Оплаквания от проблеми с Android 4.3
-
- Регистриран: 30 сеп 2007, 16:48
Re: Оплаквания от проблеми с Android 4.3
То щото няма IPS екрани при Андроид телефоните, но с малката разлика, че не са с размерите на пощенска марка... (woo)
Нокия с фенерче.
Някои потребители имат проблеми с Wi-Fi not in range. За Европа част от поддържаните Wi-Fi канали са забранени, например всички 3-цифрени канали на 5GHz не работят на Nexus 4. Пробваите с ръчни настройки на рутерите, кои канали работят.
От няколко дни има "кръпка" с размер 1,7 MB за SGN - не е 4.3.1, а системна актуализация с номер JWR66Y. Актуализацията се получава по "въздуха". Дано това реши твоите проблеми.
П.п. Иначе имаше бройки с проблемната флаш памет V3U00M - при тях когато ти останат по-малко от 4 GB памет се поява лаг, чести рестарти и забивания. Може да провериш дали си с такъв чип и евентуално да се опиташ да позакърпиш положението - https://play.google.com/store/apps/details?id=net.vinagre.android.emmc_check
П.п. Иначе имаше бройки с проблемната флаш памет V3U00M - при тях когато ти останат по-малко от 4 GB памет се поява лаг, чести рестарти и забивания. Може да провериш дали си с такъв чип и евентуално да се опиташ да позакърпиш положението - https://play.google.com/store/apps/details?id=net.vinagre.android.emmc_check
Инсталирах въпросния ъпдейт, но не намерих никаква разлика спрямо преди него. Все пак реших проблемите си по малко странен начин, просто си инсталирах Nova Launcher и нещата заспаха, не мога да си го обясня. Най-вероятно нещо със стоковия launcher не е наред, защото като спра Nova Launcher и започват шитните... В момента нямам лаг в нито едно меню, телефонът работи изключително плавно, Android OS и Google Services ползват съответно средно между 4-5% на заряд, перфектно спрямо 20%+ преди да инсталирам launcher-a. Наистина странно, но ефективно решение, поне при мен! Който има някакви проблеми може да опита този метод, няма да му навреди.. :)
iPhone 14 Pro Max, 128 GB, Silver
-
- Регистриран: 16 ное 2006, 10:16
Стига с това синеене вече. Синьо има единствено при активиран режим \"пестене на енергия\" в браузера, защото тогава се променя фоновия му цвят (ако е отметнато в настройките на режима). Моя позната има SGS3, и по мое мнение яркостта му не е никак слаба. Дисплея на айфона може да е по-добър само под пряка слънчева светлина.
-
- Регистриран: 12 сеп 2012, 23:41
- Контакти:
Приятелю, не пиши наизуст. Като не притежаваш устройство с AOLED дисплей не си прави труда да коментираш. В момента има два типа дисплеи, които се произвеждат за мобилни устройства - Amoled и LCD. Всеки от тях си има плюсове и минуси. Плюса на AMOLED е, че черното е черно, а при LCD черното сивее. Това е така заради наличието и липсата на подсветка. Обратното. При AMOLED бялото синее, а при LCD бялото е възможно най-бяло. Тези недостатъци може и да не ти направят впечатление никога, но има хора с набито око, които ги дразнят. Аз лично имам Galaxy S3 и изобщо не обръщам внимание на \"синеенето\" на екрана. Дори изобщо не го забелязвам. Обаче, когато заредя една и съща страница на браузъра на телефона и на персоналния ми компютър с LCD дисплей, повярвай ми, разликата е значителна.
(yes)
Точно това обяснявах и аз. Сам по себе си Амолед дисплея грабва окото. Обаче като поставиш до него качествен IPS дисплей на флагман от друга марка,излиза наяве ОГРОМНАТА разлика. Слаба яркост(колосално предимство на другия дисплей), неестествен цвят, отвратителна видимост на слънце. Не знам защо, но колкото по-нова версия на Андроид поставях, толкова по-бавен ставаше S3. Това се споделя от много хора, включително и тук. И моля не намесвайте Apple, това няма нищо общо с темата.
Точно това обяснявах и аз. Сам по себе си Амолед дисплея грабва окото. Обаче като поставиш до него качествен IPS дисплей на флагман от друга марка,излиза наяве ОГРОМНАТА разлика. Слаба яркост(колосално предимство на другия дисплей), неестествен цвят, отвратителна видимост на слънце. Не знам защо, но колкото по-нова версия на Андроид поставях, толкова по-бавен ставаше S3. Това се споделя от много хора, включително и тук. И моля не намесвайте Apple, това няма нищо общо с темата.
-
Защо реши, че пиша наизуст? Направи ли си труда първо да погледнеш профила ми, преди да решиш, че пиша наизуст. Явно не си, за твое сведение и моя телефон е с такъв тип дисплей (SGS2), също така около мен имам приятели с SGS3,SGNote2,iPhone4.
-
Доста хора не мислят като теб. Това го показват и продажбите при Андроид телефоните - вижда се кой е лидер. :P Относно цветовете, по-долу ти писаха, че в настройките има няколко режима относно това. И както на слънце AMOLED-а е зле, така без слънце нещата се обръщат в негова полза. Не съм сигурен дали синеенето (според теб) е по-дразнещо от това черното да бие на сиво нощно време. Също така контраста е по-добър при AMOLED-а. Още малко ще кажеш, че и обикновените LCD TV са по-добри от LED LCD,но да не изместваме темата.
[Quote]И моля не намесвайте Apple, това няма нищо общо с темата. [/Quote]
Ти ги намеси в този пост:
[Quote]И този дисплей..Във всеки магазин е с яркост докрай. Защото е слаба. Белият цвят синее. Никакви настройки не оправят нещата. Този Амолед е една реклама на Самсунг за много пари. Може да е тънък, с ниска консумация. Но НЕ СТРУВА ! [B]IPS дисплеят на iPhone e много по-добър.[/B][/Quote] www.mobilebulgaria.com/forum/431433/15/0/0/re-оплаквания-от-проблеми-с-android-43
[Quote]И моля не намесвайте Apple, това няма нищо общо с темата. [/Quote]
Ти ги намеси в този пост:
[Quote]И този дисплей..Във всеки магазин е с яркост докрай. Защото е слаба. Белият цвят синее. Никакви настройки не оправят нещата. Този Амолед е една реклама на Самсунг за много пари. Може да е тънък, с ниска консумация. Но НЕ СТРУВА ! [B]IPS дисплеят на iPhone e много по-добър.[/B][/Quote] www.mobilebulgaria.com/forum/431433/15/0/0/re-оплаквания-от-проблеми-с-android-43
Амоледа има най - красиви цветове. Наистина бялото при С2 синее, но при Ноут 2 няма такова нещо, да не говорим пък при С4. Пълни глупости са това и, че С3 бил по - бавен от С2:D, не знам как е с новата версия 4.1, но няма как С2-та и Ноут 2-та ми да вървят бързо и без лаг а С3 да бави.:D Най - малкото че колегата @Кансъзов го потвърди, той ползва и С3/4. Да не говорим, че темата не е за това.:D
Samsung GALAXY S22 Ultra