Новата версия на Apple Watch може да прави електрокардиограми
Re: Re: Новата версия на Apple Watch може да прави електрокардиограми
Какво сляпо, тука едни многознайковци камъка се цепи на две.
Нали, ако е лъжа като си го купят хората и го ползват, веднага ще има лоша реклама? Ами недай си боже стане нещо с някой, защото кардиограмата е отчитала грешно? Знаеш ли какво съдене ще падне и само с една статия колко ще се срине на борсата техните акции? Ама нали от село, такива неща не се гледат, давай да говорим без малко да се замислим. Хората наблягат на здравето, доста пъти е имало статии как в действителност благодарение на часовника хора са открили заболявания и благодарение на него са ги хванали на време. А защо наблягат на здравето? Защото е модерно сега, почти всеки иска да е здрав и да води по-дълъг живот и да намали риска от заболявания. Това продава и техните часовници. Печалба за тях, полза за човека.
И аз не съм очарован от Айфоните вече, но часовника е нещо което си струва.
Както казах, една от най-богати компании на света която направи трилион на борсата, няма да представи нещо толкова важно, като това и да си играе с човешкото здраве. Само с един гаф ще им навреди за 5 години напред. Това не е вашата бакалия в квартала.
А преди да се пусне такава екстра, бъди сигурен, че са тествали резултата от часовника с апарат който ползват в болницата. Дори при най-малко разминаване, нямаше да го въведът към софтуера.
Едно време са лекували всичко с пеницилин, сега като отидеш в аптеката не знаеш къде да гледаш от лекарства. Хората просто измислят нови технологии, не само Apple, а от всякъде има нови открития. А и една от най-богатите компании в света дали не може да си позволи да прави открития в сферата в която се е насочила?
Ама какво да обесняваш на хора нямащи си идея от стокова борса, маркетинг и т.н. :)
Нали, ако е лъжа като си го купят хората и го ползват, веднага ще има лоша реклама? Ами недай си боже стане нещо с някой, защото кардиограмата е отчитала грешно? Знаеш ли какво съдене ще падне и само с една статия колко ще се срине на борсата техните акции? Ама нали от село, такива неща не се гледат, давай да говорим без малко да се замислим. Хората наблягат на здравето, доста пъти е имало статии как в действителност благодарение на часовника хора са открили заболявания и благодарение на него са ги хванали на време. А защо наблягат на здравето? Защото е модерно сега, почти всеки иска да е здрав и да води по-дълъг живот и да намали риска от заболявания. Това продава и техните часовници. Печалба за тях, полза за човека.
И аз не съм очарован от Айфоните вече, но часовника е нещо което си струва.
Както казах, една от най-богати компании на света която направи трилион на борсата, няма да представи нещо толкова важно, като това и да си играе с човешкото здраве. Само с един гаф ще им навреди за 5 години напред. Това не е вашата бакалия в квартала.
А преди да се пусне такава екстра, бъди сигурен, че са тествали резултата от часовника с апарат който ползват в болницата. Дори при най-малко разминаване, нямаше да го въведът към софтуера.
Едно време са лекували всичко с пеницилин, сега като отидеш в аптеката не знаеш къде да гледаш от лекарства. Хората просто измислят нови технологии, не само Apple, а от всякъде има нови открития. А и една от най-богатите компании в света дали не може да си позволи да прави открития в сферата в която се е насочила?
Ама какво да обесняваш на хора нямащи си идея от стокова борса, маркетинг и т.н. :)
Бъдете добри едни към други! Да обиждаш някого заради предпочитанията му е много ниско! Намасте!
Re: Re: Re: Новата версия на Apple Watch може да прави електрокардиограми
Какво съдене те гони, има си disclaimer, да си го чел.
За ЕКГ-то добре, но то все пак ще е само ореантир. Няма как да получиш всички 12 отвеждания между сърцето, краката и ръцете. Много инфаркти ще пропуснеш. Все пак е много по-добре от нищо, а предвид размера на устройството си е уникално.
Но трябва да видим и сравнения с традиционен апарат на доброволци - все пак методиката е нова.
За ЕКГ-то добре, но то все пак ще е само ореантир. Няма как да получиш всички 12 отвеждания между сърцето, краката и ръцете. Много инфаркти ще пропуснеш. Все пак е много по-добре от нищо, а предвид размера на устройството си е уникално.
Но трябва да видим и сравнения с традиционен апарат на доброволци - все пак методиката е нова.
Много си прав за всичко. Светът се развива. Докато навремето някаква апаратура е заемала цяла стая, то днес вече се побира в джобовете ни. Дори и да е с някакви базови възможности, засега. Хората не се замислят въобще, когато коментират някаква статия, а краха бе предричан на не една или две компании от пишман анализаторите. Затова реших повече да не пиша активно в темите, а само когато е наложително, защото не ми се влиза в излишни спорове.
[Quote]Това не е вашата бакалия в квартала.[/Quote]
Повечето “анализатори” тука търсят услуги от подобни места, или пазаруват от подобни места.
[Quote]Хората просто измислят нови технологии, не само Apple, а от всякъде има нови открития. А и една от най-богатите компании в света дали не може да си позволи да прави открития в сферата в която се е насочила?[/Quote]
Хората инвестират в разработки или просто инвестират в минимизирането на вече съществуващи такива. Никой не твърди, че те са открили топлата вода!
[Quote]Ама какво да обесняваш на хора нямащи си идея от стокова борса, маркетинг и т.н. [/Quote]
Така е, но да убеждаваш хората в нещо друго е кауза пердута. Ама нали знаеш - кучетата си лаят, а керванът си върви! Толкова от мен. Хубав ден на всички!
[Quote]Това не е вашата бакалия в квартала.[/Quote]
Повечето “анализатори” тука търсят услуги от подобни места, или пазаруват от подобни места.
[Quote]Хората просто измислят нови технологии, не само Apple, а от всякъде има нови открития. А и една от най-богатите компании в света дали не може да си позволи да прави открития в сферата в която се е насочила?[/Quote]
Хората инвестират в разработки или просто инвестират в минимизирането на вече съществуващи такива. Никой не твърди, че те са открили топлата вода!
[Quote]Ама какво да обесняваш на хора нямащи си идея от стокова борса, маркетинг и т.н. [/Quote]
Така е, но да убеждаваш хората в нещо друго е кауза пердута. Ама нали знаеш - кучетата си лаят, а керванът си върви! Толкова от мен. Хубав ден на всички!
Samsung GALAXY S22 Ultra
Функцията има одобрение от FDA (Food and Drug Administration), но ще е достъпна само в Щатите. Явно не са успели да получат одобрение за другите пазари.
-
- Регистриран: 19 ное 2018, 22:29
Re: Re: Re: Re: Новата версия на Apple Watch може да прави електрокардиограми
[Quote]"Докато навремето някаква апаратура е заемала цяла стая..."[/Quote]
Дори цял етаж от сграда със специална климатизация, за да не прегрее и да не се запали...
Един въпрос: Xs e $999, Xs Max - $1099 и Xr - $749. Цените не бяха ли сходни и миналата година. Питам, защото някои коментират, че били отишли много нагоре? Доколкото виждам Xs отговаря по размер и капацитет на X и цените им са еднакви? Xs Max е по-голям и не виждам причина да не е по-скъп (все пак само $100 повече). Даже си спомням, че 8 Plus, който е с LCD и по-малък екран, беше $1,149.
Дори цял етаж от сграда със специална климатизация, за да не прегрее и да не се запали...
Един въпрос: Xs e $999, Xs Max - $1099 и Xr - $749. Цените не бяха ли сходни и миналата година. Питам, защото някои коментират, че били отишли много нагоре? Доколкото виждам Xs отговаря по размер и капацитет на X и цените им са еднакви? Xs Max е по-голям и не виждам причина да не е по-скъп (все пак само $100 повече). Даже си спомням, че 8 Plus, който е с LCD и по-малък екран, беше $1,149.
-
- Регистриран: 06 юли 2007, 16:11
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Новата версия на Apple Watch може да прави електрокардиограми
Съгласен съм на 100% и винаги съм казвал че на Apple си заслужава да се прави ъпгрейд на минимум две години за да се усети някаква съществена разлика! При условие че имаш Х е леко безмислено според мен,освен ако не сте много голям фен,и имате излишни пари които желаете да похарчите. Аз лично бих направил ъпдейт ако от някой БГ оператор почне да да подържа е-sim,за да може да се използва дуал сим функцията и тук! Но съм леко скептичен въпреки ме Теленор(чиито услуги ползвам)са уж официален предтавител. За часовника обаче съм доста навит(44мм) по-големия! Миналата година имах серия 3 но ми идваше малък на ръката и не ми харесваше как изглеждаше! Ще бъде много добре ако така наречените “представители” “риселъри” и прочие,се сетят най-накрая да почнат да го внасят официално в България,вместо да търся Apple store като ходя в Чужбина или да поръчвам от интернет....
Apple iPhone 14 Pro Max (128GB) Space Black
Apple Watch Nike SE 2 44mm Cellular
Apple AirPods Pro 2
Apple Watch Nike SE 2 44mm Cellular
Apple AirPods Pro 2
Ми изобщо не е нова, Contec имат CMS50K и CMS50K1 от близо две години!
ecg4everybody пък имат приложение за смартфон което мери доста точно пулс само с камерата, отделно имат приставка с електроди на 3.5мм жак за ЕКГ.
И все пак не е холтер.
ecg4everybody пък имат приложение за смартфон което мери доста точно пулс само с камерата, отделно имат приставка с електроди на 3.5мм жак за ЕКГ.
И все пак не е холтер.
Re: Re: Re: Re: Re: Новата версия на Apple Watch може да прави електрокардиограми
Phone 8 Plus, 64 ГБ версия стартира от цена 799$ в Щатите, в България тръгна от 1779,99 лв. и 2109,98 лв за 256 гб. Не знам къде ги видяхте тези 1149 долара в Щатите за този модел?!
Samsung Galahy Z Fold3, Phantom Silver
Apple iPhone 14 pro max, Deep Purple
Samsung Galaxy Watch 4 Classic LTE 46mm
Apple Watch 6 44mm
Apple AirPods Pro 2nd Generation
Samsung Galaxy Tab S4 SM-T835-10.5",LTE, Black
Apple iPhone 14 pro max, Deep Purple
Samsung Galaxy Watch 4 Classic LTE 46mm
Apple Watch 6 44mm
Apple AirPods Pro 2nd Generation
Samsung Galaxy Tab S4 SM-T835-10.5",LTE, Black
-
- Регистриран: 19 ное 2018, 22:29
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Новата версия на Apple Watch може да прави електрокардиограми
@gog88
Моя е грешката, сега намерих реалните цени. (yes)
Моя е грешката, сега намерих реалните цени. (yes)
И аз почти не пиша тука Ванка, то е безсмислено. Някой от старите "разбирачи" ги няма, но голяма част са си тука и нямат мърдане. Едно и също, плюене без да имат капка идея как стоят нещата в бизнес средите, "овце" "хапъл" и т.н. от хора израстнали в селски среди на метър от обор, идея нямащи от бизнес... Плюят си там безхаберните душици и да върви.
Положението е много лошо.
И най-лошото - обясняваш му и вместо да вземе да потърси информация и той малко да се образова, той продължава с глупостите си... Дето викаш, не можеш да ги промениш.
Положението е много лошо.
И най-лошото - обясняваш му и вместо да вземе да потърси информация и той малко да се образова, той продължава с глупостите си... Дето викаш, не можеш да ги промениш.
Бъдете добри едни към други! Да обиждаш някого заради предпочитанията му е много ниско! Намасте!