Поддръжката на MeeGo и Symbian спира от 1 януари
Re: Поддръжката на MeeGo и Symbian спира от 1 януари
Голяма издънка е той ама ... Все още не мога да разбера защо и беше на акционерите да го избират него :(.
Защо просто не я прекръстят на Nokia WP? Те не разбират ли, че затриват едно име без което никой няма да им купува джамовете?
\"NOKIA WP\" - перфектно!!! И оня кавал Илъп да го изритат ама със засилка..(no)
\"NOKIA WP\" - перфектно!!! И оня кавал Илъп да го изритат ама със засилка..(no)
Samsung GALAXY S22 Ultra
За името не знам какво ще направят но едва ли ще изхвърлят човека дал и една компания на безценица (angry) .
Всъщност името Nokia никога не се е свързвало единствено с телефони, нещо повече: http://bit.ly/1bD9YzX
Така е, вярно е това, но мобилните технологии в частност смартфоните, заемат по - голям дял на пазара вече и от лаптопите, пц-тата и т.н.т. Всички тия авангардни технологии, които разработват (гледал съм много техни концепции, но така си и останаха нереализирани) да вкарат в техен смартфон и тогава мисля, че ще върнат голяма част от загубените си позиции. Не съм специалист или анализатор, но точно този бизнес не е губещ, както пишат а просто на някои хора така им отърваше за да закопаят една голяма компания, и да ЛАПНАТ патентите, които не са никак малко! Жалко наистина, защото те дадоха много за този отрасъл и въобще думата "смартфон", колкото и архаични да бяха!
Samsung GALAXY S22 Ultra
[Quote]Жалко наистина, защото те дадоха много за този отрасъл и въобще думата \"смартфон\", колкото и архаични да бяха![/Quote]
Вярно е, че са допринесли, но чак пък да са дали думата смартфон не е вярно.
Често във форума забравяте за ericsson. Не само, че първи са използвали думата, но и първи имаха тъч скрийн телефон.
Иначе поддръжката на symbian не трябваше ли да продължи още години? Все си мисля, че я спират твърде рано и доста хора ще останат разочаровани, е разбира се, трябва да обвиняват m$.
Вярно е, че са допринесли, но чак пък да са дали думата смартфон не е вярно.
Често във форума забравяте за ericsson. Не само, че първи са използвали думата, но и първи имаха тъч скрийн телефон.
Иначе поддръжката на symbian не трябваше ли да продължи още години? Все си мисля, че я спират твърде рано и доста хора ще останат разочаровани, е разбира се, трябва да обвиняват m$.
[Quote]Често във форума забравяте за ericsson. [/Quote]
Прав си Владо, не съм забравил, все пак ти ми каза за първия смартфон при това с тъч:) Имах предвид, че масово хората научиха думата \"смартфон\" и искаха да са модерни именно с Нокиа. И те вкараха (поне в началото :D много нови неща). Няма да забравя никога първия си смартфон за тогавашните представи Нокиа 6600. Какъв кеф беше да си управлявам телевизора + DVD - то през него.:D
Прав си Владо, не съм забравил, все пак ти ми каза за първия смартфон при това с тъч:) Имах предвид, че масово хората научиха думата \"смартфон\" и искаха да са модерни именно с Нокиа. И те вкараха (поне в началото :D много нови неща). Няма да забравя никога първия си смартфон за тогавашните представи Нокиа 6600. Какъв кеф беше да си управлявам телевизора + DVD - то през него.:D
Samsung GALAXY S22 Ultra
Дали ще спрат да обновяват и картите за Симбиан?
Ericsson много, ама много изпревариха времето. Нокиа в това отношение не беше иноватор, а само знаеше какво да продава в правилното време. Не създаваха вълните, но те бяха самите вълни. Когато се успокоиха вече започна тяхната деградация. Апъл и Гугъл много бързо яхнаха вълните, а с нокиа се случи това което и с сименс, ериксон, саджем, BB, palm и моторола. В случая надценяването им изигра лоша шега. При едните, че продаваха утрешните тенденции днес, а при други (нокиа) - продаваха вчерашни технологии (arm11).
Края на symbian беше предизвестен още когато нокиа създаде ovi, дори може да се каже, че и по - рано, когато отказваха дълги години да добавят тъч възможности. OS-а беше силно фрагментиран. Имаше s60/80/90, moap, uiq. Съвместимостта им по между им е минимална. Всичко това са част от факторите, които убиха symbian, същата os, която нокиа забавяше ли забавяше...
Е има нещо интересно - symbian изчезва с нокиа.
Края на symbian беше предизвестен още когато нокиа създаде ovi, дори може да се каже, че и по - рано, когато отказваха дълги години да добавят тъч възможности. OS-а беше силно фрагментиран. Имаше s60/80/90, moap, uiq. Съвместимостта им по между им е минимална. Всичко това са част от факторите, които убиха symbian, същата os, която нокиа забавяше ли забавяше...
Е има нещо интересно - symbian изчезва с нокиа.
До колкото разбрах разработването на картите си остава в Нокиа, а дали ще има ъпдейти... предстои да разберем. Не съм много обнадежден виждайки в каква посока са тръгнали.