Nexus 7 вече и в България
Re: Nexus 7 вече и в България
И аз вчера си поиграх няколко часа с един такъв и съм повече от доволен от устройството. Не съм изненадан от скоростта защото ползвам Jelly Bean отскоро и очаквах да е много бърз навсякъде. Действително е така.
Това е може би първия таблет с Андроид, който може да е конкуренция на iPad. Разбира се справедливо ще е да изчакаме една седмица за да го сравним с новия iPad Mini.
Екрана както предполагам повечето знаете е точно наполовина на 10" таблет и донякъде се усеща като голям телефон. Наистина е доста лек и това дава много предимства например слагаш си го във вътрешен джоб на якето и винаги е с теб без да ти създава неудобство.
Само, че тук излиза големия недостатък - липсата на 3Г модул. За по-големите таблети това е някак по-приемливо защото повечето имаме смартфони и има вариант за тетъринг. Но при наличие на смартфон с голям дисплей да взимаш такъв таблет е малко безмислено.
Това е може би първия таблет с Андроид, който може да е конкуренция на iPad. Разбира се справедливо ще е да изчакаме една седмица за да го сравним с новия iPad Mini.
Екрана както предполагам повечето знаете е точно наполовина на 10" таблет и донякъде се усеща като голям телефон. Наистина е доста лек и това дава много предимства например слагаш си го във вътрешен джоб на якето и винаги е с теб без да ти създава неудобство.
Само, че тук излиза големия недостатък - липсата на 3Г модул. За по-големите таблети това е някак по-приемливо защото повечето имаме смартфони и има вариант за тетъринг. Но при наличие на смартфон с голям дисплей да взимаш такъв таблет е малко безмислено.
-
- Регистриран: 21 дек 2007, 14:17
[Quote]Страхотно ти е ревюто,поздравление!
[/Quote] Благодаря! Това е благодарение на уникалното устройство :) Сега се чудя кое да е следващото :) LG Nexus може би :)
[/Quote] Благодаря! Това е благодарение на уникалното устройство :) Сега се чудя кое да е следващото :) LG Nexus може би :)
За LG Nexus и аз се интересувам. Пиши за материали, изработка, барерия, екран. Другото го знаем. :D
Има индикации, че версията от 32гб ще е 250 евро, а версията от 16гб ще стане 200 евро. Дано да са верни. :)
Ако разликата е само 50? по-добре е да се вземе 32гб. А ще има ли и варианти с 3G?
Samsung GALAXY S22 Ultra
-
- Регистриран: 21 дек 2007, 14:17
[Quote]Само, че тук излиза големия недостатък - липсата на 3Г модул. За по-големите таблети това е някак по-приемливо защото повечето имаме смартфони и има вариант за тетъринг. Но при наличие на смартфон с голям дисплей да взимаш такъв таблет е малко безмислено.
[/Quote] Това е бизнес решение! Много таблети ги пускат във вариант с и без 3Г. Купуват се основно с 3G а бройките без остават... това са солидни загуби. Ето как се прави :) Пускаш го за няколко месеца само в този вариант, продаваш каквото можеш и след това пускаш 3G вариант :) Бизнес!
[/Quote] Това е бизнес решение! Много таблети ги пускат във вариант с и без 3Г. Купуват се основно с 3G а бройките без остават... това са солидни загуби. Ето как се прави :) Пускаш го за няколко месеца само в този вариант, продаваш каквото можеш и след това пускаш 3G вариант :) Бизнес!
В този вид става като бюджетна алтернатива на 10 инчовите и за ползване вкъщи и в офиса. Но пък основното предимство на по-малкия размер е преносимост и удобство при активно ползване навън и липсата на 3Г е голям минус.
Логика, та дрънка... Значи в Русия да го пуснат за 249 рубли, викаш? Около 5 лв наши пари...
За твоята заплата на никой не му пука. Като изкарваш малко, смени си работата и изкарвай повече.
Хората ти казаха:
250$ = 373 лв
373 + 20% ДДС = 448 лв
448 + 6% мито (мисля, че е толкова) = 475 лв
като сложиш и 20 лв транспорт и се получава точно 500 лв...
За твоята заплата на никой не му пука. Като изкарваш малко, смени си работата и изкарвай повече.
Хората ти казаха:
250$ = 373 лв
373 + 20% ДДС = 448 лв
448 + 6% мито (мисля, че е толкова) = 475 лв
като сложиш и 20 лв транспорт и се получава точно 500 лв...
[Quote]когато човек има актуален телефон с около 5" дисплей, има ли смисъл да си взима таблет с 7" дисплей[/Quote]
Ами, аз бях в такова положение... Дел Стрийк 5 и Дел Стрийк 7. Филми не гледам... Предимството му е единствено при браузване, че е по-удобен. Дори при писане малкият ми беше по-удобен... Като резултат - подарих 7-цата... В последствие счупих екрана на 5-цата и сега съм без нито един от двата :D Та ще се взима нещо като Ноут...
Ами, аз бях в такова положение... Дел Стрийк 5 и Дел Стрийк 7. Филми не гледам... Предимството му е единствено при браузване, че е по-удобен. Дори при писане малкият ми беше по-удобен... Като резултат - подарих 7-цата... В последствие счупих екрана на 5-цата и сега съм без нито един от двата :D Та ще се взима нещо като Ноут...
в началото на септември имаше слухове, че се подготвя и вариант с 3g.