Още от подменените бройки на Galaxy Note7 се запалиха в Щатите (обновена)
Re: Re: Re: Re: Още от подменените бройки на Galaxy Note7 се запалиха в Щатите
Това му беше на Ноута...догодина ще е по-добър.
Оценителю на капацитети, вероятно става въпрос, че във вече оставеното пространство за батерия не могат да поберат батерия със същия капацитет и необходимите допълнителни защити? или още друго не разбираш... щом се повтаря същия проблем. Явно не е проблема производителя на батерията, а избора на цялата технология.
Re: Re: Re: Re: Re: Още от подменените бройки на Galaxy Note7 се запалиха в Щатите
Взе ми думите от устата (yes).
Жалко, че всичките заключения до сега не бяха с някакво техническо обяснение. Малко ми прилича на покриване от рекламния отдел, нещо да има за причина.
Явно на батерията и се случва нещо. Никъде не се изследва, причината за това. Дали са сепаратори, дали и е малко "С"-то, дали процесора гълта много ток и разрушава батерията. Въобще някакви локуми се разтягат само.
Жалко, че всичките заключения до сега не бяха с някакво техническо обяснение. Малко ми прилича на покриване от рекламния отдел, нещо да има за причина.
Явно на батерията и се случва нещо. Никъде не се изследва, причината за това. Дали са сепаратори, дали и е малко "С"-то, дали процесора гълта много ток и разрушава батерията. Въобще някакви локуми се разтягат само.
Още от подменените бройки на Galaxy Note7 се запалиха в Щатите
Прочетох в някаква статия, че защото бил стъклен отзад, затова батерията давала на късо...
Други пък пишат, че са спестили от някакви защити, трети пък казват защото телефона е тънък...
тънък тънък е ок, ама има и други телефони с тези размери и батерия 3500 mah и не гърмят... странна работа, да го изтеглят и това, да продават с7 едж доколкото могат и ей го на февруари ще представят с8 едж и готово...ще се забрави.
Други пък пишат, че са спестили от някакви защити, трети пък казват защото телефона е тънък...
тънък тънък е ок, ама има и други телефони с тези размери и батерия 3500 mah и не гърмят... странна работа, да го изтеглят и това, да продават с7 едж доколкото могат и ей го на февруари ще представят с8 едж и готово...ще се забрави.
Re: Още от подменените бройки на Galaxy Note7 се запалиха в Щатите
Я обясни как ставало това с окъсяването от СТЪКЛЕНИЯ гръб ?!?
Re: Re: Още от подменените бройки на Galaxy Note7 се запалиха в Щатите
Не знам, не ми се търси сега статията...но писаха също, че ако бил от алуминии това нямало да се случи, четох я сутринта и то не на Български... може и да е поредната глупост.
Re: Re: Re: Още от подменените бройки на Galaxy Note7 се запалиха в Щатите
Има разлика между капацитет и "С"-то. Различни параметри са. В случая капацитета е 3500mAh. Обаче "С"-то са го свалили, за да получат по-тънка батерия с по-малък обем."С"-то показва колко пъти капацитета може да се черпи в даден момент. Никъде го няма този параметър описан. Освен това никъде няма колко ток гълта процесора в импулсен режим. Още преди 5-6 години, беше от порядъка на 5-7А. Сега няма да се учудя, ако са стигнали до 10-15А. Ако примерно С=3, това означава 3*3.5=10.5А може да се гълта в импулсен режим. Над този ток, вътре клетката се разрушава физически. Общо взето "С"-то означава по-голяма повърхност на електродите в елемента.
--
Аз лично залагам на по-малко "С"(неправилно оразмерена батерия) или пробив в сепараторите по някаква причина (пак от претоварване и някакъв химически процес ги разрушава). Но като гледам няма да се разбере.
Пак казвам, това няма общо с капацитета 3500mAh. На хвърчащите радиоуправляеми модели С=30-50, при капацитет 4-5Аh. Често си гълтат по 80-150А пиково, и глътват батерията за 8-10 минути полет, но няма поражения.
--
Аз лично залагам на по-малко "С"(неправилно оразмерена батерия) или пробив в сепараторите по някаква причина (пак от претоварване и някакъв химически процес ги разрушава). Но като гледам няма да се разбере.
Пак казвам, това няма общо с капацитета 3500mAh. На хвърчащите радиоуправляеми модели С=30-50, при капацитет 4-5Аh. Често си гълтат по 80-150А пиково, и глътват батерията за 8-10 минути полет, но няма поражения.
Може да се окаже и нещо съвсем друго.
WSJ - http://www.wsj.com/articles/as-incidents-mount-samsung-faces-new-questions-about-galaxy-note-7-recall-cause-1476105325
[Quote]Although Samsung has pinned the blame on one of its battery suppliers, battery experts and analysts say it is possible the Galaxy Note 7’s reported woes are the result of another component in the smartphone and not simply the battery itself.
Possible problems include the battery’s voltage control system and low-quality materials that go inside a battery cell, said Venkat Viswanathan, an assistant professor of mechanical engineering at Carnegie Mellon University in Pittsburgh.
“Lithium-ion batteries have a very small failure rate,” he said.[/Quote]
WSJ - http://www.wsj.com/articles/as-incidents-mount-samsung-faces-new-questions-about-galaxy-note-7-recall-cause-1476105325
[Quote]Although Samsung has pinned the blame on one of its battery suppliers, battery experts and analysts say it is possible the Galaxy Note 7’s reported woes are the result of another component in the smartphone and not simply the battery itself.
Possible problems include the battery’s voltage control system and low-quality materials that go inside a battery cell, said Venkat Viswanathan, an assistant professor of mechanical engineering at Carnegie Mellon University in Pittsburgh.
“Lithium-ion batteries have a very small failure rate,” he said.[/Quote]
Още от подменените бройки на Galaxy Note7 се запалиха в Щатите
Факта е, че смениха телефона и пак гърми, съмнява ме фирма като Самсунг да не знае къде е проблема, как е възможно това?
Re: Още от подменените бройки на Galaxy Note7 се запалиха в Щатите
Ами ако бяха по умни трябваше не батерията да сменят а дисплея , да му сложат 1080р вместо 2К и съм сигурен че вече няма да има инциденти ...