Полиция изземва компютри от блогър, търси улики за iPhone 4G

jamesjames
Регистриран: 04 дек 2008, 16:17

Re: Полиция изземва компютри от блогър, търси улики за iPhone 4G

Мнение от jamesjames » 27 апр 2010, 17:31

Аз все още съм абсолютно убеден, че всичко е маркетингов трик.
Именно затова са конфискували вещите на журналиста - използват докрай условията за реклама. Хората продължават да говорят за цялата история, иначе отдавна да са спрели.

РПГ - Sage
Регистриран: 05 дек 2005, 17:09

Мнение от РПГ - Sage » 27 апр 2010, 17:40

[Quote]Размишлявам върху варианта как най-лесно би могло да се върне телефона при желание. [/Quote]
Аха, ще намериш iPhone, който очевидно никой официално не е виждал, и веднага като соц-пионерче ще го върнеш в заведението? Да, добре. На кого, на управителя дето го няма или на първата сервитьорка, която не взема и 50% от заплатата ти? Да, добре.
Освен това, ако намериш нещо и го задържиш до другата сутрин, не значи че си го откраднал. Човекът е търсил контакт и съдействие от Apple - но разбира се това не е за вярване. По-угодно за вярване е, че телефонът някак си е откраднат, отколкото, че непогрешимата система за сигурност на Apple се е пропукала.
Казваш, че е апарата е обявен за откраднат? От кого и кога? (whistle)

П.П. Фактът, че ползваш понятието "хейтър" за всеки който не желае да си купи iPhone или друг iThing за мен е показателен, че си apple-маниак.

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 27 апр 2010, 18:19

Ползвам понятието хейтър, за хора които при всеки възможен случай плюят по марката. Хора които не смятат да си купуват iНещо, но във всяка тема свързана с тези iНеща имат една камара постове и то никога позитивни.

Ако искам да върна нещо докато съм още в заведението, да ще го оставя там. Ако съм си тръгнал и искам все пак да го върна, ще го занеса в полицията. Ако не искам да го връщам, ще намеря начин да го продам и ще се надявам после да не ме издирят.

Все ми е едно каква е историята, дали е откраднат, намерен, умишлено подхвърлен от Епъл... просто казвам, че разказите на gizmodo може да не са цялата истина.

fuckoff
Регистриран: 15 окт 2006, 23:05

Мнение от fuckoff » 27 апр 2010, 19:09

Знаеш ли кое се счита за началото на лечението на един алкохолик или наркоман? Началото е, когато той осъзнае, че има проблем. При теб това още не се е случило.

Ако чичко Джобс утре го обвинят в педофилия ти и ония набеден гийк ще се усъмните в показанията на жертвите и ще обвините полицията за епъл хейтъри.

Приеми, че има доста хора, които не мразят Епъл, но намират сериозни основания да ги критикуват. Аз специално доста ги харесвах и все още имам много високо мнение за техния принос за развитие на технологиите. Заедно с commodore, те са в основата на извеждането на ИТ от акедемичната сфера и популяризирането им сред широки кръгове от обществото. Те наложиха графичния интерфейс и лекотата на работата, те нададоха мощен стимул на производителите на телефони за напреднали. Те се опитват да опростят web, като обявиха война на flash (дано успеят). Но има начинания, в които са се проваляли. Дано се провалят и в крайно неприятния начин, по който се опитват да контролират потребителите си.

Nistel
Регистриран: 26 юли 2004, 01:14

Мнение от Nistel » 27 апр 2010, 19:10

Бях чел, че по законите на чата Калифорния ако придобиеш нещо и знаеш на кого е собственост и не го предадеш попадаш под ударите на закона. Човека "намерил" го и продал за 5000$ очевидно е разбрал за какво става въпрос. Гизмодо също знаят какво са купили. Тоест самата покупка е незаконна. Конкретно за издаването на фирмена тайна не знам как стоят нещата, но нищо чудно и то да е незаконно според законодателството.

Иначе изгубени ценни вещи и пари е редно ако не се знае кой е собственика да се дадат на полицията.

При тази голяма щета, която е нанесена няма как Apple да не си потърсят правата най-вече с цел да се даде урок, че подобни действия няма да останат безнаказани без значение дали това е Apple, Nokia или която и да е друга компания.

Друг е въпроса, че на всички ни бяха интересни разкритията около прототипа и съответно това е довело до увеличена посещаемост на сайта и в крайна сметка печалба.

Потребителски аватар
board

Мнение от board » 28 апр 2010, 09:15

[Quote]Знаеш ли кое се счита за началото на лечението на един алкохолик или наркоман? Началото е, когато той осъзнае, че има проблем. При теб това още не се е случило.[/Quote]
Аз съм си алкохолик и наркоман, както и фен на айфон ;)
Но определено не съм празноглава овчица, която следва стадото, без да знае защо. Имам си много ясни причини да харесвам телефона. Харесва ми влиянието, което Джобс и компания оказват на индустрията. Но това не значи, че ми харесва всичко което правят.

Темата обаче е за друго. Още когато четох как gizmodo се хвалят, че са купили прототипа, очаквах че подобно нещо ще се случи. Вместо елегантно да кажат, че телефона им е предоставен от човека, който го е намерил и ако искат да споменават пари, да кажат, че са му платили за разказа как го е намерил. Но те се тупат в гърдите как са купили изчезналия прототип. Което само по себе си е престъпление, защото независимо дали е откраднат или намерен, след като човека тръгва да го продава, нарушава закона.

Епъл съвсем нормално са си пуснали жалба и полицията действа. И тук изведнъж започват разни мнения, как Епъл потъпква човешките права, хората се оказват да си купуват айфони, заради случващото се... неща които не мога да разбера.

РПГ - Sage

Мнение от РПГ - Sage » 28 апр 2010, 10:22

След всички приказки, които изписахте от последния ми пост [B]пак[/B] не разбрах кой и кога точно е подал оплакване в полицията за "[i]откраднатия[/i]" (т.е. недотичалия след отвеяния си собственик) телефон.

Потребителски аватар
board

Мнение от board » 28 апр 2010, 10:53

За съжаление нямаме вътрешни хора в американската полиция, за да те информираме точно кой и кога е подал оплакването.

РПГ - Sage

Мнение от РПГ - Sage » 28 апр 2010, 10:56

А има ли такова въобще (whistle)

Потребителски аватар
board

Мнение от board » 28 апр 2010, 11:05

Така пише в новината, че са "подали сигнал за кражба в полицията", не знам какво повече очакваш да ти кажа.

Отговори