Оправдано ли е вдигането на цените от телекомите?
Новина от MobileBulgaria Оправдано ли е вдигането на цените от телекомите?
Когато заплатата се индвксира, тогава и сметкитв
Re: Оправдано ли е вдигането на цените от телекомите?
При (евентуална) дефлация ще намалят ли цените? Като гледам как са "инвестирали" в 5G и с 10 лв. да ми вдигнат таксата разлика в покритието и скоростите не виждам. Добре, че е DSS да си споделят поне с 4G честотата иначе на истинско 5G в много малко градове и то само на някои места.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Законодателите ни са за е***е. Приемат лобистки закони които защитават операторите. Потребителя може да подпише двугодишен договор и е длъжен да го спазва и да си плаща, а оператора не може да спази условията за две години. Тая клауза с индексациите трябва да се премахне, а операторите като не са сигурни дали ще им излязат сметките заради инфлацията да сключват едногодишни договори.
Не е оправдано ,защото не е оправдано да вдигат и кръвното на клиентите !,освен ако мобилните опратори ,нямат договори с болниците и аптеките ,да им пращат пациенти с високо кръвно ...
Време е за 4 оператор
Уважаеми г-н админ,
Не, не е оправдано!
Таксите към телекомите за честотите държавата им ги намали.
Цената на ел.енергията спадна 4 пъти от преди 2 години и вече е малко над битовият ток, като цена.
Газта падна.
Аджеба на какво отгоре ще вдигат цените?
Позовават се на инфлацията, е, добре, ама тя се изчислява на база т.нар. потребителска кошница (яйца, хляб, брашно, захар) и разни други. След като искат да индексират, добре, но договорите да са едногодишни, в общи условя да е записано че потребителя може да прекрати договор без неустойки.
При Неограничените им планове, реално дали има и 5 % от потребителите да ползват повече от 1000 минути и 10 гб на месец.
Защо нямат и един читав план под 20 лв.
Роуминг: приходите за роуминг били паднали, айде колко потребителя ползват като процент роуминг за дълго време, повече от няколко дни в годината...
Ако ми вдигнат таксата, следващия път ще съм на предплатена, както и си бях дълго време.
Дали е оправдано…Въпрос-а е неправилен.Телекомите са търговски дружества,продават услуга,като такива и имат право да определят на каква цена да си продават услугите.Въпроса е,че начина по който го правят е изключително дразнещ клиентите.Не съм за два лева,обаче като ми каже някой “почваш да плащаш от утре повече щото… така” Няма как да съм съгласен,това обезсмисля подписването на договор.Когато правиш оферта за цена тя важи определено време,ако се съгласят страните и си стиснат ръцете край,това е.Какво се получи на практика с тия хубавци при мен:преди две+години преподписах договор с А1 за трите номера на мое име за 30лв на месец/2г.Абонат съм им от времето като бяха Мобилтел,никога до сега нямам забавена фактура,всичко плащам моментално като излезе фактура.Някъде във времето година и половина след началото на договора ми пратиха смс,че план-а ми не се предлага вече и таксата ми става 34лв но ще ми добавят 400 минути към ЕС.Викам айде,чат пат се случва да говоря с приятели в ЕС,дето ще е по месинджъра добре,по телефона.Следва обаче индексацията,таксата ми стана вече 36 лв и някакви стотинки.Викам айде,майната ви,като всеки зает човек със семейство и хиляда неща на главата последна грижа са ми тия два лв увеличение.На скоро си смених обаче четири годишния Самсунг с чисто нов айфон.Направи ми впечатление,че няма 5G-апарата е наред,пробвах с карта на Виваком,има си и работи.Сложих и теленор-ска,веднага от раз,работи.Викам сигурно картата ми е много стара,не поддържа 5G,не че ми е притрябвало просто ми стана интересно.Минах през офис да видя кво става-и изненада:плана ви не поддържа 5G…Момчето се постара много,въртя телефони и тн,от централата му казаха’че няма 5G за моя план и толкоз.Даже и смс ми пратиха от “проверката”Ако съм искал,можело ама трябва да преподпиша на..,40лв.Дето ще има индексация до година и тн до безкрай.Е за това иде реч,малко дълго стана но съм афектиран,в момента в който намеря решение ще ги зарежа.
-
- Регистриран: 30 апр 2007, 15:06
Прави сте да сте недоволни, ама помните ли едно време като беше Нова година или Коледа, или имаше мач - не можеше да се обадиш или да ползваш интернет. Е, тези времена приключиха. Вече дори и в села по родопите има добър интернет.
Другото, което е, че всяка година ползваме повече данни и реално цената на мегабайт пада. Поне по моето потребление гледам и на хората около мен.
Можете и да видите какво съм написал и за предплатените планове, време е и за MVNO вече. От моята малка група например сме 10 човека, само 4 ползват доволно интернет, още 4 ползват под 1ГБ на месец и 2 не са със смартфони, но аз плащам мегабайти и за тях, а бих ги минал на план само с минути и без допълнителни услуги за най-евтина цена.
Другото, което е, че всяка година ползваме повече данни и реално цената на мегабайт пада. Поне по моето потребление гледам и на хората около мен.
Можете и да видите какво съм написал и за предплатените планове, време е и за MVNO вече. От моята малка група например сме 10 човека, само 4 ползват доволно интернет, още 4 ползват под 1ГБ на месец и 2 не са със смартфони, но аз плащам мегабайти и за тях, а бих ги минал на план само с минути и без допълнителни услуги за най-евтина цена.
-
- Регистриран: 11 юли 2019, 07:00
Това е изключително примитивно и манипулативно сравнение. Все едно да кажеш, че при някое по-предно правителство не сме имали смартфони и затова сегашното е по-добро. Технологията се развива, става по-достъпна. Едно време смартфоните бяха с едноядрен процесор на 400 мхз...Това предполага ли, че сегашните 8-ядрени на 2.5 трябва да са 40-50 пъти по-скъпи? Освен това, някой да ме поправи, ако греша, но операторите продължават всяка година да отчитат рекордни печалби, не е ли така? Да не говорим, че отдавна почти никакви нови базови станции не слагат, докато едно време е било много по-скъпо тепърва да се изграждат и узаконяват.mishobehar написа: ↑09 фев 2024, 12:03Прави сте да сте недоволни, ама помните ли едно време като беше Нова година или Коледа, или имаше мач - не можеше да се обадиш или да ползваш интернет. Е, тези времена приключиха. Вече дори и в села по родопите има добър интернет.