Напредък при литиево-металните батерии

Spikul
Регистриран: 23 ное 2014, 12:17

Re: Напредък при литиево-металните батерии

Мнение от Spikul » 31 авг 2019, 20:02

LOVECAT написа:
31 авг 2019, 15:13
Какви 160 цикъла дрънкате от 10-тина години циклите на батерите издържат до 500 цикъла преди да падне на 80% капацитетът на батерите. Какво прави тая статия в 2019 година ? Тея па с теслите малко ли са ви 400-500 км с едно зареждане ? Пък ако намалят товарът "конските сили" ще издържат и повече пробег колите. Ако се взривяват не е от самите клетки а защото в цеха не са ги свързали достатъчно добре или интегралната схема отговаряща за зареждане разреждане даде дефект по отделно клетките са достатъчно сигурни. Ама тва е новост при колите тепърва им налагат допълнителни стандарти при производство за да подобрят безопасността увеличават се зареждащите станци. Пък и не може да искате да са без пари теслите като все още са новост в общността . Ще поевтинеят когато търсенето се увеличи. Защото колко повече бройки произвеждат толкова по еветино им излиза и ще могат да ги намалят но до тогава ще минат 10-15 години когато станат на по адекватни цени.
Брех, че просто било. Те пък от Тесла как не са се сетили?
Само, че има един малък проблем - батериите тежат между 500 кг и един тон. Та за това най-голям пробег има най-мощната Тесла модел S с 700 к.с., а не модел 3 с 205 к.с.
Иначе това с поевтиняването го разправяй на друг. Колкото една стока е по-търсена, толкова повече цената и расте, независимо от намаляване на производствените и разходи. То по твоята логика излиза, че обикновените оловни акумулатори, които ползваме във всяка една кола сега, трябваше да са без пари, но от 20-на години са си едни 150-200 лева за среден клас автомобил.

iavorski
Регистриран: 01 мар 2006, 22:30

Мнение от iavorski » 01 сеп 2019, 08:59

Виж модел 3 колко се пали и колко тежи сравнение с едно дизелово БМВ 3-та серия. Виж и цената. Сравни с модел S. Ето това е прогреса за който ти говорят. Батериите са различни и са доста по-безопасни от стрия модел.

Spikul

Мнение от Spikul » 01 сеп 2019, 09:36

iavorski написа:
01 сеп 2019, 08:59
Виж модел 3 колко се пали и колко тежи сравнение с едно дизелово БМВ 3-та серия. Виж и цената. Сравни с модел S. Ето това е прогреса за който ти говорят. Батериите са различни и са доста по-безопасни от стрия модел.
1. Модел 3 е на една година и вече има случай на самовзривяване:
https://www.24chasa.bg/novini/article/7602324
2. Нека сравняваме модел 3 с пробег над 400 км и мощност 261 к.с. с дизелово БМВ със същата мощност:
- БМВ тежи 1590 кг, а модел 3 е 1730 кг (Performance е 1830 кг).
- цената на такова БМВ е 89 000 лева, а на такава Тесла е 96 000 лева.
Тук не говорим за субсидии, а за реални факти и цени.
Това ли е прогреса?
Не съм против електричките, а против цялата демагогия, лъжа и диктатура за налагането им.

Spikul

Мнение от Spikul » 01 сеп 2019, 13:40

Legolaself01 написа:
01 сеп 2019, 13:21
Не знам какви коли ще донесе бъдещето, но много ми се иска тези арабски маймуни да бъдат поставени там където е мястото на низшите организми. Без парите ще са само едни вмирисани мангали, не казвам маймуни защото това животинче не заслужава такава обида.
Гледах ареста на телефонните измамници. Въпреки златото и парите си остават същите долнопробни Орки каквито са били и без пари.
Колкото до автомобилите, сегашните също се взривяват.
Пол Уокър защо не оцеля като е толкова сигурен?
А производителите вече ги правят за най-малкото да търсиш сервиз. Безброй безсмислени сензори и т.н.
Арабеските отдавна можеше да бъдат изритани, защото газ и спирт има навсякъде, но всички петролни фирми са английски и американски. Дори повечето коли в Бразилия са на спирт и са доста по-екологични.
Но едни от най-големите инвеститори във ВЕИ-та и електрички са именно фирмите с петролните долари - така, че всеки сам да си направи сметка за какво иде реч.
Само, че както казах, не знам за никоя кола с ДВГ да се самовзривява докато си стои паркирана или да се самозапали на паркинг два месеца след като веднъж е била изгасена. А Пол Уокър е пример, който се спекулира от всички харесващи електрички, но официалните данни са, че: От „Порше“ заявиха, че по колата е имало подобрения, които не са направени от тях. - https://www.vesti.bg/lyubopitno/shoubiz ... yr-6052271
Така, че тази технология на батериите, винаги има риск от безпричинно самозапалване и взрив, да не говорим колко десетки силно токсични съединения на флуора се отделят в атмосферата при горене на 500 кг литиево-йонна батерия и всичката еко ползва отива на вятъра.

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 02 сеп 2019, 13:08

Мilen написа:
31 авг 2019, 18:19
никой няма право насила да ми налага това недоразумение в момента- ел колите.
Аз не разбирам кой и по какъв начин ви кара на сила да карате електически автомобили? Избор на колко с ДБГ колкото искаш.

Иначе предполагам, че като Xiaomi пунат екелтромобили, рязко ще почнат да ви кефят. ;)

Аз лично нямам никакъв интерес към електически автомобил към момента. Но не виждам нищо лошо да ги развиват. Най-малкото това бутата допълнително развитието на различни батерии, от което може да намаже и мобилната електроника.

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 02 сеп 2019, 13:19

Samsung GALAXY S22 Ultra

Мilen
Регистриран: 29 окт 2014, 14:46

Мнение от Мilen » 02 сеп 2019, 13:24

board написа:
02 сеп 2019, 13:08

Аз не разбирам кой и по какъв начин ви кара на сила да карате електически автомобили?

Явно не следиш либералната пропаганда на запад, включително и сайта: https://electrek.co/ от който са преписани част от статиите по темата на mobilebulgaria. Та в този сайт Мъск е представен за новият месия, спасителят на Земята. Големите авто производители редовно се критикуват, че не пускали по-бързо ел коли, "за да спасят Земята"... И т.н. глупости колкото искаш....

Spikul

Мнение от Spikul » 02 сеп 2019, 13:40

board написа:
Мilen написа:
Аз не разбирам кой и по какъв начин ви кара на сила да карате електически автомобили? Избор на колко с ДБГ колкото искаш.

Забраната на ДВГ в повечето градове какво е, не е ли насилствено действие? Сигурно защото умирам от кеф да се бутам по задръствания и да давам пари за бензин, за да ходя на работа, та сега насилствено ще забранят да се движа с колата си, без значение дали е технически изправна, приравнявайки ме с бай Ганьовците с изтърбушените и смърдящи дизели. И изведнъж някой, ще се разпорежда с парите ми като ги раздава щедро за субсидии за електрички. Същия този някой, който е дал разрешение преди това да се движат коли с ДВГ, сега решава, че ще ги забранява.
Ето това двуличие и лобизъм са дразнещи. Веднъж като са набутали хората с коли с ДВГ, сега те (политическите гении) да плащат, а не пак обикновения човек да му налагат да се набутва с пари за електричка, уж в името на екологията.
Иначе съм с две ръце за да се развиват двете технологии паралелно.

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 02 сеп 2019, 13:43

Spikul написа:
02 сеп 2019, 13:40
board написа:
Мilen написа:

Забраната на ДВГ в повечето градове какво е, не е ли насилствено действие? Сигурно защото умирам от кеф да се бутам по задръствания и да давам пари за бензин, за да ходя на работа, та сега насилствено ще забранят да се движа с колата си, без значение дали е технически изправна, приравнявайки ме с бай Ганьовците с изтърбушените и смърдящи дизели. И изведнъж някой, ще се разпорежда с парите ми като ги раздава щедро за субсидии за електрички. Същия този някой, който е дал разрешение преди това да се движат коли с ДВГ, сега решава, че ще ги забранява.
Ето това двуличие и лобизъм са дразнещи. Веднъж като са набутали хората с коли с ДВГ, сега те (политическите гении) да плащат, а не пак обикновения човек да му налагат да се набутва с пари за електричка, уж в името на екологията.
Иначе съм с две ръце за да се развиват двете технологии паралелно.
Кой забранява ДВГ? Това е ново за мен. Аз мисля догодина да си взема хибридна Тойота, значи ли това, че ще ми я спрат от движение? :o Иначе за дъртите таралясници съм с две ръце да ги забранят и директно да ги отнемат за скраб!
Samsung GALAXY S22 Ultra

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 02 сеп 2019, 13:59

Мilen написа:
02 сеп 2019, 13:24
Явно не следиш либералната пропаганда на запад, включително и сайта: https://electrek.co/
Еми не я следя, защото нямам интерес. Въпроса е защо ти я следиш, като и ти нямаш?
Нормално е, че като отидеш на сайт специализиран в електически превозни средства, там ще обясняват колко са яки. Както и ако отвориш специализиран сайт за баница, ще прочетеш как е най-великата храна. ;)

Отговори