От 22 октомври Dell спира да продава компютри с Windows XP
-
- Регистриран: 24 ное 2006, 09:38
Re: От 22 октомври Dell спира да продава компютри с Windows XP
точно на 1.6 и 512 ако сложиш убунту ще видиш че върви 2 пъти по-бързо от хп ;). а и хп-то вече не е толкова леко,колкото беше.като излезе вървеше на 128 и 256 като пушка.сега тръгва на 256,но можеш да се застреляш.хп с последни ъпдейти+антивирусна+скайп+хроме с няколко страници +торент клиента+уиампа да дрънка нещо си точи 800 и нещо рам.при същите програми седмицата точи гигабайт.разликата е минимална.в момента пиша от убунту 10.04 с всичко качено отворил съм 3 страници с хроме,пуснат скайп,мсн,музика,торент клиент,записвам сд,пуснал съм му почти всички визуални ефекти(compiz),screenlets(като сайдбара на виста/7)+още разни аплети и ми е взело 668рам от 2гб и swap-а не го е пипнало...
при днешните цени на рамта и при положение че всеки съвременен латоп е с поне 2 рам за седмица няма никъв проблем...аз съм пробвал да си оставя само 1 платка да ми остане единица и убунтуто не усеща никаква разлика...вече на машини с 512 и приличен процесор(примерно п4 на 3.0) се усеща че може би иска още малко рам.
при днешните цени на рамта и при положение че всеки съвременен латоп е с поне 2 рам за седмица няма никъв проблем...аз съм пробвал да си оставя само 1 платка да ми остане единица и убунтуто не усеща никаква разлика...вече на машини с 512 и приличен процесор(примерно п4 на 3.0) се усеща че може би иска още малко рам.
-
ми щом те кефи ползвай каквото ти харесва.ако си поиграеш с някой лесен линукс примерно убунту,който се инсталва с 3 пъти по-бързо и с 3 пъти по-малко кликане от всеки уиндолс може и да ти хареса.аз запалих много хора около мен и не искат и да чуват за уиндолс.ако имаш 2 рам спокойно можеш да си караш и на седмица когато ти кефне.а хп без ъпдейти не си е работа.веднага като го спрат ще почнат новите версии на програмите да не се инсталират на него.то много вече искат хп сп3.защото сп2 вече не го съпортват.най-малкото антивирусната един ден ще ти каже задължителен ъпдейт на по-нова версия иначе няма обновяване,а новата версия ще ти каже виста сп2 или 7...а уиндолс без антивирусна или със стара такава....не че не може но потребителя трябва да е много в час за да не се омаже...сега нали ако пс-то не е в интернет проблеми няма,ама то кое пс в днешно време не се ползва за интернет...
Ако не ръгаш нон стоп ъпдейтите на MS (които в повечето случаи са безполезни, защото след седмица им намират отново дупки) и знаеш кои процеси не ти трябват от Services може да си направиш XP-то доста бързичко - просто трябва да разбираш от това, което правиш :)
-
играл съм си...със сп2 вече не си е работа.чисто сп3 пак не е достатъчно леко.и сървиси съм спирал и всичко.голо хп с антивирусна 300 и нещо рам ..убунтуто празно около 100 дори по-малко.както казах 2 рам стига и за уин7 въпроса е че уина и на най-великата машина си е лагаво нещо..просто не ме кефи.държа един на дуал буут за всеки случай и го пускам на месец месец и нещо да обнови антивирусната,браузърите и тн.единственото му приложение да си правя бекъп на нокиата.всичко друго,което ми трябва го правя на линукса без проблем.дори CS цъкам :) няма регистри,простотии,длл-и,фрагментация,антивирусни,сканирания.зарежа от копчето до десктопа за 12 секунди...на уиндолса за това време не му се показва надписа дори...
Пичове, технологиите се развиват - излизат все по мощни процесори и видео карти (и въобще компоненти) - защо ОС-а да не ги използва? Това че имате стари щайги, защо е проблем на М$? Въобще, защо намесихте и тук Линукс? Ей, все недоволни бе... (whistle)
Така, а сега очаквам нападките. xD
Така, а сега очаквам нападките. xD
S9+
@Antipodean, ти имаш намерение да караш с хардуер от 2001-ва до 2040-а година ли? Ако е така - карай си с XP. Но имай предвид, че не много хора ще карат с един компютър с десетилетия. Технологиите се променят страшно бързо и да ми сравняваш изискванията между ресурсите нужни на XP (2001г) и 7 (2009г) е просто смешно.
Да не говорим, че ако повечето потребители преминат на 7, нуждата от support при проблеми ще намалее сигурно с 40-50%. Нещата са опростени страшно много и са достъпни дори за хора, които нямат опит с компютри. В същото време обаче се предоставят големи възжможности и за тези, които много добре знаят какво правят.
Да не говорим, че ако повечето потребители преминат на 7, нуждата от support при проблеми ще намалее сигурно с 40-50%. Нещата са опростени страшно много и са достъпни дори за хора, които нямат опит с компютри. В същото време обаче се предоставят големи възжможности и за тези, които много добре знаят какво правят.
Аз лично имам компютър от 2008-ма, но мисля да си карам с XP x64 докато спрат напълно поддръжката на XP и някоя програма, от която много имам нужда не започне да изисква 100 %, за да тръгне Windows 7. Пропуснах Vista, нагледах се на компютри с тази бозава Vista, напреинсталирах се на Лаптопи, които ми носеха с Виста, всички до един искаха да им качвам XP, защото Vista не им харесвала, била бавна, по-бързо се скапвала и т.н и т.н, затова мисля до момента да поизчакам да видя докъде ще го докарат с поддръжката на Windows 7.
Линукс няма да тествам, защото имам доста софтуеър, който изисква Windows, за да тръгне - за видео обработка и една камара игри, но и както каза колегата по-долу не ми се свиква сега тепърва с нова платформа :)
ПП: Има един лаф - ако нещо не е развалено - не го барай! :)
Линукс няма да тествам, защото имам доста софтуеър, който изисква Windows, за да тръгне - за видео обработка и една камара игри, но и както каза колегата по-долу не ми се свиква сега тепърва с нова платформа :)
ПП: Има един лаф - ако нещо не е развалено - не го барай! :)
Да прекръстим темата на "Моите праисторически хардуер и ОС"? ;)
Според мен е несериозно за човек, занимаващ се с IT, да използва ОС от 2003. А, Windows 7 е доста лек.
Бтв, интересно ми е всеки от нас да спемене своята конфигурация. Хайде, кой ще бъде първи?
Според мен е несериозно за човек, занимаващ се с IT, да използва ОС от 2003. А, Windows 7 е доста лек.
Бтв, интересно ми е всеки от нас да спемене своята конфигурация. Хайде, кой ще бъде първи?
-
- Регистриран: 28 фев 2009, 09:58
ХР Индево. Хакерски вариант даден ми от приятел. Уникален е. Пробвах 7 но е :S смотан ми е. И пак си върнах моя.
Външен вид като на хибрид от Виста и ХР профешънъл ама се държи като Нормално ХР
Външен вид като на хибрид от Виста и ХР профешънъл ама се държи като Нормално ХР
[Quote]Според мен е несериозно за човек, занимаващ се с IT, да използва ОС от 2003. А, Windows 7 е доста лек. [/Quote]
QFT.
QFT.