Още от подменените бройки на Galaxy Note7 се запалиха в Щатите (обновена)

Holon
Регистриран: 06 юли 2013, 19:43

Re: Re: Още от подменените бройки на Galaxy Note7 се запалиха в Щатите

Мнение от Holon » 11 окт 2016, 06:20

Ноут серията е топа на Андроидите, по-добре въобще да го няма, отколкото да се гаврят със телефона- 1080 дисплей, като 2012-та....

Той и какво да си говорим- той вече го няма...да се напънат до януари да пуснат ноут 8 и ще се забрави.

abando
Регистриран: 13 яну 2015, 13:34

Re: Re: Re: Още от подменените бройки на Galaxy Note7 се запалиха в Щатите

Мнение от abando » 11 окт 2016, 08:16

Ти май си мислиш, че телефон се планира от днес за утре? :D
Тея неща се правят за поне година напред.

gergoff
Регистриран: 10 окт 2014, 19:27

Re: Още от подменените бройки на Galaxy Note7 се запалиха в Щатите

Мнение от gergoff » 11 окт 2016, 10:02

Те Хуаея си продават 6 и повече инчови фаблетчета с 1080р екранчета и потребителите се кефят и всичко върви по мед и масло ,най накрая Самсунг си намериха майстора с тия 2 к дисплеи , щото те нарочно ги слагат за да вдигнат цената на флагманите си с още 150 долара отгоре , и тия лакоми като Ябълката , ама ония поне са умни и не слагат 2 к дисплеи щото знаят кво ще стане с процесорчето им за 29 долара.. на Айфон 7

СтенлиРойс
Регистриран: 30 яну 2016, 11:58

Re: Re: Още от подменените бройки на Galaxy Note7 се запалиха в Щатите

Мнение от СтенлиРойс » 11 окт 2016, 11:18

И как реши, че причината за проблемите е резолюцията на дисплея?
Намерили си били майстора с 2к дисплеи! Те ги слагат вече над 2 години. Още от note 4 и следващите флагмани s6, s6 edge, note 5, s7, s7 edge, дисплеите са 2к и всичко работи повече от добре. Следващата стъпка е 4к дисплей, какъвто трябваше да е на note 7.
Като много те кефи малка резолюция си купувай huawei, ноута не е за теб.
И не е само Самсунг. Всеки уважаваж себе си производител слага във флагманите си 2к дисплей.

gergoff
Регистриран: 10 окт 2014, 19:27

Re: Re: Re: Още от подменените бройки на Galaxy Note7 се запалиха в Щатите

Мнение от gergoff » 11 окт 2016, 11:37

А ти като си големия философ защо според теб Айфоните на им слагат 2 к дисплеи , или не правиш разлика в честота и клока на процесора в Ноут 4 и този в Ноут 7 , първо тези неща проучи как влият 2 к дисплеите при процесор с висок клок .. и неприети мерки за охлаждането му , и S7 щеше да гърми ако не беше охладителя ...

СтенлиРойс
Регистриран: 30 яну 2016, 11:58

Re: Re: Re: Re: Още от подменените бройки на Galaxy Note7 се запалиха в Щатите

Мнение от СтенлиРойс » 11 окт 2016, 11:52

[Quote]защо според теб Айфоните на им слагат 2 к дисплеи ,[/Quote]

Ще им сложат. Най-вероятно в следващия. На малкия айфон резолюцията му куца.
Тука не става дума за прегряване, а директно за самозапалване или експлозия. Има някакво окъсяване в системата.
Според мен причината е, че липсва някаква част или е спестена накаква защита. Опитаха се с втората партида да оправят нещата, но явно няма място в телефона да се добави нужното.

Holon

Още от подменените бройки на Galaxy Note7 се запалиха в Щатите

Мнение от Holon » 11 окт 2016, 12:04

Аз мисля, че не знаят къде е проблема, ако знаеха щяха да го отсранят, вместо да премахват цяла серия... и то серия като NOTE дето е царя на Андроидите.

Или не знаят къде е проблема или знаят, но просто цялата база на телефона е грешна и трябва направо да се прекрати производстовото- както и направиха.

Нищо- догодина, по-добър, по-мощен и с много по-голям успех...

muamamu1
Регистриран: 29 сеп 2013, 20:04

Re: Още от подменените бройки на Galaxy Note7 се запалиха в Щатите

Мнение от muamamu1 » 11 окт 2016, 12:11

[Quote]с много по-голям успех...[/Quote]

Съмнява ме. Ще опитат, само че доверието на клиентите се печели трудно и се губи лесно.

Потребителски аватар
centur
Регистриран: 10 авг 2005, 22:39

Re: Re: Re: Re: Re: Още от подменените бройки на Galaxy Note7 се запалиха в Щатите

Мнение от centur » 11 окт 2016, 12:12

[Quote]СтенлиРойс:
Ще им сложат. Най-вероятно в следващия.[/Quote]

И за какво им е като нямат алтернатива на Gear VR? Едва ли ще е в следващия - там ще наблегнат на визията и amoled, но се съмнявам да преминат на по-висока резолюция.

[Quote]СтенлиРойс:
На малкия айфон резолюцията му куца. [/Quote]

Над 300 ppi човешкото трудно би различило дали е Full HD, 2K, 4K и т.н.
Аз "слязох" от 5 инча Super AMOLED 1920 x 1080 (441 ppi) на 4.7 инча LED-backlit IPS LCD 1334 x 750 (326 ppi) и не усещам разлика в качеството на картината - тази на iPhone е някак по-приятна за окото (в смисъл не го претоварва), а отделно на слънце се вижда идеално, докато Super AMOLED на слънце дори S7 Edge е трудно да се каже, че се вижда що годе нормално, ако не гледаш под точно определен ъгъл спрямо слънцето.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм

Holon

Още от подменените бройки на Galaxy Note7 се запалиха в Щатите

Мнение от Holon » 11 окт 2016, 12:21

[Quote]Съмнява ме. Ще опитат, само че доверието на клиентите се печели трудно и се губи лесно.
[/Quote]
Това е серия Ноут, феновете са много, аз също, дори и да пуснат трета партида пак ще има много купувачи... просто това е най-доброто години наред.

[Quote]А и Ноута няма китайски конкурент...нито пък некитайски (засега).
Над 300 ppi човешкото трудно би различило дали е Full HD, 2K, 4K и т.н.
Аз "слязох" от 5 инча Super AMOLED 1920 x 1080 (441 ppi) на 4.7 инча LED-backlit IPS LCD 1334 x 750 (326 ppi) и не усещам разлика в качеството на картината - тази на iPhone е някак по-приятна за окото (в смисъл не го претоварва), а отделно на слънце се вижда идеално, докато Super AMOLED на слънце дори S7 Edge е трудно да се каже, че се вижда що годе нормално, ако не гледаш под точно определен ъгъл спрямо слънцето.[/Quote]

Сложи с7 едж до Айфон 7 плюс разликата е очевадна... картината на Самсунга е по-добра, ако не виждаш разлика може би трябва да идеш на очен лекар.

Между FHD и 2K разлика има и тя се вижда спокойно на всеки смартфон.

Отговори