Най-добрият камерафон се казва iPhone 8 Plus, твърди DxOMark

naskogeo
Регистриран: 21 юни 2008, 12:02

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Най-добрият камерафон се казва iPhone 8 Plus, твърди DxOMark

Мнение от naskogeo » 24 сеп 2017, 16:14

Видяхте ли края на статията ?

* DxOMark, който обича да се провъзгласява за стандартния тестер на телефонни камери, никога не е тествал Lumia 950. Някога. Което е иронично, като се има предвид, че последователно е пропуснала едно устройство, което би топило всичко останало в неговия списък, поне за чист коефициент на интелигентност. Има обаче въпросителни за методологиите си, плюс сериозни въпроси за неговата безпристрастност през годините - изглежда, че производителят, който се свързва с DxOMark на всеки няколко месеца, е този, който получава най-доброто изстрелване в "най-добрата телефонна камера" за този период (намек: прекараха много време в компания в Купертино през лятото) ...

Потребителски аватар
npet
Регистриран: 07 фев 2014, 12:05
Контакти:

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Най-добрият камерафон се казва iPhone 8 Plus, твърди DxOMark

Мнение от npet » 24 сеп 2017, 17:09

-
Последна промяна от npet на 14 авг 2020, 11:08, променено общо 1 път.
-

muamamu1
Регистриран: 29 сеп 2013, 20:04

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Най-добрият камерафон се казва iPhone 8 Plus, твърди DxOMark

Мнение от muamamu1 » 24 сеп 2017, 22:14

[Quote]Не съм много съгласен с теб. В 99% от случаите хората снимат в автоматичен режим от ръка. И това е най-реалния тест, защото това ще получиш в ежедневието си[/Quote]

Еми ти никога не си съгласен, затова съм го написал ясно и просто - в автоамтичен режим един и същи телефон прави разична обработка на почти идентични кадри на едно и също място. Какво ме интересува тогава как снима в автоматичен режим? При теб може да е супер, при мен може да не е така. Иначе мисля, че могат, но не при стоковото пирложение.

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Най-добрият камерафон се казва iPhone 8 Plus, твърди DxOMark

Мнение от board » 25 сеп 2017, 09:13

Еми просто ще правиш серия от няколко кадъра, ако се притесняваш от различни настойки в автоматичен режим. Така ще можеш да сравниш най-добрите и най-лошите кадри и колко често "уцелва" настройките.
Иначе как точно процедираш при ръчни настойки? Ако зададеш едни и същи настройки и на двата телефона, може единия да снима по-добре, което не означава, че при други настройки няма снимките на другия да са по-добри. Как това го прави по-обективно?

geleto_
Регистриран: 02 ное 2004, 08:06

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Най-добрият камерафон се казва iPhone 8 Plus, твърди DxOMark

Мнение от geleto_ » 25 сеп 2017, 09:58

Според мен класацията е реална.
ПРИ ИЗБРАНИТЕ МОДЕЛИ ЗА СРАВНЕНИЕ!
А защо не са включени другите наскоро излезли модели е ДРУГ ВЪПРОС!;)

naskogeo
Регистриран: 21 юни 2008, 12:02

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Най-добрият камерафон се казва iPhone 8 Plus, твърди DxOMark

Мнение от naskogeo » 25 сеп 2017, 10:27

Лумиите не са скоро излезли модели . Не сериозно е да изпробваш на стотици модели и тенденциозно да избягваш някой топ камери ... просто не е професионално !
Който иска нека да им вярва .

abando
Регистриран: 13 яну 2015, 13:34

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Най-добрият камерафон се казва iPhone 8 Plus, твърди DxOMark

Мнение от abando » 25 сеп 2017, 10:53

Напротив, нищо не е реално открай време в този сайт.

Пример -> https://imgur.com/a/rcJEX

Според тях, iPhone 7 има по-висока оценка от Nokia 808 по показателя детайл в горните снимки.

Смешно
(woo)

dxv_pro
Регистриран: 02 юли 2010, 18:27

Мнение от dxv_pro » 25 сеп 2017, 10:53

Щото ако влключат всички нови модели, гейфоня няма да е дори в топ 10.:D

muamamu1
Регистриран: 29 сеп 2013, 20:04

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Най-добрият камерафон се казва iPhone 8 Plus, твърди DxOMark

Мнение от muamamu1 » 25 сеп 2017, 18:39

@board, мерси, няма да правя сравнение между кадри, които никога не излизат идентични. Интересува ме на какво са способни сензорите в дадените модели, защото това може да се сравни. Допълнитената обработка, която изпускаш, когато не снимаш в Auto режим, е въпрос на вкус. И да, ако направиш един кадър можеш да сравниш dynamic range-а, можеш да видиш как се справя сензора със запазване на детайлите и реално да прецениш възможностите му при висока светлочувствителност, например - при еднакви настройки, а не каквото му скимне на телефона в този момент, дори и след малко изобщо да не си спомня това свое решение и да не можеш да пресъздадеш същия кадър. Ако за теб в снимката са важни цветовете и изкуствената острота, тогава разбирам защо такъв вид тест не би ти бил интересен. :)

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Най-добрият камерафон се казва iPhone 8 Plus, твърди DxOMark

Мнение от board » 25 сеп 2017, 19:17

Нета е пълен в всякакви тестове в идеални условия. Мен повече ме интересува, какви снимки ще получиш в реални условия, когато телефона не е закачен на статив, когато обектите които снмаш се движат, когато вадиш телефона и снимаш, а не да го настрой за снимка не знам колко време...
Защото много обичам да видя ревю на телефон, колко готино снима на тъмно, после го хващаш в ръка и половинати ти снимки на тъмно са мазало.
Така или иначе вече забравих за какво спорим, та дай да спрем.

Отговори