Появиха се предполагаеми ключови параметри за серията Samsung Galaxy S22
Re: Появиха се предполагаеми ключови параметри за серията Samsung Galaxy S22
Съгласен съм с теб, просто имах предвид, че процесорите е ок да се подобряват всяка година.
Че би било добре да има и други подобрени аспекти - така си е.
Че би било добре да има и други подобрени аспекти - така си е.
Така ли?Вито написа: ↑19 авг 2021, 10:54ХахахахахахаСамсунг започнаха като айфоните да не променят нищо за 3-4 години, освен процесорите, което за мен не е нормално. Ясно е, че не може всяка година да се измислят нови дисплеи, камери и батерии, но след като ги правят за други, значи може и да ги внедряват.
Как си противоречиш в другата тема.
Я кажи в кой модел сложиха 120 Hz дисплей, 108 МР основна и 40 МР селфи камера, както и 5000 mA батерия?
Май беше в S20 Ultra и втора година не се очертава подобрение в това отношение.
Ама иначе си противореча, защото не харесвам Note 10+ с архаичната му и миниатюрна камерка
Така ли?Вито написа: ↑19 авг 2021, 10:54ХахахахахахаСамсунг започнаха като айфоните да не променят нищо за 3-4 години, освен процесорите, което за мен не е нормално. Ясно е, че не може всяка година да се измислят нови дисплеи, камери и батерии, но след като ги правят за други, значи може и да ги внедряват.
Как си противоречиш в другата тема.
Я кажи в кой модел сложиха 120 Hz дисплей, 108 МР основна и 40 МР селфи камера, както и 5000 mA батерия?
Май беше в S20 Ultra и втора година не се очертава подобрение в това отношение.
Ама иначе си противореча, защото не харесвам Note 10+ с архаичната му и миниатюрна камерка
П.п: Пак не си виждам мненията.
Като цяло си много прав, но с една уговорка, че въпреки еднаквите характеристики все пак има подобрение в самите компоненти.
Примерно както каза сложиха 120Hz дисплей, но той не можеше да работи на 120Hz на максимална резолюция и нямаше и добри адаптивни режими промяна на честотоата и т.н. ... което се оправи при S21U. Основната камера уж пак е леко подобрена като сензор(което не мога да твърдя със сигурност), добавен лазерен автофокус за да и помага, както и другите камери са подобреми, примерно 4х оптичния перископ е сменен с 10х(с много бтутална стабилизация, за да няма никакви проблеми да се снима лесно от ръка)... батерията, въпреки че пак е 5000mAh позволява по-дълга работа с едни заряд...
Така че дори билзки характеристики могат да направят ясна промяна в представянето на телефона. И се надявам, че S22U въпреки че пак повтаря характеристиките, ще донесе не малко подобрение. Но да видим.
За дисплея си прав - друго поколение е, но нека не забравяме, че работи не на реални 120 Hz, както старата Ултра. Ясно е, че няма как да работи дисплей хем на 2k, хем на 120 Hz.
Разлика ще има разбира се в работата на телефона и заради новите процесори.
Разлика обаче в снимките на 108 МР не знам дали има, защото аз нямам S21 Ultra.
Просто смятам, че след като Самсунг започва да прави 1-инчов сензор за Шаоми, може да го сложи във флагмана си. Мисля, че след като слага 6000 mA батерия във F22, може да я сложи в бъдещия си флагман.
Шарп пуска OLED дисплей с 240 Hz опресняване и яркост 2000 нита през 2021 г. пък Самсунг 2022 г. пак ще пусне 120 Hz. Дано поне на яркост ги настигне.
Моето очакване е като давам 1400 евро за флагман, то той да е най-доброто на пазара, не претоплена хардуерна манджа.
Разлика ще има разбира се в работата на телефона и заради новите процесори.
Разлика обаче в снимките на 108 МР не знам дали има, защото аз нямам S21 Ultra.
Просто смятам, че след като Самсунг започва да прави 1-инчов сензор за Шаоми, може да го сложи във флагмана си. Мисля, че след като слага 6000 mA батерия във F22, може да я сложи в бъдещия си флагман.
Шарп пуска OLED дисплей с 240 Hz опресняване и яркост 2000 нита през 2021 г. пък Самсунг 2022 г. пак ще пусне 120 Hz. Дано поне на яркост ги настигне.
Моето очакване е като давам 1400 евро за флагман, то той да е най-доброто на пазара, не претоплена хардуерна манджа.
Ми така кажи, всеки е свободен да не харесва квото другия харесва. Камерата на 10+ е съвсем прилична и на мен ми върши идеална работа.Ама иначе си противореча, защото не харесвам Note 10+ с архаичната му и миниатюрна камерка
За друго се ползва една сапунерчица fujifilm xt4.
Щом може да мъкнеш навсякъде фотоапарат - ок.Вито написа: ↑19 авг 2021, 13:27Ми така кажи, всеки е свободен да не харесва квото другия харесва. Камерата на 10+ е съвсем прилична и на мен ми върши идеална работа.Ама иначе си противореча, защото не харесвам Note 10+ с архаичната му и миниатюрна камерка
За друго се ползва една сапунерчица fujifilm xt4.
И телефонът ти не е лош, а е лошо това да ми обясняваш как нямал разлика със следващия модел.
За моята работа няма разлика бе човек. Тва се опитвам да ти обясня, ама...
Прекалено много внимание обръщаш на цифричките ми се струва. Или поне аз 240Hz дисплей не искам, не ми се вярва, че разликата ще е достатъчно осезаема, че да се товари излишно хардуера да смята. За нитовете пък още по-малко, сегашните дисплеи са перфектно четими на пряка слънчева светлина, тогава не виждам за какво ми е повече яркост. По-голяма батерия, би било чудесно, ако сложат... но тук си е въпрос на използване на наличното пространство... защото нито искам за сметка на това да махнат някой наличен компонент или пък да направят телефона огромен. Сега и ако сменят сензора на камерата няма да е лошо, но си мисля, че от този могат да излечат още повече с и подобрен ISP. Като гледам колко повече детайл има снимка заснета на 108MP, след това смачкана на 12MP, спрямо заснета директно на 12MP.... си мисля, че още хардуера не е достатъчно добър да се възползва на максимум от сензора и да обработва цялата информация в реално време.Spikul написа: ↑19 авг 2021, 12:43Просто смятам, че след като Самсунг започва да прави 1-инчов сензор за Шаоми, може да го сложи във флагмана си. Мисля, че след като слага 6000 mA батерия във F22, може да я сложи в бъдещия си флагман.
Когато се сравняват стойности на една величина, то винаги е с цифри. На мен друг начин не ми е известен.
А преди известно време бях дал линк във връзка с ШИМ-а, че според изследване от 300 Hz нагоре, трептенията вече не са толкова вредни за очите. Ти може да не усещаш, но това са изследванията.
Тогава тук се плюеше как S20 Ultra имал голям ШИМ, само че всички телефони имат, дори и прехваления айфон сега с очите си видях, че има.
За това според мен ще се гонят по-високи честоти.
Яркостта за сега е добре, но на плажа все още е недостатъчна според мен.
Камерите и батериите са налични и за мен е необяснимо да не се слагат. Според мен е от алчност, защото съм сигурен, че ще ги сложат, но в S23 Ultra.
Това си е мое мнение и имам право да не харесвам абсурдната политика на Самсунг.
А преди известно време бях дал линк във връзка с ШИМ-а, че според изследване от 300 Hz нагоре, трептенията вече не са толкова вредни за очите. Ти може да не усещаш, но това са изследванията.
Тогава тук се плюеше как S20 Ultra имал голям ШИМ, само че всички телефони имат, дори и прехваления айфон сега с очите си видях, че има.
За това според мен ще се гонят по-високи честоти.
Яркостта за сега е добре, но на плажа все още е недостатъчна според мен.
Камерите и батериите са налични и за мен е необяснимо да не се слагат. Според мен е от алчност, защото съм сигурен, че ще ги сложат, но в S23 Ultra.
Това си е мое мнение и имам право да не харесвам абсурдната политика на Самсунг.