Nokia 8 ще се продава от септември за 599 евро

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Re: Re: Re: Re: Nokia 8 ще се продава от септември за 599 евро

Мнение от board » 17 авг 2017, 13:17

Еми да кажем, че вече на пазара има достатъчно телефони предлагащи същото или повече. Един OnePlus 5 се предлага на 100 евро по-ниска цена от месеци. HMD с Eпъл и Самсунг ли искат да се конкурират, не разбирам...

NIkolay Nuk
Регистриран: 26 апр 2013, 14:42

Re: Nokia 8 ще се продава от септември за 599 евро

Мнение от NIkolay Nuk » 17 авг 2017, 13:35

Дайте да видим телефона на живо и тогава коментарите. На мен ми харесва. Ако цената е около 500Е(такава информация имаше преди месец) ще бъде добре.

nikolaybul
Регистриран: 28 окт 2010, 00:28

Re: Re: Re: Re: Nokia 8 ще се продава от септември за 599 евро

Мнение от nikolaybul » 17 авг 2017, 13:37

[Quote]не съм видял една тема с нов телефон, който да не е бил оплют!!!![/Quote]

Вярно е , че сме малко хейтъри :D , но с тези повишаващи се цени всяка година е напълно нормално потребителите да имат високи очаквания. Що се отнася до HMD и Nokia 8 , избухват с 600 евро при положение, има и други китайци с по-ниска цена...

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Re: Re: Re: Re: Re: Nokia 8 ще се продава от септември за 599 евро

Мнение от Ванката » 17 авг 2017, 13:43

Горе-долу е така, но от нашият пазар поне аз гледам, когато купувам нов топ телефон всичко да ми е тук. За мен най-важно е качественото обслужване и сервизиране. Въобще не гледам към бутикови модели като OP5, 3, 3T и т.н. Не казвам че са лоши, напротив, но аз самия не мога да се доверя да купя нещо на хиляди километри от тук.

Цената на нокията е стартова, което означава, че до два месеца телефона ще стане около 800-900 лева.

@walker, какъв телефон имаш със SD 835, че да си толкова категоричен? Нека да мине известно време, да дадат мнение реалните потребители на устройството. Защото един приятел наскоро си взе Нокиа 6 и освен, че работи доста плавно, батерията му държи ден и половина, антената му е доста силна (сравнявахме го с едно Сони Е4 на един и същ оператор), а на всичкото отгоре прави и по-хубави снимки от моя iPhone 6S Plus.

По същият начин беше оплют и Xperia XZ Premium, само че телефончето е истински звяр, без никакъв ЛАГ със страхотен дисплей, и въпреки големите рамки, които му придават грубоват и дори грозноват вид стои много стабилно в ръката. Това е може би най-удобния телефон, който някога съм държал.
Samsung GALAXY S22 Ultra

strikercho
Регистриран: 22 дек 2013, 23:30

Мнение от strikercho » 17 авг 2017, 13:51

Дам. С тази цена няма много-много да върви. А иначе това е Нокия, колкото аз съм пакистанец. Само името и е останало и някаква централа във Финландия. Другото е designed and made in China.

Wallker
Регистриран: 25 сеп 2012, 13:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nokia 8 ще се продава от септември за 599 евро

Мнение от Wallker » 17 авг 2017, 13:57

Нямам телефон със Snapdragon 835. Но същите глупости за нисък разход на енергия на процесора се говорят още от времето на Snapdragon 800, 801, 805, 808, 810, 820, 821, че и доста преди тях. И аз досега не виждам телефони с тези процесори да издържат значително повече време спрямо по-предните си поколения.

Дори ти сам доказваш, това което казвам, че телефон от нисък клас (Nokia 6 със стария snapdragon 430, правен по 28nm технология), издържа колкото флагман който е със същия капацитет на батерията и с доста по-мощен процесор.

feuer34
Регистриран: 10 яну 2013, 16:15

Мнение от feuer34 » 17 авг 2017, 14:04

То от край време пише за енергоспестяващи процесори при флагман такова нещо няма, да подобряват се с всяка година в това отношение но все още са далеч от истината. Рамките са големи, но поне има бутони от долната страна които може да използваш, а не като при сони например. Трудно е да се предположи дали ще се продава добре, може би ще заеме пазарна ниша около LG и Sony. Наскоро гледах видео с новия безрамков айфон, изглежда като не от тоя свят направо, на светлинни години от галакситата и G6. Излезе ли става доста трудно за останалите флагмани. Единствено цената ще спре повечето да не си го купят но до няколко години ще чупят рекорди отново. Изглежда абсолютно премиум, единствено с s8 може отчасти да се сравнява, останалите изглеждат като изграчки покрай него.

mobili
Регистриран: 24 май 2015, 16:13

Мнение от mobili » 17 авг 2017, 14:33

Множко са тия пари като начална цена. Тепърва трябва да убеждават хората, че тези телефони са Нокия.

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nokia 8 ще се продава от септември за 599 евро

Мнение от board » 17 авг 2017, 18:06

Виж Ванка, от една страна разбирам мнението ти против хейта, ама от друга, трябва да има и причина да кажеш добра дума. За мен телефона е по-скоро посредствен. Промотират го с безумни кючови екстри, като това че снима едновременно с двете камери, това май още S4 го правеше.
Ето примерно ти като собственик на S7 Edge(телефон от преди година и половина), би ли сменил телефона си с Nokia 8? Аз поне не бих на твое място, защото ще получиш по-голям телефон с по-малък дисплей и по-малка батерия. Съмнява ме камерата да е по-добра или нещо друго да е с по-високо качество.

HMD започнаха много правилно с налагането на сравнително приятни машинки в ниския ценови клас. И очаквах да са ценово агресивни и във високия, примерно да пуснат подобен телефон за 499 евро или дори 449. За да привлечат повече клиенти в началото, да се заговори колко са изгодни и добри телефоните Нокиа...
Но те искат от старт да експлоатират логото, което са лепнали на панела, все едно са компания с традиции.

Истината е, че средно статистическия потребител не знае, че това всъщност не е старата Нокиа ... и е възможно да им мине номера, макар че малко ме съмнява.

Wallker
Регистриран: 25 сеп 2012, 13:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nokia 8 ще се продава от септември за 599 евро

Мнение от Wallker » 17 авг 2017, 18:39

Въпреки, че не се обръщаш към мен, аз съм абсолютно напълно съгласен с твоето мнение. Прекалено бързо искат да се наложат и разчитат на името. В същото време предлагат добри устройства, но с малко завишена цена. Тази Нокиа 8, ако беше 449 или дори 499 евра щеше да е доста по-приемливо като цена. Аз не бих дал 600 евра за техния първи експеримент във високия клас.
В по-лошия случай, не мога да си представя ако те този модел не го наричат върхов/флагман, а флагман е Нокиа 9... то каква цена ще му сложат? - 1000 евра?! И кой ще го купи? В момента с нищо не се отличават на пазара, за да се наложат.
В същото време мисля, че се паникьосват в момента.
Ниския им клас с по-малка цифра, а средния и високия с по-висока цифра. А какво ще стане с имената на телефоните ако в бъдеще Нокиа 10 е лек ъпгрейд на Нокиа 5, но в същото време е доста по-слаба от Нокиа 9. Според мен трябва да си коригират и имената на моделите и да ги разграничат като класове, както Samsung - J, A, S и Note серии. Само с цифри няма да стане. Не вярвам да са толкова безидейни, че да не могат да измислят свястно име за всеки клас телефон, който правят - нисък, среден и висок.

Отговори