Най-добрият камерафон се казва iPhone 8 Plus, твърди DxOMark
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Най-добрият камерафон се казва iPhone 8 Plus, твърди DxOMark
Видяхте ли края на статията ?
* DxOMark, който обича да се провъзгласява за стандартния тестер на телефонни камери, никога не е тествал Lumia 950. Някога. Което е иронично, като се има предвид, че последователно е пропуснала едно устройство, което би топило всичко останало в неговия списък, поне за чист коефициент на интелигентност. Има обаче въпросителни за методологиите си, плюс сериозни въпроси за неговата безпристрастност през годините - изглежда, че производителят, който се свързва с DxOMark на всеки няколко месеца, е този, който получава най-доброто изстрелване в "най-добрата телефонна камера" за този период (намек: прекараха много време в компания в Купертино през лятото) ...
* DxOMark, който обича да се провъзгласява за стандартния тестер на телефонни камери, никога не е тествал Lumia 950. Някога. Което е иронично, като се има предвид, че последователно е пропуснала едно устройство, което би топило всичко останало в неговия списък, поне за чист коефициент на интелигентност. Има обаче въпросителни за методологиите си, плюс сериозни въпроси за неговата безпристрастност през годините - изглежда, че производителят, който се свързва с DxOMark на всеки няколко месеца, е този, който получава най-доброто изстрелване в "най-добрата телефонна камера" за този период (намек: прекараха много време в компания в Купертино през лятото) ...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Най-добрият камерафон се казва iPhone 8 Plus, твърди DxOMark
-
Последна промяна от npet на 14 авг 2020, 11:08, променено общо 1 път.
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Най-добрият камерафон се казва iPhone 8 Plus, твърди DxOMark
[Quote]Не съм много съгласен с теб. В 99% от случаите хората снимат в автоматичен режим от ръка. И това е най-реалния тест, защото това ще получиш в ежедневието си[/Quote]
Еми ти никога не си съгласен, затова съм го написал ясно и просто - в автоамтичен режим един и същи телефон прави разична обработка на почти идентични кадри на едно и също място. Какво ме интересува тогава как снима в автоматичен режим? При теб може да е супер, при мен може да не е така. Иначе мисля, че могат, но не при стоковото пирложение.
Еми ти никога не си съгласен, затова съм го написал ясно и просто - в автоамтичен режим един и същи телефон прави разична обработка на почти идентични кадри на едно и също място. Какво ме интересува тогава как снима в автоматичен режим? При теб може да е супер, при мен може да не е така. Иначе мисля, че могат, но не при стоковото пирложение.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Най-добрият камерафон се казва iPhone 8 Plus, твърди DxOMark
Еми просто ще правиш серия от няколко кадъра, ако се притесняваш от различни настойки в автоматичен режим. Така ще можеш да сравниш най-добрите и най-лошите кадри и колко често "уцелва" настройките.
Иначе как точно процедираш при ръчни настойки? Ако зададеш едни и същи настройки и на двата телефона, може единия да снима по-добре, което не означава, че при други настройки няма снимките на другия да са по-добри. Как това го прави по-обективно?
Иначе как точно процедираш при ръчни настойки? Ако зададеш едни и същи настройки и на двата телефона, може единия да снима по-добре, което не означава, че при други настройки няма снимките на другия да са по-добри. Как това го прави по-обективно?
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Най-добрият камерафон се казва iPhone 8 Plus, твърди DxOMark
Според мен класацията е реална.
ПРИ ИЗБРАНИТЕ МОДЕЛИ ЗА СРАВНЕНИЕ!
А защо не са включени другите наскоро излезли модели е ДРУГ ВЪПРОС!;)
ПРИ ИЗБРАНИТЕ МОДЕЛИ ЗА СРАВНЕНИЕ!
А защо не са включени другите наскоро излезли модели е ДРУГ ВЪПРОС!;)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Най-добрият камерафон се казва iPhone 8 Plus, твърди DxOMark
Лумиите не са скоро излезли модели . Не сериозно е да изпробваш на стотици модели и тенденциозно да избягваш някой топ камери ... просто не е професионално !
Който иска нека да им вярва .
Който иска нека да им вярва .
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Най-добрият камерафон се казва iPhone 8 Plus, твърди DxOMark
Напротив, нищо не е реално открай време в този сайт.
Пример -> https://imgur.com/a/rcJEX
Според тях, iPhone 7 има по-висока оценка от Nokia 808 по показателя детайл в горните снимки.
Смешно
(woo)
Пример -> https://imgur.com/a/rcJEX
Според тях, iPhone 7 има по-висока оценка от Nokia 808 по показателя детайл в горните снимки.
Смешно
(woo)
Щото ако влключат всички нови модели, гейфоня няма да е дори в топ 10.:D
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Най-добрият камерафон се казва iPhone 8 Plus, твърди DxOMark
@board, мерси, няма да правя сравнение между кадри, които никога не излизат идентични. Интересува ме на какво са способни сензорите в дадените модели, защото това може да се сравни. Допълнитената обработка, която изпускаш, когато не снимаш в Auto режим, е въпрос на вкус. И да, ако направиш един кадър можеш да сравниш dynamic range-а, можеш да видиш как се справя сензора със запазване на детайлите и реално да прецениш възможностите му при висока светлочувствителност, например - при еднакви настройки, а не каквото му скимне на телефона в този момент, дори и след малко изобщо да не си спомня това свое решение и да не можеш да пресъздадеш същия кадър. Ако за теб в снимката са важни цветовете и изкуствената острота, тогава разбирам защо такъв вид тест не би ти бил интересен. :)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Най-добрият камерафон се казва iPhone 8 Plus, твърди DxOMark
Нета е пълен в всякакви тестове в идеални условия. Мен повече ме интересува, какви снимки ще получиш в реални условия, когато телефона не е закачен на статив, когато обектите които снмаш се движат, когато вадиш телефона и снимаш, а не да го настрой за снимка не знам колко време...
Защото много обичам да видя ревю на телефон, колко готино снима на тъмно, после го хващаш в ръка и половинати ти снимки на тъмно са мазало.
Така или иначе вече забравих за какво спорим, та дай да спрем.
Защото много обичам да видя ревю на телефон, колко готино снима на тъмно, после го хващаш в ръка и половинати ти снимки на тъмно са мазало.
Така или иначе вече забравих за какво спорим, та дай да спрем.