Преминах от Android към iOS. Какво се случи?

admin
Site Admin
Регистриран: 19 апр 2017, 10:40

Мнение от admin » 19 юли 2022, 20:08

scenic
Регистриран: 16 май 2007, 18:59

Мнение от scenic » 19 юли 2022, 20:08

Както четох, в МобайлБългария мисля наскоро, Епъл скоро ще въвеждат USB-C стандарта, пък и сега някои от таблетите им го ползват, примерно Air 5.... Аз пък между другото ползвам напоследък успоредно един 12 мини и Пиксел 4, менкам ги през няколко дни с е-сим карта, е......да си кажа честно, като цяло по-приятен ми е айфона, това е...
Pixel 8

Spikul
Регистриран: 23 ное 2014, 12:17

Re: Преминах от Android към iOS. Какво се случи?

Мнение от Spikul » 19 юли 2022, 21:09

Първо това с Viber, изобщо не е вярно. Правиш си да ти записва историята на всяка седмица например и я мяташ в Google диск.
После всичко ти е качено като влезеш в акаунта си през айфона.
Но каква мъка беше синхронизацията и влизането в акаунт на Google, направо не е истина. Това е едната бъгава страна, която ме отблъсна в айфона.
За фукционалност, удобство и възможности, лично за мен андроида е класи над айфона - като се започне с бързия страничен панел, анимациите, та се стигне до двойното почукване за заключване. Няма по-бъгаво нещо от двойното почукване по гърба на айфона, заклевам се.
Но за всеки влак си има пътници и няма нищо лошо да харесваме различни неща.

vrab
Регистриран: 12 юни 2007, 19:50

Мнение от vrab » 19 юли 2022, 22:13

И при мен горе долу е същата ситуация. На Ейпълско тамагочи съм от година /12-ка/. Това което е дразнещо и ми липсва е - непълноценните функции на приложението Phone. Какво имам предвид, ами малка памет на call log-а, в андройд системата като започнеш да набираш номер и ти излиза пълна история на номера - преди колко време си говорил с абоната и колко време, изобщо имаше памет на call log от 2000 броя номера. Това е доста полезно за хора боравещи често с външни номера на клиенти /които не е необходимо да записват в указателя/. И дори да искаш да ползваш външни приложения на трети страни за "телефон" на Ейпъл, то всички са с подобни орязани функции и не като в Андройда - щото не им разрешавали на разработчиците. Точно така е отбелязано в някой от приложенията. Не знам какъв е смисъла, но липсата на всичко това, вероятно трови доста народ.

propov
Регистриран: 13 яну 2007, 17:35

Мнение от propov » 19 юли 2022, 22:51

Ми аз прескачам постоянно от единия на другия бряг. Но без Айфон мога, без Андроид НЕ мога. Айфон не е съвсем смартфон. Като почнеш от едно преоразмеряване на снимка, минеш през сваляне на по непопулярни файлове от интернет и стигнеш до невъзможността да си свалиш мултимедиен файл по никакъв начин. Никакъв. Знам че е свързано с авторските права, ама Андроид явно са над закона. На Айпад и Айфон едни БГ субтитри не ще да подкара. Дори да свалиш нещо, вероятно няма да го плейне. Но пък Айфона каквото прави, го прави с лекота, точно и светкавично. Вадиш , отключваш, сурваш тапваш и каквото искаш това става - цък, цък веднага.
Андроид винаги има лагове, като скролваш бързо това е объркващо.Много често тапваш - лагва, тапваш пак ама то таман отваря контекста и реално тапваш някъде другаде и става боза. И да дори и Пиксел 6 лагва. Има много приложения, който заради PPI и/или 120 Хц са изнервящо бавни и насичащи. Дори отварянето на камерта е изнервящо бавно, дотолкова че да изтървеш момента.
Абе с 2 думи Айфон е страхотен с бързината и лекотата си, но ако искаш компютър в джоба - само Андроид.

kanar
Регистриран: 17 сеп 2014, 15:38

Мнение от kanar » 20 юли 2022, 06:53

Spikul написа:
19 юли 2022, 21:09
Първо това с Viber, изобщо не е вярно. Правиш си да ти записва историята на всяка седмица например и я мяташ в Google диск.
Не можеш да синхронизираш от гугъл диск към icloud. При iOS, Viber записва историята само в icloud, не в google drive.
Единствения вариант да не загубиш история е ако ползваш Viber за десктоп ( windows или mac ) ,тогава се синхронизира и дори и да смениш операционната с-ма на телефона на компютъра си остава цялата хронология на чатовете ти.

Fenche1
Регистриран: 22 юли 2020, 02:19

Мнение от Fenche1 » 20 юли 2022, 09:28

А с най новото обновяване обещават най после българско меню и гласови команди и търсения на IS , дали няма да се подобри и клавиатурата?

Spikul
Регистриран: 23 ное 2014, 12:17

Мнение от Spikul » 20 юли 2022, 09:37

kanar написа:
20 юли 2022, 06:53
Spikul написа:
19 юли 2022, 21:09
Не можеш да синхронизираш от гугъл диск към icloud. При iOS, Viber записва историята само в icloud, не в google drive.
Единствения вариант да не загубиш история е ако ползваш Viber за десктоп ( windows или mac ) ,тогава се синхронизира и дори и да смениш операционната с-ма на телефона на компютъра си остава цялата хронология на чатовете ти.
Вярно, че имам на двата компа viber. Може и това да е било разковничето.

Потребителски аватар
npet
Регистриран: 07 фев 2014, 12:05
Контакти:

Мнение от npet » 20 юли 2022, 10:29

.
Последна промяна от npet на 10 окт 2022, 10:52, променено общо 1 път.
-

scenic
Регистриран: 16 май 2007, 18:59

Мнение от scenic » 20 юли 2022, 20:32

iOS 15.6
Pixel 8

Отговори