Nokia 8 ще се продава от септември за 599 евро
Re: Re: Re: Re: Nokia 8 ще се продава от септември за 599 евро
Еми да кажем, че вече на пазара има достатъчно телефони предлагащи същото или повече. Един OnePlus 5 се предлага на 100 евро по-ниска цена от месеци. HMD с Eпъл и Самсунг ли искат да се конкурират, не разбирам...
-
- Регистриран: 26 апр 2013, 14:42
Re: Nokia 8 ще се продава от септември за 599 евро
Дайте да видим телефона на живо и тогава коментарите. На мен ми харесва. Ако цената е около 500Е(такава информация имаше преди месец) ще бъде добре.
-
- Регистриран: 28 окт 2010, 00:28
Re: Re: Re: Re: Nokia 8 ще се продава от септември за 599 евро
[Quote]не съм видял една тема с нов телефон, който да не е бил оплют!!!![/Quote]
Вярно е , че сме малко хейтъри :D , но с тези повишаващи се цени всяка година е напълно нормално потребителите да имат високи очаквания. Що се отнася до HMD и Nokia 8 , избухват с 600 евро при положение, има и други китайци с по-ниска цена...
Вярно е , че сме малко хейтъри :D , но с тези повишаващи се цени всяка година е напълно нормално потребителите да имат високи очаквания. Що се отнася до HMD и Nokia 8 , избухват с 600 евро при положение, има и други китайци с по-ниска цена...
Re: Re: Re: Re: Re: Nokia 8 ще се продава от септември за 599 евро
Горе-долу е така, но от нашият пазар поне аз гледам, когато купувам нов топ телефон всичко да ми е тук. За мен най-важно е качественото обслужване и сервизиране. Въобще не гледам към бутикови модели като OP5, 3, 3T и т.н. Не казвам че са лоши, напротив, но аз самия не мога да се доверя да купя нещо на хиляди километри от тук.
Цената на нокията е стартова, което означава, че до два месеца телефона ще стане около 800-900 лева.
@walker, какъв телефон имаш със SD 835, че да си толкова категоричен? Нека да мине известно време, да дадат мнение реалните потребители на устройството. Защото един приятел наскоро си взе Нокиа 6 и освен, че работи доста плавно, батерията му държи ден и половина, антената му е доста силна (сравнявахме го с едно Сони Е4 на един и същ оператор), а на всичкото отгоре прави и по-хубави снимки от моя iPhone 6S Plus.
По същият начин беше оплют и Xperia XZ Premium, само че телефончето е истински звяр, без никакъв ЛАГ със страхотен дисплей, и въпреки големите рамки, които му придават грубоват и дори грозноват вид стои много стабилно в ръката. Това е може би най-удобния телефон, който някога съм държал.
Цената на нокията е стартова, което означава, че до два месеца телефона ще стане около 800-900 лева.
@walker, какъв телефон имаш със SD 835, че да си толкова категоричен? Нека да мине известно време, да дадат мнение реалните потребители на устройството. Защото един приятел наскоро си взе Нокиа 6 и освен, че работи доста плавно, батерията му държи ден и половина, антената му е доста силна (сравнявахме го с едно Сони Е4 на един и същ оператор), а на всичкото отгоре прави и по-хубави снимки от моя iPhone 6S Plus.
По същият начин беше оплют и Xperia XZ Premium, само че телефончето е истински звяр, без никакъв ЛАГ със страхотен дисплей, и въпреки големите рамки, които му придават грубоват и дори грозноват вид стои много стабилно в ръката. Това е може би най-удобния телефон, който някога съм държал.
Samsung GALAXY S22 Ultra
-
- Регистриран: 22 дек 2013, 23:30
Дам. С тази цена няма много-много да върви. А иначе това е Нокия, колкото аз съм пакистанец. Само името и е останало и някаква централа във Финландия. Другото е designed and made in China.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nokia 8 ще се продава от септември за 599 евро
Нямам телефон със Snapdragon 835. Но същите глупости за нисък разход на енергия на процесора се говорят още от времето на Snapdragon 800, 801, 805, 808, 810, 820, 821, че и доста преди тях. И аз досега не виждам телефони с тези процесори да издържат значително повече време спрямо по-предните си поколения.
Дори ти сам доказваш, това което казвам, че телефон от нисък клас (Nokia 6 със стария snapdragon 430, правен по 28nm технология), издържа колкото флагман който е със същия капацитет на батерията и с доста по-мощен процесор.
Дори ти сам доказваш, това което казвам, че телефон от нисък клас (Nokia 6 със стария snapdragon 430, правен по 28nm технология), издържа колкото флагман който е със същия капацитет на батерията и с доста по-мощен процесор.
То от край време пише за енергоспестяващи процесори при флагман такова нещо няма, да подобряват се с всяка година в това отношение но все още са далеч от истината. Рамките са големи, но поне има бутони от долната страна които може да използваш, а не като при сони например. Трудно е да се предположи дали ще се продава добре, може би ще заеме пазарна ниша около LG и Sony. Наскоро гледах видео с новия безрамков айфон, изглежда като не от тоя свят направо, на светлинни години от галакситата и G6. Излезе ли става доста трудно за останалите флагмани. Единствено цената ще спре повечето да не си го купят но до няколко години ще чупят рекорди отново. Изглежда абсолютно премиум, единствено с s8 може отчасти да се сравнява, останалите изглеждат като изграчки покрай него.
Множко са тия пари като начална цена. Тепърва трябва да убеждават хората, че тези телефони са Нокия.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nokia 8 ще се продава от септември за 599 евро
Виж Ванка, от една страна разбирам мнението ти против хейта, ама от друга, трябва да има и причина да кажеш добра дума. За мен телефона е по-скоро посредствен. Промотират го с безумни кючови екстри, като това че снима едновременно с двете камери, това май още S4 го правеше.
Ето примерно ти като собственик на S7 Edge(телефон от преди година и половина), би ли сменил телефона си с Nokia 8? Аз поне не бих на твое място, защото ще получиш по-голям телефон с по-малък дисплей и по-малка батерия. Съмнява ме камерата да е по-добра или нещо друго да е с по-високо качество.
HMD започнаха много правилно с налагането на сравнително приятни машинки в ниския ценови клас. И очаквах да са ценово агресивни и във високия, примерно да пуснат подобен телефон за 499 евро или дори 449. За да привлечат повече клиенти в началото, да се заговори колко са изгодни и добри телефоните Нокиа...
Но те искат от старт да експлоатират логото, което са лепнали на панела, все едно са компания с традиции.
Истината е, че средно статистическия потребител не знае, че това всъщност не е старата Нокиа ... и е възможно да им мине номера, макар че малко ме съмнява.
Ето примерно ти като собственик на S7 Edge(телефон от преди година и половина), би ли сменил телефона си с Nokia 8? Аз поне не бих на твое място, защото ще получиш по-голям телефон с по-малък дисплей и по-малка батерия. Съмнява ме камерата да е по-добра или нещо друго да е с по-високо качество.
HMD започнаха много правилно с налагането на сравнително приятни машинки в ниския ценови клас. И очаквах да са ценово агресивни и във високия, примерно да пуснат подобен телефон за 499 евро или дори 449. За да привлечат повече клиенти в началото, да се заговори колко са изгодни и добри телефоните Нокиа...
Но те искат от старт да експлоатират логото, което са лепнали на панела, все едно са компания с традиции.
Истината е, че средно статистическия потребител не знае, че това всъщност не е старата Нокиа ... и е възможно да им мине номера, макар че малко ме съмнява.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nokia 8 ще се продава от септември за 599 евро
Въпреки, че не се обръщаш към мен, аз съм абсолютно напълно съгласен с твоето мнение. Прекалено бързо искат да се наложат и разчитат на името. В същото време предлагат добри устройства, но с малко завишена цена. Тази Нокиа 8, ако беше 449 или дори 499 евра щеше да е доста по-приемливо като цена. Аз не бих дал 600 евра за техния първи експеримент във високия клас.
В по-лошия случай, не мога да си представя ако те този модел не го наричат върхов/флагман, а флагман е Нокиа 9... то каква цена ще му сложат? - 1000 евра?! И кой ще го купи? В момента с нищо не се отличават на пазара, за да се наложат.
В същото време мисля, че се паникьосват в момента.
Ниския им клас с по-малка цифра, а средния и високия с по-висока цифра. А какво ще стане с имената на телефоните ако в бъдеще Нокиа 10 е лек ъпгрейд на Нокиа 5, но в същото време е доста по-слаба от Нокиа 9. Според мен трябва да си коригират и имената на моделите и да ги разграничат като класове, както Samsung - J, A, S и Note серии. Само с цифри няма да стане. Не вярвам да са толкова безидейни, че да не могат да измислят свястно име за всеки клас телефон, който правят - нисък, среден и висок.
В по-лошия случай, не мога да си представя ако те този модел не го наричат върхов/флагман, а флагман е Нокиа 9... то каква цена ще му сложат? - 1000 евра?! И кой ще го купи? В момента с нищо не се отличават на пазара, за да се наложат.
В същото време мисля, че се паникьосват в момента.
Ниския им клас с по-малка цифра, а средния и високия с по-висока цифра. А какво ще стане с имената на телефоните ако в бъдеще Нокиа 10 е лек ъпгрейд на Нокиа 5, но в същото време е доста по-слаба от Нокиа 9. Според мен трябва да си коригират и имената на моделите и да ги разграничат като класове, както Samsung - J, A, S и Note серии. Само с цифри няма да стане. Не вярвам да са толкова безидейни, че да не могат да измислят свястно име за всеки клас телефон, който правят - нисък, среден и висок.