фантастиката. Това е абсолютна гавра с клиентите, да не би да си мислите, че смяната на логото ще им затвори очите за тези неща ? Докато не оправите цените на устройствата Експириънс Стор си остава без никакъв смисъл, мисля че всички тук ще се съгласят с мен.
Re:
Драги Crazy, /може би добре си си определил новия ник, защото се бориш срещу вятърни мелници и рано или късно и сам ще го разбереш, ако още не си/ изцяло подкрепям думите на samoznai, защото:
- много добре си наясно че доверие трудно се създава, а много лесно се разрушава и тук типичен пример е мтел. Не можеш да искаш летоброенето за твоята компания да започва сега, защото е на пазара от 17 години и през тори период се утвърди като монополист /впоследствие подкрепен с олигопол, в който се включи и Глобул/. Въведе първи таксуването 60/1, после и 60/60, свалянето на скоростта на 64 кбит... и още толкова много. Мтел са с най-скапаните дилъри които развалят и без това лошото им реноме, като например Хенди, за МОби да не говорим, които дори закриха като Бранд.
Мтел се бореше се със зъби и нокти с навлизането на 2-ия, а след това и с 3-ия оператор т.е. против конкуренцията е. Иска да държи високи цени и да скуби абонатите си, като дойдни крави.
Мтел се бори и срещу преносимостта на номера и фактическото й спъване, по всякакви начини и заобикални, като примерно служебното прекомерно дълго съобщение за пренесен номер. Преносимостта на 2 гишето спомогна за забавяневто също. Знам на какво са подложени консултантите в магазините и как ги ЗАДЪЛЖАВАТ да лъжат и баламосват клиентите.
- какво се случва сега ли? - мтел е на светлинни тарифи, като цени и покритие, това всъщност е най-важното. Не компенсира клиентите си по почти никакъв начин. Мита за ВИП оператор е разбит, е да най-скъпи са в това няма спор. Мога да се аргументирам за покритието и цени съвсем конкретно.
Можеш ли да ми дадеш абонаментен план с национални минути и включен интернет?! НЕ не можеш, само не ми казвай 30 мин. и ала-бала.
Относно новото им лого: Наистина прилича на прежда, наистина е неясно неразбрано, "тел" стои прекалено изкуствено и не на място.
Мога да продължа, но знам че няма да ми отговориш, защото прескачаш неудобните коментари.
- много добре си наясно че доверие трудно се създава, а много лесно се разрушава и тук типичен пример е мтел. Не можеш да искаш летоброенето за твоята компания да започва сега, защото е на пазара от 17 години и през тори период се утвърди като монополист /впоследствие подкрепен с олигопол, в който се включи и Глобул/. Въведе първи таксуването 60/1, после и 60/60, свалянето на скоростта на 64 кбит... и още толкова много. Мтел са с най-скапаните дилъри които развалят и без това лошото им реноме, като например Хенди, за МОби да не говорим, които дори закриха като Бранд.
Мтел се бореше се със зъби и нокти с навлизането на 2-ия, а след това и с 3-ия оператор т.е. против конкуренцията е. Иска да държи високи цени и да скуби абонатите си, като дойдни крави.
Мтел се бори и срещу преносимостта на номера и фактическото й спъване, по всякакви начини и заобикални, като примерно служебното прекомерно дълго съобщение за пренесен номер. Преносимостта на 2 гишето спомогна за забавяневто също. Знам на какво са подложени консултантите в магазините и как ги ЗАДЪЛЖАВАТ да лъжат и баламосват клиентите.
- какво се случва сега ли? - мтел е на светлинни тарифи, като цени и покритие, това всъщност е най-важното. Не компенсира клиентите си по почти никакъв начин. Мита за ВИП оператор е разбит, е да най-скъпи са в това няма спор. Мога да се аргументирам за покритието и цени съвсем конкретно.
Можеш ли да ми дадеш абонаментен план с национални минути и включен интернет?! НЕ не можеш, само не ми казвай 30 мин. и ала-бала.
Относно новото им лого: Наистина прилича на прежда, наистина е неясно неразбрано, "тел" стои прекалено изкуствено и не на място.
Мога да продължа, но знам че няма да ми отговориш, защото прескачаш неудобните коментари.
Re:
[Quote]Виж сега, този Експириънс Стор може би е едно от малкото смислени неща, които М-тел са правили - много е хубав, служителите са технически грамотни и не се натрапват. Обаче всичко това отива подяволите заради цените на "субсидираните" телефони, не може да продавате Samsung Galaxy S II на цена от [B]693лв с двугодишен договор с абонамент от 54.90лв[/B], при положение че това е стар модел и [B]на свободна продажба без никакво обвързване струва 650лв, а при западните оператори го подаряват безплатно с подобна месечна такса.[/B] На всичкото отгоре имате наглостта да сложите табелка "топ оферта" ?! Изобщо няма да коментирам цените на Samsung Galaxy S III и HTC ONE X там напълно влизаме в сферата на фантастиката. Това е абсолютна гавра с клиентите, да не би да си мислите, че смяната на логото ще им затвори очите за тези неща ? Докато не оправите цените на устройствата Експириънс Стор си остава без никакъв смисъл, мисля че всички тук ще се съгласят с мен. [/Quote]
+1
Човека е задал добър въпрос. С интерес очаквам отговор на някой от скритите и нескритите служители на Mтел.
Също така съм съгласен със samoznai за абсолютно всичко.
+1
Човека е задал добър въпрос. С интерес очаквам отговор на някой от скритите и нескритите служители на Mтел.
Също така съм съгласен със samoznai за абсолютно всичко.
Re:
А това някой ще коментира ли, моля?
Понеже не съм клиент на Мтел не занех за това обстоятелство. Дано просто е нещо старо, което в галимацията по 'ребрандинга" да са пропуснали да махнат.
http://www.mtel.bg/plashtane-na-mesechna-smetka-prez-kreditna-karta
Понеже не съм клиент на Мтел не занех за това обстоятелство. Дано просто е нещо старо, което в галимацията по 'ребрандинга" да са пропуснали да махнат.
http://www.mtel.bg/plashtane-na-mesechna-smetka-prez-kreditna-karta
-
- Регистриран: 13 мар 2007, 17:53
Re:
http://www.mtel.bg/tarifen-plan-mtel-surf-and-talk съгласен съм казаното но все пак за да сме обективни имат такъв план с минути и интернет.
-
- Регистриран: 07 фев 2011, 15:16
Re:
Аз не виждам нищо лошо в това да се сменя концепцията на определена компания с нова идентичност. Все пак България трябва да динамизира пазара си и това ново лого и lifestyle provider концепцията показва, че се случва нещо в тази икономика.
-
- Регистриран: 07 фев 2011, 15:16
Re:
Добре защо трябва да разсъждаваме, че искат да ни кажат, че ние сме овце. Аз не се смятам за такава.