Новите телефони Nokia – елате заради името, останете заради всичко останало
Re: Новите телефони Nokia – елате заради името, останете заради всичко останало
За съжаление, този сегмент не търпи празни пространства, китсйски брандове като Xiaomi, Elephone, Ulephone....го запълниха, и то с неотстъпващи по качество устройства, на по-добра цена. Лично аз смятам, че Нокия ще останат разочаровани от продажвите, които ще реализират. Дано да греша, времето ще покаже.
Re: Re: Новите телефони Nokia – елате заради името, останете заради всичко останало
Само потърси "Elephone problem" в Google и разбери защо Nokia ще ги разбие. Foxconn никога не са имали такива фрапиращи проблеми с Quality control-a(ОТК-то) Плюс че името е много по-известно. Плюс всички патенти на Нокиа, с които другите трябва да се съобразяват. Huawei наистина трудно ще бъдат изместени -
имат много добро качество. Но пък залагат на по-тежка модификация на Android. A отключването на телефона и слагането на чист Андроид е доста трудно. Ако Nokia си изпълнят обещанието за чист Android и чести ъпдейти, ще имат коз дори срещу Huawei.
имат много добро качество. Но пък залагат на по-тежка модификация на Android. A отключването на телефона и слагането на чист Андроид е доста трудно. Ако Nokia си изпълнят обещанието за чист Android и чести ъпдейти, ще имат коз дори срещу Huawei.
-
- Регистриран: 26 апр 2013, 14:42
Мисля че моделите които представиха са много добри. Ще взема никия 5 или 6. Сега съм с xiaomi 3s. Доволен съм. Ако се патува извън градовете трудно се хваща 3Г. С нокия този проблем няма да го има.
Re: Re: Новите телефони Nokia – елате заради името, останете заради всичко останало
Не ти е в ред телефона. Аз съм с 3 pro и нямам проблем даже с 4G.
Аз си мисля, че телефоните Нокиа ще се продават доста добре. Ние може да знаем, че зад тези телефони реално не стои Нокиа, но 90% от потребителите няма да го знаят и ще се накефят като видят позната марка на добра цена. Мисля си, че в главите на огромна част от хората, това да си купят телефон Нокиа е далеч по-престижно от Huawei, да не говорим за другите китайци.
[Quote]За съжаление, този сегмент не търпи празни пространства, китсйски брандове като Xiaomi, Elephone, Ulephone....го запълниха,[/Quote]
Огромната разлика е, че тези китайци не се продават официално у нас, не можеш да отидеш при оператор и да си вземеш такъв телефон. Докато нокийките ще цъфнат при всеки оператор.
А в момента в който пуснат висок клас телефон на добра цена, рязко ще се появят нови фенове. Като видим телефон със snapdragon 835, 6GB RAM и прилична камера за 1000лв. изведнъж хората ще забравят, че това не е Нокиа. Вече виждам обясненията, да не съм луд да дам 1500лв за S8, като мога да взема същото за 1000лв...
[Quote]За съжаление, този сегмент не търпи празни пространства, китсйски брандове като Xiaomi, Elephone, Ulephone....го запълниха,[/Quote]
Огромната разлика е, че тези китайци не се продават официално у нас, не можеш да отидеш при оператор и да си вземеш такъв телефон. Докато нокийките ще цъфнат при всеки оператор.
А в момента в който пуснат висок клас телефон на добра цена, рязко ще се появят нови фенове. Като видим телефон със snapdragon 835, 6GB RAM и прилична камера за 1000лв. изведнъж хората ще забравят, че това не е Нокиа. Вече виждам обясненията, да не съм луд да дам 1500лв за S8, като мога да взема същото за 1000лв...
Re: Re: Re: Новите телефони Nokia – елате заради името, останете заради всичко останало
1000 лева е направо идеална цена за тези възможности. :D
-
- Регистриран: 26 апр 2013, 14:42
Re: Re: Re: Новите телефони Nokia – елате заради името, останете заради всичко останало
В градовете хваща 4Г. Но по села и магистрали е зле с обхвата на интернета.
-
- Регистриран: 29 яну 2010, 11:35
Загледах се в данните на модел 230 и после погледнах и новия 3310.
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=7771&idPhone2=8597
Нещо не схващам какъв е смисълът от пускането на новия 3310.
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=7771&idPhone2=8597
Нещо не схващам какъв е смисълът от пускането на новия 3310.
Маркетинг и реклама, но най-вече реклама. Заиграват се с чувствата на върлите бивши фенове на марката. Вместо да печатат брошури, направиха евтини телефони, за които всички говорят. Без значение е дали ги харесват, но говорят за тях, което е важно за HMD в случая.