През юни и юли Huawei е задминала Apple по продажби на смартфони
Re: Huawei задмина Apple по продажбите на смартфони
Аз пък не съм виждал въобще Xiaomi-та на живо. Като се има впредвид че преди помагах в магазин за поправка на телефони. Дори ми е доста странно как в тоя сайт има толкова много новини и статии за тях, оставам с впечатлението че в България е пълно. Дори Сони със LG и HTC заедно нямат толкова отзиви и впечатления на хора колкото само Шиоми.
Re: Re: Re: Huawei задмина Apple по продажбите на смартфони
[Quote]Излезте навън сред хората, по паркове, по заведения, по молове или пък в градския транспорт ЕЙ така с очите си да видите хората какви устройства най-често ползват. Честно казано до сега едно Редми не съм видял.[/Quote]
Моята работа е свързана с посещение на клиенти в домовете им.
Често се случва да ми дотрябва зарядно - ползвам често гпс-а и с нета заедно я свалят прилично бързо батерията - и виждам, акви са техните устройства.
Масово са със Самсунг. Има бая на Ябълката и тук-там малко на Лг и Сони и най-рядко на Леново и Хуавей.
Изключително рядко срещам Шаомита, а още по-рядко други китайски екзотики.
Но всичко това е, защото:
1) Рекламата предимно касае(ше преди време) пурвите 2.
2) Липса на адекватна информация за китайските производители.
Но това ще се промени до 2-3 години.
Извинете ме за оффтопика, не се сдържах.
Моята работа е свързана с посещение на клиенти в домовете им.
Често се случва да ми дотрябва зарядно - ползвам често гпс-а и с нета заедно я свалят прилично бързо батерията - и виждам, акви са техните устройства.
Масово са със Самсунг. Има бая на Ябълката и тук-там малко на Лг и Сони и най-рядко на Леново и Хуавей.
Изключително рядко срещам Шаомита, а още по-рядко други китайски екзотики.
Но всичко това е, защото:
1) Рекламата предимно касае(ше преди време) пурвите 2.
2) Липса на адекватна информация за китайските производители.
Но това ще се промени до 2-3 години.
Извинете ме за оффтопика, не се сдържах.
Пичове, направо ви се чудя.
Какво толкова ви е интересно кой с какъв апарат е?
На мен ми беш инересно до 2015 май месец, докато си взема. Интересувах се го пипна как стои в ръката.
Кой каквото иска това да си купува. Като иска телефон за 2500 да си вземе. Дреме ми, че заплатата му била 800лв.
Като му е толкова багажа.
Какво толкова ви е интересно кой с какъв апарат е?
На мен ми беш инересно до 2015 май месец, докато си взема. Интересувах се го пипна как стои в ръката.
Кой каквото иска това да си купува. Като иска телефон за 2500 да си вземе. Дреме ми, че заплатата му била 800лв.
Като му е толкова багажа.
Re: Re: Huawei задмина Apple по продажбите на смартфони
Просто много си ги харесваме Шиаоми-тата -бързи, здрави, 4g и камера, която снима дребен текст нормално бяха $150, когaто у нас трябваше да се дадат 500-600 лв за същото. Също не пречат да се отключват устройствата и да се слага по-нов андроид, даже помогат понякога със сорс код, кернели...
виж Хуавеи много трудно се отключват и руутват - десет стъпки и все нещо не работи.
виж Хуавеи много трудно се отключват и руутват - десет стъпки и все нещо не работи.
Re: Re: Re: Huawei задмина Apple по продажбите на смартфони
Ми нормално, китайците бълват пръчки на конвейер :)
Нека да покажат "линийките" на iphone 7/7plus vs huawei p10/p10 plus.
(flower)
Нека да покажат "линийките" на iphone 7/7plus vs huawei p10/p10 plus.
(flower)
Да не отварям нова тема, стори ми се интересно.
http://www.ixbt.com/news/2017/09/06/u-apple-voznik-novyj-konflikt-s-pravitelstvom-indii.html
Какво става, когато държавата защитава хората си. Свалям им шапка на индийците. Малоумните номера на apple не минават тук. Или ще загубят един сериозен пазар и кривата им ще тръгне доста бързо надолу.
Харесва ми и първото мнение под текста:
[Quote]Интересно как по версии Аппл пользователь должен действовать. Руками копировать данные о отсылать? Также интересно почему многим другим приложениям туда доступ дан (у них рейтинг выше Индийского правительства ,-)[/Quote]
http://www.ixbt.com/news/2017/09/06/u-apple-voznik-novyj-konflikt-s-pravitelstvom-indii.html
Какво става, когато държавата защитава хората си. Свалям им шапка на индийците. Малоумните номера на apple не минават тук. Или ще загубят един сериозен пазар и кривата им ще тръгне доста бързо надолу.
Харесва ми и първото мнение под текста:
[Quote]Интересно как по версии Аппл пользователь должен действовать. Руками копировать данные о отсылать? Также интересно почему многим другим приложениям туда доступ дан (у них рейтинг выше Индийского правительства ,-)[/Quote]
Re: Re: Re: Re: Huawei задмина Apple по продажбите на смартфони
HUAWEI напредват много сериозно в България,но на запад и в частност Англия,Германия и Австрия не съм видял още някой да ползва Huawei всичко е на Флагманите на Самсунг и Ейпъл
Re: Re: Re: Re: Re: Huawei задмина Apple по продажбите на смартфони
На всички приятели и познати, които искат да си вземат нов телефон и нямат или не им се дават пари за топ samsung или apple им препоръчвам huawei. До сега никои не ми се е оплакал за нещо и са супер доволни. Като цена/качество мисля, че много добре се справят.
Научи се да четеш статистиката преди да се подиграваш...
Като се загледаш ще видиш, че Самсунг и Епъл има резки пикове и спадове което е логично- Епъл пускат 2-3 модела едновременно, а Самсунг 2 пъти годишно и всичко друго им е пълнеж без значение. За същият период Хуауей имат далеч по-плавна графика- значи портфолиото им е по-добре балансирано от това на Самсунг и единственото което все още им липсва е яките продажби на флагманите. Тоест китайците (не само Хуауей, а и Xiaomi и ОРРО) растат стабилно докато и Самсунг, и Епъл стоят на едно място. И това при положение, че те не продават в САЩ- на огромен и богат пазар свикнал да плаща бесни пари за планове и телефони 2-3 свестни модела лесно могат да докарат 15+млн. продажби.
Но най-интересното в графиката е ръстът на Епъл от юни до юли- защо 2 месеца преди пускането на новите ябълки има стабилен ръст в продажбите на айфони? И защо изобщо айфон 6 е в класацията за най-продавани телефони?
Май графиката и статистиката вече не са толкова смешни, а?
Като се загледаш ще видиш, че Самсунг и Епъл има резки пикове и спадове което е логично- Епъл пускат 2-3 модела едновременно, а Самсунг 2 пъти годишно и всичко друго им е пълнеж без значение. За същият период Хуауей имат далеч по-плавна графика- значи портфолиото им е по-добре балансирано от това на Самсунг и единственото което все още им липсва е яките продажби на флагманите. Тоест китайците (не само Хуауей, а и Xiaomi и ОРРО) растат стабилно докато и Самсунг, и Епъл стоят на едно място. И това при положение, че те не продават в САЩ- на огромен и богат пазар свикнал да плаща бесни пари за планове и телефони 2-3 свестни модела лесно могат да докарат 15+млн. продажби.
Но най-интересното в графиката е ръстът на Епъл от юни до юли- защо 2 месеца преди пускането на новите ябълки има стабилен ръст в продажбите на айфони? И защо изобщо айфон 6 е в класацията за най-продавани телефони?
Май графиката и статистиката вече не са толкова смешни, а?
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Huawei задмина Apple по продажбите на смартфони
Има си доста от какво да се оплаче човек, но откъм надеждност определено изглеждат най-добре спрямо останалите и то от доста време.
Скоро търсих в Гугъл за надути батерии при Хуавей...излязоха ми резултати за Самсунг. :D
Скоро търсих в Гугъл за надути батерии при Хуавей...излязоха ми резултати за Самсунг. :D