Netflix плаща за превеждане на субтитри

maxito2
Регистриран: 17 юни 2008, 16:00

Re: Netflix плаща за превеждане на субтитри

Мнение от maxito2 » 02 дек 2017, 14:51

За който липсата на качествен превод не е проблем и предпочита да си плаща, вместо да пиратства - Нетфилкс си заслужава парите.
Тествах HBO go тия дни - слаб каталог, освен някои по-нови филми и класики, няма какво толкова да се гледа. Не може да се сравнява с каталога на Нетфликс. Да не говорим, че нямат и приложение за Android TV, трябва да се sideload-ва стандартното приложение, а то не работи с дистанционно, трябва мишка/клавиатура. Субтитрите му поне не са правени с google translate..

Лиско
Регистриран: 04 апр 2007, 15:25

Re: Re: Netflix плаща за превеждане на субтитри

Мнение от Лиско » 02 дек 2017, 16:42

Съгласен съм с теб, че на който не му е проблем превода да си плаща но следва въпроса ако така и така таргета са им англоговорящите кому беше нужен превод на сайта с Google Translate? Тези, които искат БГ субтитри няма да си подновят абонамента със сигурност.....просто искам някакво обяснение за тази простотия?!

Потребителски аватар
chilko
Регистриран: 12 авг 2004, 21:10

Re: Re: Netflix плаща за превеждане на субтитри

Мнение от chilko » 02 дек 2017, 16:58

Приложението на HBO GO поддържа Chromecast, така че видеото може лесно да се прехвърли към телевизора, но като дистанционно трябва да се ползва телефона.

Лиско

Re: Re: Re: Netflix плаща за превеждане на субтитри

Мнение от Лиско » 03 дек 2017, 12:39

Според мен Мтел би трябвало да се светнат, да подпишат договор с Нетфликс, да налеят пари в качествени преводи и да го предлагат като екстра към абонаментните им планове. Ще утрепат HBO GO и Теленор. Като не е нужно да е целия каталог - може да си имат отделна секция - netflix.mtel.bg :Р Може да са малко, но качествени заглавия. Но този вариант в момента трябва да се спре.

maxito2
Регистриран: 17 юни 2008, 16:00

Re: Re: Re: Netflix плаща за превеждане на субтитри

Мнение от maxito2 » 03 дек 2017, 13:33

Пробвах и с Chromecast през телефона да гледам hbo go, но накъсва от време на време, картината се свива малко и се оправя.. Сигурно е от скапания ми телефон..
Иначе идеята да предлагат Нетфликс в пакет към някой мобилен оператор е добра, но май нямат такава практика дори в големите държави.

kapron
Регистриран: 21 яну 2015, 09:56

Re: Re: Re: Re: Netflix плаща за превеждане на субтитри

Мнение от kapron » 03 дек 2017, 14:02

напротив в големите държави вече нетфликс вече масово се предлага към абонамента за телефон и/или интернет. ще дойде и до тук, а и скоро според мен ще се оправят субтитрите.

Потребителски аватар
chilko
Регистриран: 12 авг 2004, 21:10

Re: Re: Re: Re: Netflix плаща за превеждане на субтитри

Мнение от chilko » 03 дек 2017, 14:12

Това не зависи от телефона, защото съдържанието отива директно от сървъра към телевизора. Може да е от връзката с интернет.

Edit
Друг плюс на HBO GO - разпространява и новия сериал Babylon Berlin.

Лиско

Re: Re: Re: Re: Re: Netflix плаща за превеждане на субтитри

Мнение от Лиско » 03 дек 2017, 15:45

Какво те навежда на мисълта, че скоро ще ги оправят? Аз следя и новодобавените заглавия - всичко се превежда със същите безумни субтитри. Дано да се окажеш прав.

kapron
Регистриран: 21 яну 2015, 09:56

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Netflix плаща за превеждане на субтитри

Мнение от kapron » 03 дек 2017, 17:15

ами едва ли сме единствения пазар, в който се излагат така с преводите. накрая някой ще се светне, че са омазали нещата, но понеже са голяма компания това ще отнеме време, но понеже са и читава компания ще се задвижат бързо да оправят работите. според мен в началото са пробвали с читави субтитри като на Blacklist и им се е видяло скъпо и след това са пробвали с евтинджоса. и сега ще гледат да направят нещо по средата :)

от веселата страна, може да дебнат кога Apple ще пуснат БГ версия и тогава и те да решат, че е станало време :)

Лиско

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Netflix плаща за превеждане на субтитри

Мнение от Лиско » 03 дек 2017, 17:56

Apple TV 4K позволява да гледаш филми и ТВ шоута в невероятно 4K HDR качество. Стриймва новини и спорт на живо. И предлага страхотно съдържание от приложения като TED, Bloomberg и Netflix.1
Очаквай по-късно тази година

Това ли имаш предвид?

Отговори