Поръчките за iPhone XR започват на 19 октомври

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Re: Re: Поръчките за iPhone XR започват на 19 октомври

Мнение от Ванката » 23 окт 2018, 13:19

Добре де, не ми стана ясно само едно. Защо винаги намесвате някакви дърти андроиди от едно време? Да си говорим с факти. При Самсунг примерно, нещата много се промениха от S6 нагоре. Някой по-долу ми беше дал пример, как неговия S8+ след година ползване крашвал, лагвал, бавил и т.н. Интересно ми е, как дъртия ми S7 Edge няма ни един рестарт (освен при надграждане до по-нова ос или секюрити пач) при близо две години ползване от мен, и 10 месеца от майка ми в момента? Скоро си ходих и го разцъквах телефончето - не е мръднало по производителност, няма ги тия проблеми дето ги описвате в дългите фермани. Не се занимавам с руутване и ромове от Note2 насам, нямам такава нужда, защото всичко си работи идеално. Точно толкова идеално, колкото и при айфоните които съм имал. За разлика от S7 Edge, който закупих почти едновременно с iPhone 6S Plus преди около три години - ябълката след година и половина ползване прояви няколко хардуерни дефекта свързани микрофон, говорител и жака за слушалки, и беше заменен гаранционно с рециклирана бройка. Малко преди да умре тотално (по моя вина) и рециклирания прояви същите дефекти, но вече беше извънгаранционно да се занимавам с повторна подмяна. Иначе - да, айфонът до последно работеше така, както го взех от ден едно. Изключение правят само няколкото ъпдейта през това време, при които имах проблеми с батерията, но това е хубавото на епъл, че когато се наакат, бързо, бързо си оправят кашата. С този пост искам да кажа само, че няма перфектна технология, поне човешка такава, за извънземните не знам. :D

И последното, което искам да допълня по темата, защото и аз много се отклоних е, че лично за мен, ако аз сега искам да си купя айфон, но нямам пари за Xs/Xs Max, няма да си купя “бюджетния” Xr. За мен лично за бюджетен айфон не отстъпващ по нищо освен по рамките, от модерните и страхотни наистина Xs/Xs Max е iPhone 8 Plus - всъщност това го прави бюджетен вече на този етап. Толкова от мен и хубав ден на всички!
Samsung GALAXY S22 Ultra

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Re: Re: Поръчките за iPhone XR започват на 19 октомври

Мнение от tzincbg » 23 окт 2018, 13:21

Именно.

pretorianec
Регистриран: 06 юли 2007, 16:11

Re: Re: Re: Поръчките за iPhone XR започват на 19 октомври

Мнение от pretorianec » 23 окт 2018, 14:38

За съжаление опита ми с Андроид(подчертавам флагмани) ме е научил на следното независимо от марката:
В началото(от първия до шестия месец)работи перфектно,като единственото което може да ти създаде проблем е някое бъгаво приложение.
От шестия до 12 месец вече се забелязва забавяне в работата на системата(кога по осезаеми-кога не)което се оправя само с фабричено нулиране.
Това е експеримент който съм си правил лично аз с Галакси S8 преди повече от година! Искам изрично да кажа че игри не играя(и не инсталирам) не посещавам съмнителни сайтове използвам само Гугъл плей за инсталация на приложения,като тогава ползвах Фейсбук(заедно с месенджър)вайбър,пейпал,спотифай,линкедин,уатс ъп,шазам,и приложенията на Гугъл вградени в телефона като мапс,и ютуб,съвместно с два имейл акаунта.
Също така през това време не съм правил никакво чистене на кеш,рестартира и прочие.
Използвах телефона така както използвам Айфон...просто инсталирам приложения,правя настройки и работя с него...Нищо повече!
Резултата вече го споделих,говорил съм и с други мои приятели които ползват само Андроид,като тяхния опит е същия,и всички се оплакват от подобни проблеми след време.
С айфон досега такива проблеми не съм имал,като не говоря само за най-новите модели,и визирам също така 6S,7,и нагоре...Общото между тях е че след година ползване работиха все така бързо както когато бяха купени!
Именно затова основния ми телефон е със iOS....не защото съм адски фен или нещо подобно...В момента използвам S9 plus за втори телефон и засега съм доволен...но той е едва на месец!
Apple iPhone 14 Pro Max (128GB) Space Black
Apple Watch Nike SE 2 44mm Cellular
Apple AirPods Pro 2

arakchiev
Регистриран: 01 мар 2014, 11:45

Re: Re: Re: Re: Поръчките за iPhone XR започват на 19 октомври

Мнение от arakchiev » 23 окт 2018, 14:43

Не е до Андроид, приятелю, до самсунг е... :)

nikitrz
Регистриран: 05 дек 2008, 17:23

Re: Поръчките за iPhone XR започват на 19 октомври

Мнение от nikitrz » 23 окт 2018, 15:07

Ще ви кажа нещо, което много наклони везните при мен - по принцип не се доверявам на мнението на всеки,а предпочитам да изградя свое собствено, но следя ютюбъра MKBHD от доста време и когато той каза че Google Pixel 2 в рамките на няколко месеца е станал осезаемо по-бавен, и че го ползва само за снимки(защото камерата е добра), но не може да търпи постоянния лаг - ето това ме отказа напълно от андроида.Момчето говори за телефон собствено производство на Google, модел 2017-та, със стоков андроид и показа на видео колко бави и лагва.Ами как да си взема телефон с тая ос?
Аз мога да дам пример с по-стари модели, тъй като тях съм ползвал.Хора, не ме разбирайте погрешно!В момента на хартия има страшни телефони с андроид, но просто не смея да рискувам с тая ос!Ако знам че има друг модел, който ще ми върши същата работа и ще има същата софтуерна поддръжка като iphone, а ще струва двойно по-малко бих го взел.На тоя етап обаче не виждам вариант това да се случи.

pretorianec

Re: Re: Re: Re: Re: Поръчките за iPhone XR започват на 19 октомври

Мнение от pretorianec » 23 окт 2018, 16:02

Е,приятелю то Самсунг с андроид работи...а и вече беше с новия UI който е много по-лек от стария все пак...
Apple AirPods Pro 2

Потребителски аватар
PoceH_BS
Регистриран: 02 сеп 2014, 08:05

Re: Re: Re: Re: Re: Поръчките за iPhone XR започват на 19 октомври

Мнение от PoceH_BS » 23 окт 2018, 19:15

[Quote]защото не мога да се справям с Андроид(или по-скоро не искам)не желая да се ровя в XDA,да търся и инсталирам ROM-омове(или пък да си "готвя" сам такива като Росенчо)щото масовите такива от производителя изобщо не ми харесват...[/Quote]

Само един от многото примери ще ти дам - един и същи андроид smartfon ще работи по съвсем различен начин ако му смениш governor-а. Желязото си го плащам аз, ще работи както аз искам, не както компанията майка е решила, но хората живеещи на принципа "Tefal мисли за всичко" никога няма да го разберат това. Надявам се с това да приключи спора (не е започнат от мен този път) iPhone vs android.
Coolpad Cool1 dual / Custom ROM.

pretorianec

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Поръчките за iPhone XR започват на 19 октомври

Мнение от pretorianec » 23 окт 2018, 19:30

Да,само че аз говоря за experience out of the box,а не за предмет който да трябва буквално да “изкормиш” за да работи както на теб ти харесва...Да не говорим че болшинството от хората нямат твоите технически умения за да си създадат свой ROM.
Лично за себе си,аз не виждам смисъл да “преработвам” нещо което си работи идеално още като го извадя от кутията...и очаквам всичко което купувам да е именно такова,а не да св превръщам в “Млад техник”...
Apple AirPods Pro 2

Потребителски аватар
PoceH_BS
Регистриран: 02 сеп 2014, 08:05

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Поръчките за iPhone XR започват на 19 октомври

Мнение от PoceH_BS » 23 окт 2018, 20:31

Всичко си зависи от човека и неговите изисквания/възможности. Много добре разбирам хората които купуват ябълковите продукти защото "просто работи out of the box", но не съм съгласен с тях, че са перфектни или безпроблемни у-ва, примери има много, не ми се изброяват отново. Като имаш в предвид, че "човъркането" и оптимизирането на firmware-то съм го започнал още преди много-много години с нокиите - можеш да се сетиш защо няма нито един андроид смартфон който да работи out of the box както аз искам, да не говорим пък за iPhone. И не, проблема не е в парите, навремето съм бил с всички култови (и скъпи) нокии, но това време отмина и приоритетите се сменят. Нямам нужда да давам 2-3к лева, като китайска пръчка среден клас за 500-600 лв. ми върши същата работа.
Coolpad Cool1 dual / Custom ROM.

pretorianec

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Поръчките за iPhone XR започват на 19 октомври

Мнение от pretorianec » 23 окт 2018, 20:56

“Ябълковите продукти”както ги наричаш ти работят определена операционна система в случая iOS. Вярвам че ще се съгласиш че без софтуер телефона е нищо повече от чаркалаци...хардуер....иначе казано няма душа. Софтуера(операционната система)никога не е била перфектна(няма и да бъде)като аз никога не съм твърдял че която и да е операционна система и перфектна! Такова нещо няма-и няма и да има! Най-малкото защото всеки потребител има своите вкусове и предпочитания които са строго индивидуални! iOS,има своите минуси,но и не малко плюсове които лично за мен е правят предпочитания избор за момента....а и не само за мен виждайки стабилни и увеличаващи се продажби всяка година...
Андроид пък има други предимства,но и други недостатъци! Разликата е че когато аз си купя айфон,почти няма нещо което да искам да променя в него(дори и да мога)докато ти променяш всичко изоснови в твоя телефон. За мен това означава ме това което купуваш не те удоволетворява,и предпочиташ да го промениш изцяло... докато аз съм доволен от продукта който съм закупил и не желая да променя нищо(но не защото съм тъп,или не мога).
Apple AirPods Pro 2

Отговори