Повече от половината собственици на компютри използват пиратски софтуер
Re: Повече от половината собственици на компютри използват пиратски со
[Quote]Забележете изречението" четири пъти повече в развиващите се страни отколкото в западните страни" Сега се напънете да измислите кое е различното мечду развиващи и западни защото очевидно има разлика Аз пък използвам само пиратски програми включително и уиндоуса и ако стандарта ми на заплата стане като "западните" страни ще мина на легални дотогава черното знаме с черепа ще се вей и толкос.[/Quote]
Ами аз нелегални антивирусни не ползвам - от 5 години съм само с платен Nod32. Колкото до другите безплатни варианти на офис и т.н. - опитвал съм и ако съм сметнал, че вършат работа - ги ползвам (7-zip вместо WinRar, който някой спомена, IrfanView и др.) където съм сметнал, че са твърде криви или бъгави (OpenOffice) - не ги ползвам, а ползвам нелегални версии на платени продукти. А Win 7 Home нямам, имах Vista Home :)
Наистина смятам, че ако примерно Windows и Office се пуснат с локална преференциална цена 50-60 лв. продажбите ще скочат десетки пъти, а приходите - поне 3-4 пъти. Примерът с мобилния софтуер е показателен.
Наистина смятам, че ако примерно Windows и Office се пуснат с локална преференциална цена 50-60 лв. продажбите ще скочат десетки пъти, а приходите - поне 3-4 пъти. Примерът с мобилния софтуер е показателен.
Аз с времето намалявам m$ софта. Новите версии на office са просто грозни и не са организирани добре, затова ползвам openoffice - ретро визия, но няма никакви проблеми с новите формати, безплатен. Win-а ми е скъп да го купувам, имах един vista enterprise, който надградих до 7 ult само за $110 и повече пари за win не давам, смятам, че не си струва.
Софтуера ми е в повечето случай е пиратски, това с което работя е купено.
Софтуера ми е в повечето случай е пиратски, това с което работя е купено.
[Quote]Аз пък използвам само пиратски програми включително и уиндоуса и ако стандарта ми на заплата стане като "западните" страни ще мина на легални дотогава черното знаме с черепа ще се вей и толкос.
[/Quote]
Почти сигурен съм, че дори заплатата ти да стане западна, пак ще си останеш с това мислене. Бай Ганьо и 10 000 лв на месец да изкарва, пак ще си е Бай Ганьо :) Не се заяждам - и себе си оприличавам до някъде с него, но гледам най-използваните ми продукти да са лицензирани, за да се отблагодаря на разработчиците. Дори няколко пъти съм дарявал немалки суми на безплатни проекти, защото ми вършат много добра работа.
[/Quote]
Почти сигурен съм, че дори заплатата ти да стане западна, пак ще си останеш с това мислене. Бай Ганьо и 10 000 лв на месец да изкарва, пак ще си е Бай Ганьо :) Не се заяждам - и себе си оприличавам до някъде с него, но гледам най-използваните ми продукти да са лицензирани, за да се отблагодаря на разработчиците. Дори няколко пъти съм дарявал немалки суми на безплатни проекти, защото ми вършат много добра работа.
(no)
Вярно е, че в България се ползва много пиратски софтуер. Но в десетката на европейските страни са и държави като Франция, Германия, Италия, Великобритания. Първенец е Китай - 80%. Тенденцията е пиратството да расте . Достатъчно съм напълнил гушите на алчните "Майкрософт", "Адоб", "Епъл"...
Какво доверие да имам и защо да плащам за антивирусна програма, която се разбива лесно ? Всъщност никакъв смисъл няма от антивирусна програма. Дали ще влезе вирус в компютъра зависи изцяло от този, който го ползва. В известна степен има смисъл само от антишпионски софтуер. Пълно е с безплатен и ефективен такъв.
Вярно е, че в България се ползва много пиратски софтуер. Но в десетката на европейските страни са и държави като Франция, Германия, Италия, Великобритания. Първенец е Китай - 80%. Тенденцията е пиратството да расте . Достатъчно съм напълнил гушите на алчните "Майкрософт", "Адоб", "Епъл"...
Какво доверие да имам и защо да плащам за антивирусна програма, която се разбива лесно ? Всъщност никакъв смисъл няма от антивирусна програма. Дали ще влезе вирус в компютъра зависи изцяло от този, който го ползва. В известна степен има смисъл само от антишпионски софтуер. Пълно е с безплатен и ефективен такъв.
Пиратството не се ограничава до adobe, microsoft и apple. Дори за последните и моята логика е, че като съм дал 3-4000 лв за Macbook Pro не виждам защо да им давам още пари за офис пакета или за garage band. А Microsoft България дори имаха наглостта да ни правят телефонен тормоз в офиса да сме им давали списък с броя на компютри и какъв лицензиран софтуер имаме. При положение, че не ползваме техни продукти!
Мисълта ми беше за пиратсвото на софтуер, правен от малки компании - например софтуер за телефон/таблет. Независимо, че голяма част от програмите в app store-овете струват по 1-10$, хората продължават да ги пиратстват.
Мисълта ми беше за пиратсвото на софтуер, правен от малки компании - например софтуер за телефон/таблет. Независимо, че голяма част от програмите в app store-овете струват по 1-10$, хората продължават да ги пиратстват.
App Store - пак се пълни гушата на Eпъл.
Да, но за своите 30% осигуряват чудесна платформа за приложения. А и 70% отиват при developer-ите, доста хора станаха милионери от това :)
Хаха да живее пиратството! Преди време печелех доста и си купих лиценз за винрар, и един уиндоус XP home. И толкова, всичко друго е пиратско. BSA като ги яде толкова да ми осигурят 1000 лева твърд месечен доход и тогава ще си купувам това-онова.
Дали :D ако заплатата ми стане поне като гръцката пенсия :P тогава ще съм по доволен,няма да купувам нафта на черно да се цапам и омирисвам а ще зареждам на бензиностанция с думите "до горе".Няма да си правя сам ремонта у дома а ще викна фирма и ще замина на море докато бачкат,няма да си преинстал вина сам а ще извикам ИТ специалист.Не че имам нещо против платените продукти,в интерес на истината съм купувал мобилни приложения но при пиратска програма и легална и пиратски филм и филм на кино има огромна разлика например.